8 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες σε Τρίκαλα και Λάρισα Reviewed by Momizat on . Την ένταξη δυο έργων συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης κα Την ένταξη δυο έργων συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης κα Rating: 0

8 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες σε Τρίκαλα και Λάρισα

8 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες σε Τρίκαλα και Λάρισα

Την ένταξη δυο έργων συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.
Τα έργα αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το υπουργείο Οικονομίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές και περιφερειακές αρχές, προχώρησε έγκαιρα στην έγκριση της χρηματοδότησης των δύο έργων, προϋπολογισμού 6,5 και 1,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Τα χρήματα, για το νομό Τρικάλων, θα διατεθούν άμεσα για:
-Έργα αποκατάστασης ζημιών (κατολισθήσεις στα πρανή των οδών, υποχώρηση – βύθισμα οδοστρώματος, αποξήλωση κιγκλιδωμάτων, καταστροφή τεχνικών έργων)  που προκλήθηκαν σε τμήματα του οδικού δικτύου.
-Έργα καθαρισμού κοίτης ποταμών, καθαίρεσης καταστραφεισών κοιτοστρόσεων, συμπλήρωσης και κατασκευής νέων αναχωμάτων, κατασκευής αντιπλημμυρικών προβολών, προστασίας θεμελίων γεφυρών.
-Έργα προστασίας με επεμβάσεις σε ποταμούς και χειμάρρους εντός των ορίων Π.Ε. Τρικάλων.  «Εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους για την αποκατάσταση και ενίσχυση των τοπικών υποδομών, ώστε να βελτιωθούν οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και να επανέλθουν στην κανονικότητα οι παραγωγικές δραστηριότητες στις πληγείσες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση των έργων προϋποθέτει έναν συνολικό και προσεκτικό σχεδιασμό από τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να αποκατασταθούν οι ελλείψεις δεκαετιών», δήλωσε ο υφυπουργός.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή