28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με μάσκες για όλους Reviewed by Momizat on . Να φοράνε όλοι μάσκες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου συστήνει η Βάνα Παπαευαγγέλου - Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα Αυστηρή σύσταση να Να φοράνε όλοι μάσκες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου συστήνει η Βάνα Παπαευαγγέλου - Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα Αυστηρή σύσταση να Rating: 0

28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με μάσκες για όλους

28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με μάσκες για όλους

Να φοράνε όλοι μάσκες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου συστήνει η Βάνα Παπαευαγγέλου – Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα

Αυστηρή σύσταση να φοράνε όλοι μάσκες στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Πέμπτης. 

Όπως ανέφερε η ίδια, «είναι σαφές ότι στις παρελάσεις θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκα», ενώ προέτρεψε όλους τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλλου οι εμβολιασμένοι ενδέχεται να κολλήσουν εάν εκτεθούν στον κορονοϊό. «Όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας θα πρέπει να επιλέγουμε τις δραστηριότητες μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών», είπε ακόμα.

Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης ότι αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. Επίσης, όπως είπε, έχει αυξηθεί και το ποσοστό της θετικότητας.

Αναφερόμενη στη Βόρεια Ελλάδα, είπε ότι η πορεία που διαγράφει η πανδημία είναι διαφορετική, καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση.

Στη Θεσσαλονίκη το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, εμφανίζοντας σημεία σταθερότητας. Αυξήθηκαν κατά 30% οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στην Β. Ελλάδα παρατηρείται αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, όπου η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%.

Την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Ακόμα, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Παπαυαγγέλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εμβολίων, τονίζοντας ότι προσφέρουν προστασία σε όλους και πρόσθεσε ότι όλοι οι νέοι που έχασαν την ζωή τους ήταν ανεμβολίαστοι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή