«’71» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Reviewed by Momizat on . Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Γιαν Ντεμάνζ με τους: Τζακ Ο' Κόνελ, Σον Χάρις, Πολ Άντερσον, Σαμ Ριντ Διάρκεια: 99', 2014 Στο ταραγμένο Μπέλφαστ του 1971 ένας νεαρό Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Γιαν Ντεμάνζ με τους: Τζακ Ο' Κόνελ, Σον Χάρις, Πολ Άντερσον, Σαμ Ριντ Διάρκεια: 99', 2014 Στο ταραγμένο Μπέλφαστ του 1971 ένας νεαρό Rating: 0

«’71» στον Δημοτικό Κινηματογράφο

«’71»  στον Δημοτικό Κινηματογράφο

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Γιαν Ντεμάνζ με τους: Τζακ Ο’ Κόνελ, Σον Χάρις, Πολ Άντερσον, Σαμ Ριντ Διάρκεια: 99′, 2014
Στο ταραγμένο Μπέλφαστ του 1971 ένας νεαρός Βρετανός στρατιώτης βρίσκεται άοπλος και αποκλεισμένος στην καθολική, ελεγχόμενη από τον IRA περιοχή της πόλης. Καταδιωκόμενος από τους Ιρλανδούς μαχητές, προσπαθεί να επιστρέψει στη μονάδα του.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2014. ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2014.
Κριτικές:
Η ταινία «’71» του Γιαν Ντεμάνζ απέσπασε την «Χρυσή Αθηνά» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, « Νύχτες Πρεμιέρας», που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια. Η ταινία – σύμφωνα με την κριτική επιτροπή που παραδοσιακά αποτελείται από νέους σπουδαστές 18 έως 24 ετών – βραβεύτηκε για την «ιδιαίτερη σκηνοθετική της ματιά και την επίτευξή της να εισάγει τον θεατή στη δράση και στην κατάσταση της εποχής». Η υπόθεση του έργου περιγράφει την απεγνωσμένη προσπάθεια ενός νεαρού Βρετανού στρατιώτη (Τζακ Ο’Κόνελ) να επιβιώσει μόνος του στους φλεγόμενους δρόμους μιας πόλης που μαίνεται από τις συγκρούσεις.
Απίστευτης έντασης και αγωνίας περιπετειώδες θρίλερ, το οποίο συνδυάζει αριστοτεχνικά την καταιγιστική δράση με το ιστορικοπολιτικό σχόλιο. Ένα από τα εντυπωσιακότερα σκηνοθετικά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων (αθηνόραμα)
Εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντεμάνζ, ο οποίος καταφέρνει να χτίσει μοναδικά την εφιαλτική, μπαρουτοκαπνισμένη ατμόσφαιρα ενός μανιασμένου, πολύ πρόσφατου θρησκευτικού πολέμου στη Βόρεια Ιρλανδία τη δεκαετία του ’70 ….Η οδύσσειά του είναι συναρπαστική και ουσιαστική, ένα σύμβολο των απολωλότων νιάτων… (lifo)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή