20 υποψήφιοι Δήμαρχοι, 962 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 20 συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των Τρικαλινών στις αυτοδιοικητικές εκλογές Reviewed by Momizat on . Πληθώρα συνδυασμών και υποψηφίων συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 26ς Μαΐου στο Νομό Τρικάλων. Συνολικά 20 υποψήφιοι Δήμαρχοι, 962 Δημοτικο Πληθώρα συνδυασμών και υποψηφίων συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 26ς Μαΐου στο Νομό Τρικάλων. Συνολικά 20 υποψήφιοι Δήμαρχοι, 962 Δημοτικο Rating: 0

20 υποψήφιοι Δήμαρχοι, 962 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 20 συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των Τρικαλινών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

20 υποψήφιοι Δήμαρχοι, 962 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 20 συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των Τρικαλινών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πληθώρα συνδυασμών και υποψηφίων συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 26ς Μαΐου στο Νομό Τρικάλων. Συνολικά 20 υποψήφιοι Δήμαρχοι, 962 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 20 συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των Τρικαλινών και σε αυτούς δεν έχουμε υπολογίσει τους υποψηφίους για το τοπικό.

Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος εάν σκεφτεί κάποιος τον πληθυσμό του Νομού 131.000 κατοίκων περίπου. Συνολικά έχουν καταθέσει ψηφοδέλτιο 20 συνδυασμοί εκ των οποίων 4 στον Δήμο Μετεώρων, 4 στον Δήμο Πύλης, 7 στον Δήμο Τρικκαίων και 5 στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Δήμος Μετεώρων

Στον Δήμο Μετεώρων οι συνδυασμοί είναι 4 και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέρχονται σε 190. Οι συνδυασμοί και οι επικεφαλής τους που συμμετέχουν στις εκλογές είναι οι:

 1. Δύναμη Ευθύνης με επικεφαλής τον Χρήστο Σινάνη
 2. Νέο ξεκίνημα με επικεφαλής τον Θεόδωρο Αλέκο
 3. Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Θεόδωρο Χαντζιάρα
 4. Ανάπτυξη Τώρα με επικεφαλής τον Ιωάννη Παπαμιχαήλ

Δήμος Πύλης

Στον Δήμο Πύλης οι συνδυασμοί είναι επίσης 4 και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέρχονται σε 196. Οι συνδυασμοί και οι επικεφαλής τους που συμμετέχουν στις εκλογές είναι οι:

 1. Πρώτα ο άνθρωπος με επικεφαλής τον Κώστα Μαράβα
 2. Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Βάϊο Καλύβα
 3. Πύλης όραμα με επικεφαλής τον Θεόδωρο Χήρα
 4. Πύλη Αξιών με επικεφαλής τον Βαλάντη Τσιούτσια

Δήμος Τρικκαίων

Στον Δήμο Τρικκαίων οι συνδυασμοί είναι 7!!! Αντίστοιχα 7 είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ενώ οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέρχονται σε 392. Οι συνδυασμοί και οι επικεφαλής τους που συμμετέχουν στις εκλογές είναι οι:

 1. Επανεκκίνηση με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαστεργίου
 2. Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Γιώργο Καΐκη
 3. Μαζί για τα Τρίκαλα με επικεφαλής τον Κώστα Κρεμμύδα
 4. Τρίκκης Πολιτεία για τους πολίτες με επικεφαλής τον Γιώργο Μητσιούλη
 5. Νέο Όραμα για τα Τρίκαλα με επικεφαλής τον Στέλιο Μπετσιμέα
 6. Πρώτα οι πολίτες με επικεφαλής τον Σπήλιο Τσιγάρα
 7. Ελληνική Αυγή για τα Τρίκαλα με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιόλα

Δήμος Φαρκαδόνας

Στον Δήμο Φαρκαδόνας οι συνδυασμοί είναι 4 επομένως και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ενώ οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέρχονται σε 186. Οι συνδυασμοί και οι επικεφαλής τους που συμμετέχουν στις εκλογές είναι οι:

 1. Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας με επικεφαλής τον Αθανάσιο Μεριβάκη
 2. Νέα Πνοή με επικεφαλής τον Ιωάννη Σακελλαρίου
 3. Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Ευαγγελία Στεργίου
 4. Νέο Ξεκίνημα-Δήμος Φαρκαδόνας με επικεφαλής τον Μιχάλη Μπαγιώτη
 5. Ο Τόπος μας Αύριο-Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση με επικεφαλής την Ελένη Χαλβατζά

(Η σειρά αναφοράς των συνδυασμών είναι τυχαία).

Γυναίκες υποψήφιες

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι Δήμοι διεκδικούνται ως επί το πλείστων από άνδρες υποψηφίους Δημάρχους. «Ανδροκρατούμενοι» είναι οι Δήμοι Τρικκαίων, Μετεώρων και Πύλης. Ωστόσο, ο Δήμος Φαρκαδόνας αυτή τη φορά κάνει τη διαφορά με δύο γυναίκες υποψήφιες να διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο.

Σε εγρήγορση

Σε εγρήγορση βρίσκονται τα επιτελεία των συνδυασμών εν όψει των εκλογών της Κυριακής 26ης Μαΐου. Η ημέρα της κρίσης έφτασε και οι υποψήφιοι κάνουν αγώνα προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους και να κερδίσουν την ψήφο τους. Οι ψηφοφόροι από την άλλη καλούνται να λάβουν τις αποφάσεις τους. Δεδομένου του τοπικού χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών τα κριτήρια που θέτουν είναι πολλά και δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τα κόμματα, που μάλλον σε αυτού του είδους τις εκλογικές αναμετρήσεις μπαίνουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, ή δεν λαμβάνονται και καθόλου υπόψη. Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται πρόσωπα, φιλίες, σχέσεις, το έργο που έχει γίνει, το πόσο δημοφιλής είναι κάποιος. Είναι πολλά εκείνα που μπαίνουν στη «ζυγαριά» πριν ο ψηφοφόρος φτάσει στην κάλπη για να ψηφίσει. Από την άλλη οι υποψήφιοι νιώθουν ότι ο χρόνος τελειώνει κι αυτά τα τελευταία 24ώρα εντείνουν τις προσπάθειές τους στο μέτρο του δυνατού. Άλλωστε, οι περισσότεροι έχουν κινηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και πλέον κάνουν τις τελευταίες κινήσεις τους.

Δημοσιευμένο στην ΈΡΕΥΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή