Aγανάκτηση από το Σωματείο των Λογιστών Reviewed by Momizat on . Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που παρά την αλλαγή της διακυβέρνησης, συνεχίζετε η ίδια αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική από την Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που παρά την αλλαγή της διακυβέρνησης, συνεχίζετε η ίδια αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική από την Rating: 0

Aγανάκτηση από το Σωματείο των Λογιστών

logistes
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που παρά την αλλαγή της διακυβέρνησης, συνεχίζετε η ίδια αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής όπως θα έγινε γνωστό σε πολλούς , ανήμερα της καθαρής Δευτέρας και εντελώς αιφνιδιαστικά ,έκλεισε η παιδιατρική κλινική η οποία ήδη υπολειτουργούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων .
Το Σωματείο μας με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης συμμετέχει μαζί με άλλα ταξικά σωματεία σε μια πρωτοβουλία όπου κινητοποιούμαστε και αναδεικνύουμε ζητήματα σχετικά με τα θέματα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή κάλυψη όλου του πληθυσμού.

– Η Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη είναι από τα πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν τον εργαζόμενο λαό. Έναν λαό που παρά την αλλαγή της κυβέρνησης συνεχίζει να πληρώνει τα κάθε λογής χαράτσια και την ίδια στιγμή βλέπει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για υγεία , παιδεία, πρόνοια ,να μειώνονται σημαντικά από χρόνο σε χρόνο.

-Στο πλαίσιο αυτό η κινητοποίηση μας ήταν άμεση.
Την επόμενη ημέρα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του Νοσοκομείου για να εισπράξουμε μία ακόμη ανέξοδη υπόσχεση : «ότι θα κάνει τα αδύνατα –δυνατά ώστε να λειτουργήσει το παιδιατρικό τμήμα» με έναν Επικουρικό Γιατρό το οποίο δεν εξυπηρετεί , ούτε στο ελάχιστο τις Ανάγκες ενός ολόκληρου Νομού !!!

Παράλληλα η Δημοτική παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έθεσε το παραπάνω θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση για να δοθούν τα απαραίτητα ποσά , ώστε να λειτουργήσει πλήρως η παιδιατρική κλινική .
Αντίστοιχα θα τεθεί το θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» μετά από αίτημα των Σωματείων που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

– Επίσης το Σωματείο μας θα συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά πρωτοβουλίες μέχρι την 1 του Μαΐου ημέρα της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης με το ΠΑΜΕ όπως:
 με αφορμή τις πανελλαδικές εκδηλώσεις στις 19/3/15 κατά της ανεργίας, θα έχουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων Θέμα που είχε τεθεί και παλαιότερα.
 πολιτιστική εκδήλωση για το εργατικό λαϊκό τραγούδι , θεατρική παράσταση από το ερασιτεχνικό θέατρο του εργατικού κέντρου Λάρισας .

Συνεχίζονται επίσης στα πλαίσια της Ταξικής αλληλεγγύης τα ΔΩΡΕΑΝ Φροντιστήρια που γίνονται σε μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου από Γονείς που είναι άνεργοι χαμηλόμισθοι και απλήρωτοι με την ευθύνη των Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ .

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές εορταστικές εκδηλώσεις για την αγροτική εξέγερση στο ΚΙΛΕΛΕΡ που έγιναν την Κυριακή 15/3/2015 η εργατική τάξη και το κίνημα της με συμμάχους τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών οφείλει αποφασιστικά να αποκρούσει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωση της πάλης μας.Ο συντονισμός, η κοινή μας δράση, η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής μαζί με τους συμμάχους μας.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση στο σωματείο, στους χώρους δουλείας, στο συλλογικό αγώνα μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ !!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιο σας