56η Γιορτή κρασιού στον Αμπελώνα Reviewed by Momizat on . Ο Δήμος Τυρνάβου διοργανώνει φέτος την 56η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που ανοίγει τις πύλες της το τριήμερο 28, 29 και 30 Αυγούστου. Η φετινή διοργάνωση στοχεύει Ο Δήμος Τυρνάβου διοργανώνει φέτος την 56η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που ανοίγει τις πύλες της το τριήμερο 28, 29 και 30 Αυγούστου. Η φετινή διοργάνωση στοχεύει Rating: 0

56η Γιορτή κρασιού στον Αμπελώνα

GIORTI KRASIOY AMPELONA

Ο Δήμος Τυρνάβου διοργανώνει φέτος την 56η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που ανοίγει τις πύλες της το τριήμερο 28, 29 και 30 Αυγούστου.

Η φετινή διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη της πλούσιας οινικής παραγωγής μας και στην προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου. 
 
Όπως τόνισαν σε  συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, η γιορτή είναι αφιερωμένη στη σημαντικότερη ποικιλία της περιοχής, το  Μοσχάτο Τυρνάβου. Στάθηκαν επίσης στο γεγονός ότι φέτος και για πρώτη φορά συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των επώνυμων οινοποιών του Δήμου Τυρνάβου, μετατρέποντας τη Γιορτή Κρασιού σε πολιτιστικό γεγονός προβολής των κρασιών της περιοχής, αλλά και γενικότερα των προσπαθειών που καταβάλλονται από τους οινοποιούς, για την εδραίωση των προϊόντων στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά. 
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσίαση κρασιών από οινοποιούς, δράσεις για τους μικρούς φίλους από τη βιβλιοθήκη του Αμπελώνα, μια βραδιά αφιέρωμα στο Μοσχάτο Τυρνάβου (Παρουσίαση – Συζητήσεις), δοκιμές κρασιών με την υποστήριξη σεφ και του ομίλου φίλων της Αμπέλου & του Οίνου «Ο Διόνυσος» και δημιουργία γλυκών γεύσεων μούστου από το Σύλλογο Γυναικών Αμπελώνα.
 
Επίσης θα διοργανωθούν επισκέψεις στα τοπικά οινοποιεία με δωρεάν μεταφορά και ξενάγηση, ενώ σεφ θα παρουσιάσουν δημιουργίες με τοπικά προϊόντα. 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή