"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

2o Γυμνάσιο Τρικάλων – Πρόγραμμα ERASMUS +

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η τελευταία διακρατική συνάντηση για το έργο  του Erasmus + με τίτλο «Breathe Free» στην οποία συμμετείχε το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε  τον Μάιο και είχε διάρκεια μία εβδομάδα στο Denizli της Τουρκίας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που ήταν σύμπραξη ανταλλαγών, μεταξύ σχολείων της βασικής δράσης ΚΑ2  αφορούσε δραστηριότητες μάθησης, διδασκαλίας, κατάρτισης και επιμόρφωσης.

Mαζί με τις ομάδες των εταίρων του προγράμματος  από τις άλλες συμμετέχουσες  χώρες (Ρουμανία, Ισπανία, Λετονία, Τουρκία) , οι μαθητές Καλλιντέρης Άρης, Καπλάνης Δημήτριος Μιχαηλίδης Παναγιώτης, Καραΐσκος Σωτήριος, και οι καθηγητές Βαϊοπούλου Γαρυφαλλιά και Κίτος Ευάγγελος εκπροσωπώντας το σχολείο μας   συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την επικοινωνία, τη συνεργασία, την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την αποδοχή και την ένταξη μαθητών προσφύγων και μεταναστών στο νέο εκπαιδευτικό τους περιβάλλον.

Επιπλέον, συναντήθηκαν και συζήτησαν με μαθητές που είναι ενταγμένοι στο σχολικό πρόγραμμα, καθώς και με ενήλικες πρόσφυγες/μετανάστες που παρακολουθούν μαθήματα σε κρατικές δομές. Ακόμη, παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας και έγινε αναφορά στις επαγγελματικές δραστηριότητες των ανθρώπων της περιοχής.

Παράλληλα, έγιναν επισκέψεις σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Ιεράπολις, Λαοδίκεια της Φρυγίας, λαξευμένοι τάφοι της Λυκίας). Τα παιδιά μας συνεργάστηκαν αρμονικά με τους μαθητές των άλλων χωρών, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις  έζησαν  μοναδικές εμπειρίες αποδεικνύοντας ότι  δεν υπάρχουν πολιτιστικά εμπόδια μεταξύ των λαών.

Συμπερασματικά, η κινητικότητα μέσω των προγραμμάτων ERASMUS+ δίνει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να γνωρίσουν χώρες και ανθρώπους  με διαφορετικές κουλτούρες και να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία στην καθημερινότητά μας και το κυριότερο ότι όλοι επιδιώκουμε τον ίδιο σκοπό, την καλύτερη εκπαίδευση των νέων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης