4ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση του 4ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Τρικάλων. Με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις για το προσφυγικό (εκκένω Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση του 4ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Τρικάλων. Με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις για το προσφυγικό (εκκένω Rating: 0

4ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Τρικάλων

4ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Τρικάλων

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση του 4ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Τρικάλων. Με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις για το προσφυγικό (εκκένωση Κουτσόχερου από κάθε ζώσα προσφυγική ψυχή με μεθόδους πειθαναγκασμού, δικαιολογημένη άρνηση Αφγανών να παραμείνουν στις άθλιες συνθήκες στο Κυψελοχώρι κ.α.)  αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση – ενημέρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν και συγκεκριμενοποιήθηκαν είναι η συζήτηση για το προσφυγικό με ομιλητές την Ντίνα Ρέππα από τον Συντονισμό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τον Ηλία Χρονόπουλο από την κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza και τον Γιώργο Τσιάκαλο καθηγητή  του Α.Π.Θ: Η συζήτηση με θέμα το προσφυγικό θα κινηθεί γύρω από τους ακόλουθους άξονες:

  • γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι;
  • ο πόλεμος κατά των προσφύγων: ως επιλογή της άρχουσας τάξης της Ελλάδας και των χωρών της Ε.Ε – Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας – στρατιωτικοποίηηση των συνόρων  και κέντρα κράτησης.
  • ο ρόλος των Μ.Κ.Ο στο προσφυγικό.
  • Το κίνημα αλληλεγγύης: η σημερινή κατάσταση, τα προβλήματα ανάπτυξής του – νέες προκλήσεις, νέα καθήκοντα, νέες προοπτικές.

Η δεύτερη συζήτηση αφορά τη Διατλαντική Συμφωνία ( TTIP) και τους αγώνες των εργαζομένων. Στο εργαστήριο για την επισφάλεια στον χώρο εργασίας θα μετέχουν εκπρόσωποι τηςAttack – στην επισφάλεια και την ανεργία, και  της ΛΑΝΤΖΑ (αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό).

Η Φωτεινή Χούτου  θα παρουσιάσει  τη δραματοποίηση του παραμυθιού «Φαινίνα και Άλεν» «Θάρρος και αλήθεια, μες στην πηγή Αγάπης που κατοικεί στα παραμύθια».

Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ  εμπλουτίζεται  με τη συμμετοχή του Αλκίνοου Ιωαννίδη, των Folk n’ roll, των Οδοιπόρων της παράδοσης των Σιωπηλών Χοών και άλλων μουσικών σχημάτων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο στέκι Rossonero (Αμαλίας 18) στις 9:οο το βράδυ και η παρουσία όλων είναι αναγκαία για τη συνδιαμόρφωση και την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Θα ζήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί, θα νικήσουμε μαζί»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή