"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

8o ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 8o ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ είναι εδώ, στο γνώριμο καλοκαιρινό ραντεβού στο πάρκο Ματσόπουλου, 8-9 Ιουλίου με δωρεάν είσοδο! Με κεντρικό σύνθημα «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ» υπόσχεται ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα στα πλαίσια του οποίου, μέσα από συζητήσεις, συναυλίες, θεματικά εργαστήρια, φιλοδοξούμε τις δυο αυτές μέρες το φεστιβάλ φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια συλλογική διαδικασία αναζήτησης και συζήτησης για θέματα κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, για να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις σκέψεις μας κόντρα στον συμβιβασμό, την υποχωρητικότητα και την εκμετάλλευση.

Το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων είναι κομβικό γιατί πραγματοποιείται σε μια εποχή πολλαπλής κρίσης, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία στα Τέμπη και λίγες μέρες μετά τη δολοφονία προσφύγων στα ανοιχτά της Πύλου. Όσο το αίτημα για ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία δεν δικαιώνεται, εμείς δηλώνουμε έμπρακτα ότι η κοινωνική ενεργοποίηση και δράση αποτελεί αναγκαιότητα.

Για τον λόγο αυτό, προτεραιότητα για τη φετινή διοργάνωση του κορυφαίου συλλογικού γεγονότος της περιοχής μας, είναι τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα που αναδεικνύει η εποχή και που μας προβληματίζουν. Έτσι, οι συζητήσεις και τα εργαστήρια θα αφορούν, το προσφυγικό και μεταναστευτικό, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα κινήματα σήμερα αλλά και τα εργασιακά ζητήματα, την οργάνωση των εργαζομένων, τις σχέσεις γονέων – παιδιών καθώς και το θέμα της έμφυλης καταπίεσης (ενδοοικογενειακή βία, αυτοδιάθεση γυναικείου σώματος, γυναικοκτονίες).

Παράλληλα το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ υπόσχεται κι ένα ανεπανάληπτο μουσικό διήμερο. Την πρώτη μέρα με έντεχνο-λαϊκό πρόγραμμα και Ικαριώτικο γλέντι και τη δεύτερη μέρα, με χιπ χοπ και πανκ ροκ!

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε την αντίστασή μας απέναντι στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και την κοινή μας δράση διεκδικώντας έναν κόσμο που μπορεί και πρέπει να αλλάξει με κεντρικό άξονα την αλληλεγγύη που δεν αφήνουμε να βουλιάξει.

Σας προσκαλούμε επίσης και στην επόμενη συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου, 21:00 στο στέκι Rossonero – Αμαλίας 18, γιατί οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές, συλλογικές και η συμμετοχή όλων αναγκαία.

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης