4.392 χιλιάδες οικογένειες του Δήμου Τρικκαίων, ζούνε σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας. Reviewed by Momizat on . Σίγουρα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης δεν είναι μόνο αριθμοί. Και σίγουρα τα όποια επίσημα στοιχεία που προκύπτουν δεν Σίγουρα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης δεν είναι μόνο αριθμοί. Και σίγουρα τα όποια επίσημα στοιχεία που προκύπτουν δεν Rating: 0

4.392 χιλιάδες οικογένειες του Δήμου Τρικκαίων, ζούνε σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας.

krisi
Σίγουρα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης δεν είναι μόνο αριθμοί. Και σίγουρα τα όποια επίσημα στοιχεία που προκύπτουν δεν αρκούν για να δούμε την πραγματικότητα.

Όμως κανείς δεν μπορεί να τα παραβλέψει, πόσο μάλλον όταν αυτά δείχνουν ότι χιλιάδες οικογένειες του Δήμου Τρικκαίων, ζούνε σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στο οποίο έσπευσαν να ενταχθούν 4.392 οικογένειες, δηλαδή πολύ πάνω από 6.000 συμπολίτες μας ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά.
ftoxeia
Συγκεκριμένα για το Δήμο Τρικκαίων, συνολικά κατέθεσαν αίτηση απευθείας στα ΚΕΠ 1.622 οικογένειες, και ηλεκτρονικά 2.770. Ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτήσεων αφορά την πόλη. Συγκεκριμένα στα δύο ΚΕΠ της πόλης, κατατέθηκαν είτε απευθείας είτε ως ΚΕΠ διεκπεραίωσης της ηλεκτρονικής αίτησης 3.462 αιτήσεις.
pagkaki
Από εκεί και πέρα κατατέθηκαν επίσης και για τις δύο περιπτώσεις 481 αιτήσεις στον πρώην δήμο Καλλιδένδρου, 69 στα ΚΕΠ του πρώην δήμου Εστιαιώτιδας, 119 στα ΚΕΠ του πρώην δήμου Μεγάλων Καλυβίων, 100 στα ΚΕΠ του πρώην δήμου Κόζιακα, 96 στον πρώην Παληοκάστρου και 45 στον Παραληθαίων.
Στοιχεία σοκαριστικά εάν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότερες αιτήσεις, και συγκεκριμένα πάνω από το 90% αφορούσαν τη σίτιση. Από εκεί και πέρα, από χθες αναμενόταν να ξεκινήσει η κατάθεση για το επίδομα ενοικίου σε κάποιους δικαιούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Τρίκαλα για επιδότηση ενοικίου κατέθεσε μικρό ποσοστό ανάμεσά τους και κάποιοι άστεγοι που φιλοξενούνται σε κοινωνικές δομές της περιοχής και διαμένουν σε πρόχειρα καταλύματα.
Η ΕΡΕΥΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή