"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

38.1 C
Trikala

8 αιολικοί σταθμοί με 61 ανεμογεννήτριες πρόκειται να τοποθετηθούν στην καρδιά της Πίνδου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα,
Εκεί που ξαπόσταινες κάτω απ’ των ελάτων τη δροσιά
τωρα εργολάβοι κουβαλάνε τα τσιμεντα
και στήνουν στα βουνά ατσάλινα θεριά.
8 αιολικοί σταθμοί με 61 ανεμογεννήτριες πρόκειται να τοποθετηθούν στην καρδιά της Πίνδου και συγκεκριμένα γύρω από τα Τζουμέρκα, προς την περιοχή των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ανάμεσα σε Περτούλι και Αχελώο.
Να δεις χαρά που θα κάνει η καφέ αρκούδα (προστατευόμενο είδος) καθώς θα νανουρίζει τα αρκουδάκια της με το ρυθμικό γκάπα γκούπα των πτερυγίων. Να δεις χαρα που θα κάνουν οι κτηνοτρόφοι, αφού τα αιγοπρόβατα θα «επωφελούνται από τη δροσιά της σκιάς τους” .
Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζεται, χωρίς αιδώ, ο υπεύθυνος της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για να κάμψει τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των τοπικών φορέων.
Αλλάζουν οι καροί . Σήμερα αγάπη για το περιβάλλον είναι να φέρνουμε σ’ ένα από τα πιο αδιατάρακτα οικοσυστήματα της Ευρώπης μπουλντόζες και φουρνέλα. Κι αν χαθούν και μερικά είδη χλωρίδας, άσχημο είναι το πλαστικό γκαζόν σε διαφημιστικά φυλλάδια για τους τουρίστες;
ΑΠΕ, ΜΠΕ και μπεεε κι ανάπτυξη φλαμπέ.
Πάμε μια βόλτα και στη Γυάρο. Έχει εγκριθεί η εγκατάσταση 77 ανεμογεννητριών ύψους 150 μέτρων, που θα καταλαμβάνουν όλη τη χερσαία έκταση. Εκεί να δεις χαρές που θα κάνουν οι μεσογειακές φώκιες και τα σπάνια θαλασσοπούλια, τα καταπράσινα λιβάδια και οι κοραλλιογενείς σχηματισμοί που θα ‘χουν επιτέλους συντροφιά και δεν θα πλήττουν στη μονοτονία του απέραντου γαλάζιου.
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "Google ELKOVEC amo ©2021 CNES Airbus, Landsat Copemnicus Technologles OpolXprane Άναφορά σφαλματος Koρτ"
Κι αν ενοχλούν την ΤΕΡΝΑ οι φυλακές και τα κτίσματα των χιλιάδων εξορίστων στο νησί, θα γκρεμιστούν. Άλλωστε, έχει πάψει εδώ και χρόνια να χαρακτηρίζεται ως ιστορικό μνημείο.
Προηγούνται οι επενδύσεις που φέρνουν χρήμα .Σιγά μην αφήσουμε τους ξένους δημοσιογράφους να έρχονται και να γυρίζουν ντοκιμαντέρ, όπως επί Χούντας, και να δυσφημίζουν την πατρίδα μας.
Φωτό: 1 Πίνδος, όπως προλαβαίνετε να τη δειτε. 2. Γυάρος, όπως θα τη βλέπετε οσονούπω
Χρύσα Κακατσάκη

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tα καταπράσινα λιβάδια (ποσειδωνίας ελπίζω, γιατί μετά το “δάσος στο Ελληνικό”, θα ήταν εξίσου απίστευτο να υπάρχουν στο ξερονήσι!) και οι κοραλλιογενείς σχηματισμοί , τι σχέση έχουν με χερσαίες ανεμογεννήτριες…

  2. Πότε έπαψε να είναι ιστορικός τόπος που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία, η Γυάρος?
    Η κήρυξη έγινε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλου.
    Παράλληλα με το νησί, ιστορικά διατηρητέα μνημεία χαρακτηρίστηκαν το κτίριο των φυλακών και όλα τα κτίρια, εγκαταστάσεις και κατασκευές που βρίσκονται στις περιοχές των πέντε όρμων του νησιού. Τα διατηρητέα μνημεία, σύμφωνα με την απόφαση της κήρυξής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης