"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

psifiako festival 1
Τα Τρίκαλα έχουν αποδείξει τη σχέση τους με την ψηφιακή εποχή, αλλά συνεχίζουν να το αποδεικνύουν συνεχώς. Το διήμερο 3 και 4 Απριλίου 2015 διεξάγεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, σε πανελλαδικό επίπεδο. το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την καθοδήγηση Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
psifikao festival 2
Η όλη διοργάνωση υποστηρίζεται από Πανελλήνιες Ενώσεις και Συλλόγους καθηγητών Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών. Η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη, μιλώντας στην έναρξη των εργασιών του φεστιβάλ, αναφέρθηκε στο σημαντικό αυτό γεγονός, καθώς η επαφή με την πληροφορική και την τεχνολογία, μπορεί να αποτελέσει, όχι απλώς πεδίο εφαρμογής πρωτότυπων ενεργειών, αλλά και τομέας περαιτέρω ενίσχυσης της παρουσίας της τεχνολογίας στα σχολεία, με όφελος για τη χώρα μας σε επίπεδο έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας.
Χαιρετισμό απηύθυνε η προϊσταμένης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βάσω Κάκλα, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο Υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων κ. Λεωνίδας Μποντίλας.
Η αρχή του Φεστιβάλ έγινε με τηλεδιάσκεψη φορέων από 14 πόλεις, με τον υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη να απευθύνει χαιρετισμό.
Σ΄ αυτές τις δυο μέρες παρουσιάζονται 80 έργα που έχουν δημιουργηθεί από μαθητές όλων των βαθμίδων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στο Φεστιβάλ του Ν. Τρικάλων συμμετέχουν και μαθητές σχολείων των Νομών Καρδίτσας, Μαγνησίας και Ευβοίας.
psifiako fastival 3
Όπως αναφέρεται σχετικά, «το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Αυτή η γιορτή είναι ανοικτή στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία».
Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο έργο.
Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία:
α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών
β) της ενημέρωσης, διάδοσης και προβολής των μαθητκών δραστηριοτήτων
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.
Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή σ’ αυτό.
Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ για τα Τρίκαλα έχει αναλάβει ο κ. Λεωνίδας Μποντίλας, υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) Νομού Τρικάλων και υποστηρίζεται από τον κ. Σταχτέα, σύμβουλο Πληροφορικής, από την κ. Κάκλα Β., Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την κ. ΜητσιάδηΒ.,αντιδήμαρχο και από επιτροπή καθηγητών Πληροφορικής.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ καθώς και επιπλέον πληροφορίες μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να αντλήσει από τον ιστότοπο http://digifest-trikal.blogspot.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης