70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη του ελληνικού λαού! Reviewed by Momizat on . 0 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση των Τρικάλων και όλης της Ελλάδας από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον πρωτοκαπετάνιο του Άρη Βελουχιώτη. 70 χρόνια συμπλη 0 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση των Τρικάλων και όλης της Ελλάδας από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον πρωτοκαπετάνιο του Άρη Βελουχιώτη. 70 χρόνια συμπλη Rating: 0

70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη του ελληνικού λαού!

70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη του ελληνικού λαού!
0 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση των Τρικάλων και όλης της Ελλάδας από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον πρωτοκαπετάνιο του Άρη Βελουχιώτη. 70 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μνημειώδη Αντιφασιστική Νίκη του ελληνικού λαού.
Στις 18 Οκτωβρίου 1944, τα ναζιστικά στρατεύματα της χιτλερικής Γερμανίας και των ντόπιων δοσίλογων συνεργατών τους, υποχωρούν νικημένοι από την πόλη των Τρικάλων, κυνηγημένοι από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ.
Οι αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του μεγαλύτερου εθελοντικού στρατού στην Ευρώπη, προέβαλαν ηρωική αντίσταση στους ναζί κατακτητές και συνέβαλαν αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας και στη συντριβή του φασιστικού άξονα. Στον ταξικό εθνικοαπελευθερωτικό αυτό αγώνα όμως δεν συμμετείχαν όλοι. Οι ντόπιοι φασίστες της εποχής, οι γερμανοτσολιάδες και οι δοσίλογοι, συνεργάστηκαν ανοιχτά με τον κατακτητή αποκομίζοντας προσωπικά οφέλη και υπονομεύοντας τον αντιστασιακό αγώνα.
Και είναι οι πολιτικοί απόγονοι των ναζί κατακτητών που επιχειρούν σήμερα να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Όπως και στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι και σήμερα, ο φασισμός εκκολάφθηκε μέσα στα κοινωνικά αδιέξοδα της καπιταλιστικής κρίσης, και πριμοδοτήθηκε από το μεγάλο κεφάλαιο για να δώσει καπιταλιστική διέξοδο, μέσα από τον πόλεμο, στις οξυμένες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις.
Στη σημερινή καπιταλιστική κρίση που διανύει η Ελλάδα, το μεγάλο κεφάλαιο χρησιμοποίησε τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και τα άλλα φασιστικά μορφώματα για να σπείρει διχαστικές, μισαλλόδοξες, και ανταγωνιστικές λογικές στους κόλπους της εργατικής τάξης, ως ανασταλτικό εμπόδιο απέναντι στην οργάνωση του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Ο λαός πρέπει να διδαχθεί από την ιστορία και να καταλάβει ποιες είναι οι δυνάμεις που αγωνίζονται πραγματικά για τα συμφέροντά του και να τους απομονώσει.

Ο αντικαπιταλιστικός αγώνας ενάντια στη ντόπια και ξένη ολιγαρχία, ενάντια στην κυβέρνηση, την Τρόικα, την ΕΕ, και το ΔΝΤ, είναι και αγώνας αντιφασιστικός. Και σε αυτό τον αγώνα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι μπροστά. Για την Αντικαπιταλιστική και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή