4ο Γυμνασιο Τρικάλων “Γιώργος Σεφέρης” : “Ποτέ ξανά” Reviewed by Momizat on . Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος χθες και στο 4ο Γυμνασιο Τρικάλων "Γιώργος Σεφέρης" είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν διαδικτυακά την κ. Ξένια Ελ Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος χθες και στο 4ο Γυμνασιο Τρικάλων "Γιώργος Σεφέρης" είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν διαδικτυακά την κ. Ξένια Ελ Rating: 0

4ο Γυμνασιο Τρικάλων “Γιώργος Σεφέρης” : “Ποτέ ξανά”

4ο Γυμνασιο Τρικάλων “Γιώργος Σεφέρης” : “Ποτέ ξανά”

Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος χθες και στο 4ο Γυμνασιο Τρικάλων “Γιώργος Σεφέρης” είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν διαδικτυακά την κ. Ξένια Ελευθερίου, διδάκτορα του ΑΠθ, συγγραφέα του βιβλίου “Η Δημοσια ιστορία ως συγκρουσιακό θέμα: το Ολοκαύτωμα των Ελληνων Εβραίων στο διαδίκτυο”, οργανώτρια και παρουσιάστρια πολλών σεμιναρίων για το Ολοκαύτωμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου ενημερώθηκαν για την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τους Έλληνες Εβραίους που μεταφέρθηκαν στο Άουσβιτς, στην Τρεμπλίνκα, στο Μαουτχάουζεν, στο Νταχάου και στ’ αλλα στρατόπεδα, για τα παιδιά θύματα του Ολοκαυτώματος, για τα βασανιστήρια που υπέστησαν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Άκουσαν μαρτυρίες επιζησάντων και διαπίστωσαν ότι τα θύματα του ναζισμού δεν ήταν μόνο Εβραίοι, αλλά και Ρομά, ανάπηροι, ομοφυλόφιλοι, κομμουνιστές…. Η δ/νση του σχολείου ευχαριστεί πολύ την κ. Ξένια Ελευθερίου για την αποδοχή της πρόσκλησης και για τον χρόνο που αφιέρωσε για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στους μαθητές και τον συνάδελφο Κώστα Μιχαλάκη που μεσολάβησε για να έχουμε την Ξένια κοντά μας και φυσικα συμμετείχε στην εκδήλωση, κάνοντας μια μικρή εισαγωγή και δίνοντας στους μαθητές του μεγάλη χαρά!

Αξιζει να σημειωθεί ότι το σχολείο μας σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο έχει αναλάβει το πρόγραμμα Butterfly project. Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι καθηγητές Ράμπια Δέσποινα και Κώστας Μιχαλάκης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή