5η ΥΠΕ: Παραδέχεται τα προβλήματα, δεν αναφέρει τις αιτίες για καθαρίστριες – παιδιατρικές Reviewed by Momizat on . Ανακοίνωση για τα καυτά προβλήματα με τις καθαρίστριες και τις παιδιατρικές κλινικές, εξέδωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Λ. Μακρής. Σε αυτή επισημαίνονται τα ε Ανακοίνωση για τα καυτά προβλήματα με τις καθαρίστριες και τις παιδιατρικές κλινικές, εξέδωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Λ. Μακρής. Σε αυτή επισημαίνονται τα ε Rating: 0

5η ΥΠΕ: Παραδέχεται τα προβλήματα, δεν αναφέρει τις αιτίες για καθαρίστριες – παιδιατρικές

5η ΥΠΕ: Παραδέχεται τα προβλήματα, δεν αναφέρει τις αιτίες για καθαρίστριες – παιδιατρικές

Ανακοίνωση για τα καυτά προβλήματα με τις καθαρίστριες και τις παιδιατρικές κλινικές, εξέδωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Λ. Μακρής. Σε αυτή επισημαίνονται τα εξής:

Σε σχέση με τα πρόσφατα προβλήματα που απασχόλησαν τα δύο Νοσοκομεία Γ.Ν. Καρδίτσας και Γ.Ν. Τρικάλων, η 5η ΥΠΕ χωρίς να έχει προβεί σε κανέναν δημόσιο σχολιασμό, μόνον μετά τις λύσεις που δρομολόγησε διευκρινίζει τα παρακάτω:

• Πρώτον, σε ότι αφορά το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας: Mετά την αιφνίδια ασθένεια της Διευθύντριας την 25.07.2014 αμέσως, αυθημερόν, εκδόθηκε απόφαση του Διοικητή της ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή να καλυφθεί το κενό με μετακίνηση άλλης Παιδιάτρου από το γειτονικό και συνεργαζόμενο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Μια σειρά ατυχών συμβάντων όμως, όπως η ασθένεια της Παιδιάτρου του Γ. Ν. Τρικάλων την επόμενη, οδήγησε σε αδυναμία λειτουργίας την Παιδιατρική του Γ. Ν. Καρδίτσας, με αποτέλεσμα για λόγους ασφαλείας, περιστατικά που δεν μπορούσαν να αντιμετωπισθούν εκεί, να μεταφέρονται στο γειτονικό Νοσοκομείο των Τρικάλων.

Από την 5η ΥΠΕ ζητήθηκε από τους Διοικητές των δύο Νοσοκομείων να συνεργαστούν και να υποβάλλουν πρόγραμμα εφημερίας των Παιδιατρικών Κλινικών των Νοσοκομείων τους για το επόμενο διάστημα.

Στην αδυναμία να εξεύρουν τα δύο Νοσοκομεία λύση σε αυτό το επίπεδο για μια ακόμη φορά, η ΥΠΕ ενίσχυσε την Παιδιατρική του Γ.Ν. Καρδίτσας με μετακίνηση Παιδιάτρου από τον γειτονικό νομό της Λάρισας.

Είναι αυτονόητο ότι παρακολουθούμε στενά την λειτουργία των δύο κλινικών, αναμένοντας μεταξύ των άλλων και Παιδίατρο (επικουρικό) από προκήρυξη του Υπουργείο Υγείας, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είναι επίσης αυτονόητη υποχρέωση μας να διεκδικούμε και το πράττουμε επίμονα, προσλήψεις και άλλων ειδικοτήτων που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία ευθύνης μας.

• Δεύτερον, σε ότι αφορά τα πρόβλημα των υπηρεσιών καθαριότητας στο Γ.Ν. Τρικάλων: Μετά από συνεννόηση του Διοικητή της ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή με τον Διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων κ. Γ. Σουφλιά, δρομολογήθηκε η πληρωμή του εργολάβου που έχει την ευθύνη της καθαριότητας του εν λόγω Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κατέστησε σαφές τόσο προς τον κ. Σουφλιά όσο και στον εργολάβο τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στο προσωπικό καθαριότητας και την επαναπρόσληψη των καθαριστριών που απολύθηκαν

• Την διαπραγμάτευση για μείωση του τιμήματος, σύμφωνα με επιστολές  με τις οποίες παγίως η 5η ΥΠΕ υπενθυμίζει στις Διοικήσεις για outsourcing υπηρεσίες των Ιδρυμάτων τους, καθώς και με σημερινή επιστολή, με την οποία επαναλαμβάνει την ίδια αξίωση.

Η 5η ΥΠΕ για μια ακόμη φορά θέτει στις διοικήσεις των Νοσοκομείων ευθύνης της τους “εκ  των ων ουκ άνευ όρους” να λειτουργούν στη βάση της και απολύτου νομιμότητας, αλλά ταυτόχρονα με ανθρώπινο πρόσωπο προς εργαζομένους και ασθενείς, έχοντας ως σταθερό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή