Παραίτηση Ρόσσιου από τους “Ελεύθερους Πολίτες” Reviewed by Momizat on . Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα των «Ελευθέρων Πολιτών» ανακοίνωσε πριν από λίγο ο τρικαλινός στην καταγωγή Αποστόλης Ρόσσιος. Το κόμμα είχε δημιουρ Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα των «Ελευθέρων Πολιτών» ανακοίνωσε πριν από λίγο ο τρικαλινός στην καταγωγή Αποστόλης Ρόσσιος. Το κόμμα είχε δημιουρ Rating: 0

Παραίτηση Ρόσσιου από τους “Ελεύθερους Πολίτες”

Παραίτηση Ρόσσιου από τους “Ελεύθερους Πολίτες”

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα των «Ελευθέρων Πολιτών» ανακοίνωσε πριν από λίγο ο τρικαλινός στην καταγωγή Αποστόλης Ρόσσιος. Το κόμμα είχε δημιουργηθεί μετά το πρώτο μνημόνιο, μετά από διάσπαση από το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών», που είχαν συνιδρύσει οι μέχρι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς. Με απόφαση του κόμματος, υπήρξε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές και είναι πλέον βουλευτής της. Στη βάση της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Ρόσσιος ήταν υποψήφιος στις εκλογές στον νομό Τρικάλων. Έναν χρόνο μετά τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ (Δεκέμβριος του 2012) οι «Ελεύθεροι Πολίτες» ακύρωσαν την προγραμματική συμφωνία, λόγω του ότι “η στάση και η πολιτική που τηρεί και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, με τις θέσεις και την πολιτική συμφωνία των “Ελεύθερων Πολιτών” με την ΔΗΜΑΡ. Έναν μήνα νωρίτερα είχε διαγραφεί και ο Βασίλης Οικονόμου. Στο ιδρυτικό συνέδριο στο ΣΕΦ, τον Ιανουάριο του 2013, εκλέχθηκαν άμεσα από τους συνέδρους ο πρόεδρος του κόμματος Μ. Νικητάκης και ο γραμματέας του κόμματος Α. Ρόσσιος. Στο κείμενο αποχώρησης του κ. Ρόσσιου, που συνοδεύεται από άλλα 24 στελέχη, γίνεται λόγος για ανάγκη δημιουργίας «ενός ισχυρού Δημοκρατικού Πατριωτικού Μετώπου για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που μας επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι και τα εγχώρια ενεργούμενά τους». Οπότε, απομένει να δούμε, εάν υπάρξει σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η νεότευκτη συμφωνία Κουβέλη – Λοβέρδου, δεν ξεκαθαρίζει το θέμα των μνημονίων.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

logo_eleutheroi_polites[1][1]Αναλυτικά η επιστολή αποχώρησης:

 

Χωρίζουν οι δρόμοι μας από τους “Ελεύθερους Πολίτες”

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους μας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην τραγική και ολέθρια για τη χώρα και τους πολίτες κατάσταση, που μας οδήγησαν οι πολιτικές των επαίσχυντων μνημονίων, τις οποίες εφαρμόζουν και ασκούν, εκλεγμένες (!) από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις των τελευταίων τριάμισυ ετών. Για να μπορέσει επιτέλους αυτός ο τόπος, να μπορέσουμε όλοι εμείς, να νιώσουμε ξανά τον αέρα της αισιοδοξίας, τον αέρα της ελευθερίας και της ελπίδας και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ευοίωνο μέλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, σε μας τους ίδιους και στη χώρα μας. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τον θεμέλιο λίθο της απόφασης μας να μετάσχουμε στην πολιτική προσπάθεια των “Ελεύθερων Πολιτών”. Μια προσπάθεια που οφείλει να έχει ως βασικό στόχο τα προαναφερθέντα. Και για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός:

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ συσπείρωση και όχι κατακερματισμός των δυνάμεων του δημοκρατικού αντιμνημονιακού τόξου.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ τώρα όσο ποτέ άλλοτε, συστράτευση και  συνένωση ει δυνατόν, όλων των  δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων, με στόχο την καθολική αντίσταση και ανατροπή των πολιτικών στυγνής λιτότητας, που ισοπέδωσε κοινωνικές αξίες και ιερά δικαιώματα του περήφανου ελληνικού λαού.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, η δημιουργία ενός ισχυρού Δημοκρατικού Πατριωτικού Μετώπου, χωρίς ηγεμονισμούς και ναπολεόντιες πρακτικές και νοοτροπίες, με κοινή συνισταμένη την αγωνιστική διάθεση για προσφορά για το κοινό καλό και όχι τις όποιες προσωπικές και ατομικές φιλοδοξίες.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, ξεκάθαρη στάση και σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία και όχι συγκεντρωτισμός.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ διάθεση για ουσιαστική συνεργασία και απόφαση για ενότητα πολιτικών ομάδων, κοινωνικών κινημάτων και προσώπων, στη βάση της συναντίληψης.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ παραγωγή πολιτικής και προτάσεων που θα μεταλαμπαδεύσουν στον ελληνικό λαό άξια στελέχη με τον κοινωνικό διάλογο, που οφείλει να πάρει επιτέλους τη θέση που του αξίζει και να δοθεί τέλος στην εποχή της …απρόσωπης και ηλεκτρονικής προπαγάνδας που χρησιμοποιεί το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Για όλους εμάς που συνυπογράφουμε το κείμενο, τα παραπάνω αποτελούν βασικές αρχές και δεν παρεκκλίνουμε από αυτές. Αντιθέτως θα τις υπερασπιζόμεθα με πάθος και παρρησία έως την τελική δικαίωση. Θεωρούμε λοιπόν, οποιαδήποτε πρακτική, θέση ή στάση αντιτίθεται ή αντιβαίνει στις εν λόγω αρχές και στέκεται εμπόδιο στην ευόδωση των στόχων που προαναφέρθησαν, μοιραία μας βρίσκει αντίθετους και οφείλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας.

Έχοντας ως πυξίδα τα προαναφερθέντα, κάνουμε γνωστό ότι αποχωρούμε από τους “Ελεύθερους Πολίτες”, και συνεχίζουμε την προσπάθεια καλώντας σε συστράτευση όλους τους δημοκράτες -πατριώτες πολίτες για τη δημιουργία μετώπου, χωρίς αποκλεισμούς, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που μας επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι και τα εγχώρια ενεργούμενά τους.

Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια των πολιτών, την υπεράσπιση του Συντάγματος, τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής πατριωτικής παράταξης που θα δώσει ξανά ελπίδα και όραμα στη νέα γενιά, αξιοπρέπεια, αληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και Εθνική Ανεξαρτησία στον ελληνικό λαό. Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτόν τον πολιτικό, δύσκολο και  ανηφορικό δρόμο θα συναντήσουμε πολλούς.

ΡΟΣΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                  γραμματέας

ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ                ταμίας   (μέλος Εκτ. Συμβουλίου – υπ. τομέα εξωτερικών)

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΧΡΥΣΑ                    μέλος Εκτ. Συμβουλίου (υπεύθυνος Παιδείας)

ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ ΘΕΜΗΣ                                           #                      (υπεύθυνος Νεολαίας)

ΤΣΙΑΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                            μέλος Ε.Π.                 (υπεύθυνος αγροτικού)

ΚΑΣΣΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                             μέλος Ε.Π.                 (υπεύθυνος αυτοδιοίκησης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.                       #

ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                       #

ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΕΛΕΝΗ                                  #

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΗΣ                           #

ΜΠΑΤΣΙΡΗΣ ΚΩΝ.                                  #

ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                       μέλος Ε.Π.

ΣΑΦΛΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                   #

ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ                    #

ΤΣΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                              #

ΔΑΡΙΔΑΚΗ ΘΕΟΔOΣΙΑ                  αν. μέλος Ε.Π.

ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΚΩΝ.                         #

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΝ.                         #

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ.                             #

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Δ.                             #

ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝ.

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΝ.

ΚΟΓΙΑΣ ΝΙΚ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤ.

ΧΩΡΙΚΗΣ Σ.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή