"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

“Aγρα τουριστών και κατευθυνόμενες αγορές”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επιστολή-αναφορά  απέστειλε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Ειδών Λαϊκής Τέχνης Καλαμπάκας, Κωσταντίνος Τσιλάκος εκθέτοντας ένα διαρκές φαινόμενο που ταλανίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής Μετεώρων: άγρα τουριστών και κατευθυνόμενες αγορές στον τουριστικό τομέα στα Μετέωρα.

H καταγγελία περί του κατευθυνόμενου τουρισμού και της άγρας πελατών στην περιοχή των Μετεώρων απευθύνεται προς τη βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία με τη σειρά της επισήμανε με σχετική αναφορά της προς την Υπουργό Τουρισμού ζητώντας να «εξετάσει ουσιαστικά την αναφορά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του ως άνω σωματείου, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού, το οποίο πλήττει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της εν λόγω περιοχής».

Σας παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο της επιστολής-αναφοράς του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Ειδών Λαϊκής Τέχνης Καλαμπάκας.

Αξιότιμη κ. Χρυσοβελώνη,

Βρισκόμαστε στο 2014 και παρότι έχουμε απευθυνθεί εκατοντάδες φορές, κατά καιρούς, στις αρμόδιες Υπηρεσίες για το φαινόμενο του Κατευθυνόμενού Τουρισμού και της Άγρας πελατών, εμείς οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της περιοχής Μετεώρων πεθαίνουμε εξ αιτίας αυτού του φαινομένου.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά στην περιοχή των Μετεώρων είναι γνωστά. Άτομα γνωστά σε όλους και στις Υπηρεσίες κατευθύνουν τους Τουρίστες σε γνωστές βιοτεχνίες εικόνων και μετά σε χώρους εστίασης, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να είναι έρμαια του Αθέμιτου Ανταγωνισμού.

Παρόλο που κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει στις Αρμόδιες Αρχές, παρόμοια φαινόμενα και ζητάμε να εφαρμοσθεί η Νομοθεσία 3498/2006 και 9988/2007 περί άγρας πελατών και Αθέμιτου Ανταγωνισμού, εντούτοις η «μη βούληση» εφαρμογής της σπρώχνει τις επιχειρήσεις μας να κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Κυρία Χρυσοβελώνη,

ζητούμε την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αφορά πλέον την επιβίωσή μας σε μία περιοχή που το Τουριστικό προϊόν εάν διαχειριζόταν νόμιμα μπορούσε να αποτρέψει το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και το πιο σημαντικό να δώσει εργασία στους νέους μας που τους μαστίζει η ανεργία.

Με τιμή

Κωνσταντίνος Τσιλάκος
Πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Ειδών Λαϊκής Τέχνης Καλαμπάκας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης