5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι η μήτρα που μας γέννησε, γι΄ αυτό και η προστασία του και η διατήρηση της ποιότητάς του αποτελεί ανάγκη για να ε Το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι η μήτρα που μας γέννησε, γι΄ αυτό και η προστασία του και η διατήρηση της ποιότητάς του αποτελεί ανάγκη για να ε Rating: 0

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα

lithaios

Το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι η μήτρα που μας γέννησε, γι΄ αυτό και η προστασία του και η διατήρηση της ποιότητάς του αποτελεί ανάγκη για να επιβιώσουμε σε αυτό τον πλανήτη.

Είναι το «μεγάλο σπίτι» μας, αυτό που μας περιβάλλει και χαρίζει ζωή, ευημερία, κίνηση, ανάπτυξη και ψυχαγωγία. Η αρμονία της φύσης και του βίου μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συντηρηθούμε και να «θωρακίσουμε» τις επόμενες γενεές μας .

 

Τα Τρίκαλα τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με Καθαρισμό του Προφήτη Ηλία, απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών και Ποδηλατική Δεξιοτεχνία

 

Μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον στα Τρίκαλα. Ο Δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:

peri1. Καθαρισμός άλσους Προφήτη Ηλία

Η ευαισθητοποίηση και η ενεργός δράση, είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο παντρικαλινό κάλεσμα του Δήμου. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, στις 5 Ιουνίου, είναι η αφορμή να θυμηθεί ο καθένας, τις υποχρεώσεις του στις μελλοντικές γενιές. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Τρικκαίων και φέτος πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει εθελοντικά τους πολίτες, συμβολικά να μετάσχουν σε καθαρισμό τμήματος του άλσους του προφήτη Ηλία. Με τον τρόπο αυτόν, ο καθένας θα συμβάλλει, όχι απλώς σε μια ενέργεια με ουσία, αλλά και στην προσπάθεια διάδοσης της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος.
Στη σχετική δράση του Δήμου, μετέχουν εθελοντικές οργανώσεις, οι Εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων, φορείς και υπηρεσίες, μαζί με υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων.

  1. Απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών
    Στο πλαίσιο της γιορτής που οργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , στο άλσος του Προφήτη Ηλία, ο ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, θα απελευθερώσει αρπακτικά πουλιά. Τα μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται στα Τρίκαλα για εκπαιδευτικό σεμινάριο του Σαββάτου και με την ευκαιρία θα προβούν στην απελευθέρωση των πουλιών που έχουν παραλάβει από την ευρύτερη περιοχή. Η απελευθέρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.
    Πληροφορίες 6972664675, 6947610763
  2. Ποδηλατική Δεξιοτεχνία για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

dexiotΤην Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 17:00΄ στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμος Τρικκαίων και ο Π.Σ. Τρικάλων συνδιοργανώνουν την 2η ποδηλατική δεξιοτεχνία για παιδιά δημοτικών σχολείων.
θα υπάρχουν 6 ξεχωριστές κατηγορίες αγωνιζομένων από την πρώτη έως και την έκτη δημοτικού, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός σε αγόρια και κορίτσια. Νικητές θα είναι οι τρείς καλύτεροι χρόνοι κάθε τάξης. θα βραβευτούν συνολικά 18 μαθητές – μαθήτριες, με μετάλλια και διπλώματα.
Θα υπάρχουν έξι υποχρεωτικές δοκιμασίες σχετικά εύκολες και ασφαλείς με τεχνητά εμπόδια.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή