"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Στη χώρα της Βανδή

lafarm

Σχετικά άρθρα

H ανεπάρκεια υποδομών και προσωπικού συνδυάστηκε με τις ελλείψεις φαρμάκων και η κατάσταση έγινε απελπιστική για όλους όσοι έρχονται σε επαφή με το ΕΣΥ αλλά πρωτίστως για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Λίστες αναμονής για επείγοντα χειρουργεία και χημειοθεραπείες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που λειτουργούν βασανιστικά για όσους έχουν ανάγκη από ακριβές θεραπείες, διάλυση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες εμπόλεμης ζώνης στις εφημερίες, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στο ζενίθ και Covid-19 σε πλήρη έξαρση από πτέρυγα σε πτέρυγα. Και βέβαια, υποστελεχωμένες ΜΕΘ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν αν έβρισκαν κλίνη σε εντατική και εφόσον νωρίτερα τους είχε παραλάβει έγκαιρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτά ενώ η κυβέρνηση έχει ανοίξει την κερκόπορτα για τη νόθευση του δημόσιου συστήματος υγείας μέσα από την κατάργηση της αποκλειστικότητας στην απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών χωρίς τη συναίνεση του υγειονομικού προσωπικού.

Αλλά η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ποτέ δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ όσο η ποινή που επέβαλε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης στο κέντρο όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή για το τσιγάρο του συντρλοφου της Βασίλη Μπισμπίκη που δεν το άφησε από το χέρι ούτε όταν τη φίλησε δίνοντας νόστιμη τροφή σε φακούς και κινητά.

Γιατι απ όλα να λυπηθεί κανείς; Για τα επικοινωνιακά κόλπα του υπουργού που ευθύνεται για τα χάλια του ΕΣΥ; Για την ελαφρότητα των ΜΜΕ που μέρα παρά μέρα μεταδίδουν “είδηση” σχετική με τον έρωτα Βανδή-Μπισμπίκη; Για τον αχταρμά πολιτικής και life style με παρουσιαστές ψυχαγωγικών εκπομπών να παίρνουν θέση για την πρωτοβουλία του Θ. Πλεύρη και τους επαγγελματίες της πολιτικής αρθρογραφίας να αδιαφορούν; Για τον συνωστισμό στις μεγάλες πίστες και τη μοναξιά αυτών που δεν γιορτάζουν γιατί υποφέρουν από ασθένειες, φτώχεια, απώλειες;

Για όλα μαζί και θλίψη και αηδία.

tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης