9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Reviewed by Momizat on .   Για ένατη συνεχόμενη φορά οι Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας θα συναντηθούν στο Λιτόχωρο (Άλσος Προμηθέα, Όλυμπος) το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:   Για ένατη συνεχόμενη φορά οι Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας θα συναντηθούν στο Λιτόχωρο (Άλσος Προμηθέα, Όλυμπος) το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 10: Rating: 0

9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

epikoyreios

 

Για ένατη συνεχόμενη φορά οι Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας θα συναντηθούν στο Λιτόχωρο (Άλσος Προμηθέα, Όλυμπος) το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00π.μ., στα πλαίσια των 21ων Προμηθείων.

Το θέμα της Συνάντησης είναι:
«Επίκουρος για λίγους, για όλους, τελικά για ποιους;»

Φίλοι από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, θα κάνουν μία ολιγόλεπτη εισήγηση και στη συνέχεια ο λόγος θα δοθεί στους παρισταμένους για ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Η Πανελλήνια Συνάντηση των Φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας στο Άλσος Προμηθέως του Ολύμπου είναι ένας ετήσιος θεσμός, που μετρά ήδη οκτώ διοργανώσεις, φέτος θα είναι η ένατη. Η Πανελλήνια Συνάντηση καθώς και το ετήσιο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, το οποίο διοργανώνεται από το 2011 κάθε Φεβρουάριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα από τους Κήπους Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Παλλήνης, αποτελούν δύο θεσμούς στους οποίους αναδεικνύεται η Επικούρεια φιλοσοφία στο σήμερα και ανταλλάσσονται φιλοσοφικές απόψεις με την ταυτόχρονη σύσφιξη φιλικών σχέσεων.

Στην συνάντηση θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά και ο νεοϊδρυθείς Κήπος Τρικάλων με τον Κ. Αριστοτέλη Κερασοβίτη να συμμετέχει στο πάνελ των ομιλητών. Ο ίδιος μας αναφέρει σχετικά:

Ο Επίκουρος άφησε ως παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα ένα μεγάλο δώρο, την φιλοσοφία του. Ο δάσκαλος με τον τρόπο που έζησε και με τις πράξεις του μας έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν και οι μαθητές του αλλά και οι χιλιάδες οπαδοί του σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο της αρχαιότητας.

Ακολουθώντας τα βήματα του με επιμονή και υπομονή πρόσφατα ιδρύσαμε τον επικούρειο Κήπο Τρικάλων με σκοπό να αναδείξουμε και να διαδώσουμε την επικούρεια φιλοσοφία παρουσιάζοντάς την ολοκληρωμένη στους πολίτες των Τρικάλων ώστε εκείνοι να είναι σε θέση είτε να την επιλέξουν είτε να την απορρίψουν. Αν και είμαστε ακόμη στην αρχή και η επιφυλακτικότητα για το άγνωστο είναι λογική, εντούτοις είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι βλέποντας ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων να προσεγγίζουν σιγά σιγά τον Κήπο μας.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

http://www.epicuros.net/new/116_9h-PANELLHNIA-SYNANTHSH-FILWN-EPIKOYREIAS-FILOSOFIAS

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή