"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

2021: Εθνικός Διχασμός – της Νατάσσας Γρατσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απ’τον φόβο στον σκεπτικισμό και απ’τον σκεπτικισμό στην υποχρεωτικότητα.

Και από εκεί ο δρόμος είναι γνωστός…ιστορικά πρωτίστως γνωστός: εθνικός διχασμός.

Η αλήθεια είναι ότι η κοινή λογική-και όχι η «ψεκασμένη»-το αποτέλεσμα όλης της πορείας της πανδημίας αν όχι από την αρχή, σίγουρα στα μέσα αυτής, προϊδέαζε αυτόν τον  διχασμό.

Και πως άλλωστε θα μπορούσε να τον αποφύγει την στιγμή που ένας πρωθυπουργός υπολείπεται γνωρισμάτων που απαιτούνται ώστε σε μία τόσο δύσκολη παγκοσμίως συγκυρία, να κρατήσει έναν λαό ενωμένο, έναν λαό στον οποίο να ικανοποιείται το αίσθημα δικαίου μέσα στο κράτος στο οποίο ζει, έναν λαό που τα φρονήματα του διατηρούνται υψηλά , έναν λαό που να σέβεται την κυβέρνηση που ο ίδιος έχει επιλέξει να τον εκπροσωπεί σε οποιαδήποτε απόφαση τον αφορά.

Από κει ακριβώς ξεκινά το πρόβλημα και εκεί τελειώνει.

Μπορείς να διχάσεις, αλλά όχι να πείσεις . Όσα επιχειρήματα και να έχεις, όσους δημοσιογράφους και να έχεις στην κυβερνητική σου διάθεση, όσους πνευμολόγους, λοιμωξιολόγους , και πάσης φύσεως ειδικότητες και αν επικαλεστείς ώστε να εισακουστεί η ανάγκη σου να προστατεύσεις μέχρι και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη, υποχρεώνοντας τον να μείνει σπίτι, να μείνει χωρίς δουλειά, να εξαλειφθεί κάθε έννοια κοινωνικότητας και εν τέλει να εμβολιαστεί πάση θυσία, μπορείς μόνο να διχάσεις γιατί πολύ απλά τον λαό σου δεν τον σεβάστηκες.

Προσωπικά εκτιμώ την επιστήμη και τους ανθρώπους που «ιπποκρατικά» την τιμούν, επίσης σέβομαι την ανάγκη όλων μας για επιστροφή στην κανονικότητα όπως και ότι όλοι θέλουμε τις ζωές μας πίσω.

Δεν πιστεύω όμως καθόλου ότι ο τρόπος με τον οποίο μία κυβέρνηση εκβιάζει αυτή την επιστροφή θα καλύψει αυτή μας την ανάγκη και δεν θα οδηγήσει στην έκρηξη κοινωνικής οργής ώστε να καλυφθούν βιαίως και άλλες βασικές ανάγκες που καταπιέζονται μεταξύ των συνεχόμενων εγκλεισμών και υποχρεώσεων στις οποίες υποβληθήκαμε.

Είναι αυτού του είδους ο βίαιος χειρισμός μέσω εκβιασμών, απειλών, φόβου, συναισθηματικών πιέσεων που όπως δεν μπορεί να χαρακτηρίσει έναν άνθρωπο υγιή έτσι δεν μπορεί και μία κυβέρνηση να θεωρηθεί υγιής και ώριμη ώστε να μπορέσει να συνδράμει στην αντιμετώπιση οιασδήποτε κρίσης κρατώντας έναν λαό ενωμένο και κυρίως έναν λαό που θα εμπιστεύεται τους εκάστοτε εκλεγμένους από τον ίδιο, κυβερνώντες του και τις αποφάσεις που λαμβάνουν εξ ονόματος του.

Μία καθ’όλα χειριστική τακτική στην οποία έχει προσκολληθεί εμμονικά ο πρωθυπουργός και οι επιτροπές του εμμένοντας στις δικές μας υποχρεώσεις που σκόπιμα υπερκαλύπτουν τις δικές τους.

Και δική σου υποχρέωση σαν κυβέρνηση ήταν και είναι να επενδύσεις στην πρωτοβάθμια υγεία, στην θεραπεία , στην ομαλή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και κυρίως στην ορθή επιλογή της αυλής σου και στην διατήρηση χαμηλών τόνων των όσων έχεις επιλέξει να σε περιστοιχίζουν.

Ο λαός βλέπει να απεκδύεσαι καθ’όλα των ευθυνών σου, σε βλέπει να τον απειλείς, ν’απειλείς την εργασία του, την οικογένεια του, την ψυχική υγεία των ίδιων και των παιδιών του την ίδια στιγμή που γίνεται χορός χιλιάδων ευρώ στις πλάτες του, τη ίδια στιγμή που συμμετέχεις και εσύ σαν κυβέρνηση σε πολιτικά παιχνίδια με αφορμή την πανδημία και κυρίως την ίδια στιγμή που το σοβαρό προφίλ που προσπάθησαν με πολύ κόπο οι γύρω σου να κρατήσουν όλο αυτό διάστημα γκρεμίστηκε μέσα σε πακιστανικούς αριθμούς τηλεφώνων και όχι μόνο.

Εξαιτίας αυτής της νοσηρής σου στάσης φτάσαμε πλέον σαν λαός να έχουμε πάψει πλέον να φοβόμαστε για τις ζωές μας, και αρχίσαμε να φοβόμαστε για την άνευ όρων ελευθερίας μας.

Και μία άνευ όρων ελευθερία θα οδηγήσει σε ασυδοσία και αν μη τι άλλο σε ακραία διχαστικά φαινόμενα με ότι και αν συνεπάγεται αυτό.

Είναι υποχρέωση δική σας ν’ αποσαφηνίσετε σε ποια κανονικότητα θα επιστρέψουμε αν εμβολιαστεί μέχρι και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης και αν αυτή η κανονικότητα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον εμβολιασμό όλων ή αν αυτή η κανονικότητα έχει ήδη δρομολογηθεί και τρέχετε μέσω υποχρεωτικών εμβολιασμών να την προλάβετε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κα Γρατσάνη
    Το άρθρο σας αγγίζει ένα από τα πλέον ευαίσθητα ζητήματα του Ελληνικού Λαού που είναι ο διχασμός, θέμα που η Κυβέρνηση δεν το έχει καν αντιληφθεί ότι μπορεί να συμβεί. Από την άλλα πλευρά η υποχρεωτικότητα το καθιστά ίσως “ύποπτο”, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει.
    Όλα επομένως είναι ζητήματα ορθολογιστικής πολιτικής, ζήτημα που το πολιτικό μας σύστημα δεν αγγίζει, πράττεται καλώς που το θίγεται.

    Με εκτίμηση

    Παν .Βλάχος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης