Aποτελέσματα των Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων Reviewed by Momizat on . Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι Γ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων υπό την αιγίδα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων . Τ Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι Γ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων υπό την αιγίδα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων . Τ Rating: 0

Aποτελέσματα των Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων

Ritorikoi Agones
Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι Γ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων υπό την αιγίδα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων . Την Παρασκευή , 13-2-2015, πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί γύροι και των τριών αγωνισμάτων, Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος και το Σάββατο οι ημιτελικοί και ο τελικός και στα τρία είδη Λόγου.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι φέτος στην τρίτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 15 Λύκεια, 7 από την πόλη των Τρικάλων, το 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Τρικάλων και το Μουσικό Σχολείο, 4 από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας, τα ΓΕΛ Βαλτινού, Πύλης, Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, καθώς και το ΙΓΕΛ «Αθηνά».
Η διοργάνωση των ρητορικών αγώνων αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων. Οι κανόνες τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την με σεβασμό και κατανόηση κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας. Πρόκειται, φυσικά, για ένα εργαλείο ανάπτυξης της ελεύθερης κριτικής σκέψης, και όχι για όχημα προώθησης οποιωνδήποτε συγκεκριμένων απόψεων ή προσωπικών φιλοδοξιών.

Ritorikoi
Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει συνήθως αποφασιστικά στη σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, φέρνει τους συνδιαλεγόμενους πιο κοντά μεταξύ τους, παρέχοντάς τους έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς.
Ο Σωκράτης, «ο της πόλεως οίστρος», η «αλογόμυγα» δηλαδή που δεν άφηνε τους Αθηναίους συμπολίτες του να εφησυχάσουν, αλλά τους παρωθούσε διαρκώς προς τη συζήτηση και την κριτική θεώρηση των ζητημάτων, αποτέλεσε πρότυπο και σύμβολο γόνιμου «πνεύματος αντιλογίας». Όμως διαφορετικές μορφές αντιλογικής σκέψης βρίσκουμε στα έργα και άλλων μεγάλων πνευματικών μορφών της αρχαιότητας, όπως ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης και ο ιστορικός Θουκυδίδης. Ίσως δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η αντιλογία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας.
Έτσι, το Σάββατο, 14-2-2015, μετά τον τελικό, στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων σε ειδική τελετή απονεμήθηκαν τα έπαθλα, χρυσό, αργυρό, χάλκινο κλαδί ελιάς, στους νικητές των Γ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων καθώς και τα Διπλώματα συμμετοχής, μεθέξεως ένεκεν, σε όλους τους συμμετάσχοντες (ομιλητές, αναπληρωματικούς, χρονομέτρες και σε όσους κάλυψαν την διοργάνωση με φωτογράφιση και μαγνητοσκόπηση). Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δήμου Τρικάλων και Πύλης, οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Διευθυντής Σπουδών της ΣΜΥ, η πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, Διευθυντές Λυκείων, καθηγητές, γονείς και μαθητές.

Ritorikoi
Η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων θεωρεί υποχρέωσή της να εκφράσει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην άρτια διοργάνωση των Γ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές που πήραν μέρος και τους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους και ακόμη όλους τους συναδέλφους καθηγητές όλων των Λυκείων, που επέδειξαν περισσό ενδιαφέρον τόσο για την προετοιμασία των μαθητών τους όσο και για την διαδικασία της «κρίσεως» κατά την διάρκεια των Αγώνων, αφού αφιέρωσαν πολλές ώρες και την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο στο όλο εγχείρημα. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη που έθεσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας και στήριξε οικονομικά την όλη προσπάθεια, τη Διοίκηση του Εργοστασίου γάλακτος Τρικάλων, τον υπεύθυνο των ζαχαροπλαστείων « Μέλισσα» και τον Διοικητή της ΣΜΥ Τρικάλων για τη συμβολή τους στην επιτυχία των Αγώνων.
Ευελπιστούμε πως η τόσο καλή συνεργασία με τους φορείς, τους καθηγητές και τους μαθητές θα επαναληφθεί και του χρόνου στους Δ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες.
Οι νικητές των Γ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων 2015 είναι οι κάτωθι κατά αξιολογική σειρά και αγώνισμα.
Αυθόρμητος Λόγος:
1η ΘΕΣΗ: ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ –ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΦΑΝΗ – Β΄ΤΆΞΗ – 8Ο ΓΕΛ
2η ΘΕΣΗ: ΡΗΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Γ΄ ΤΆΞΗ – 6Ο ΓΕΛ
3η ΘΕΣΗ: ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ – Β΄ ΤΆΞΗ – ΓΕΛ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Προτρεπτικός Λόγος:
1η ΘΕΣΗ: ΜΠΑΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ – Γ΄ ΤΆΞΗ – 8Ο ΓΕΛ
2η ΘΕΣΗ: ΜΗΛΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – Β΄ ΤΑΞΗ – ΓΕΛ Πύλης
3η ΘΕΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ –Γ΄ ΤΑΞΗ -8Ο ΓΕΛ

Καλύτεροι Ομιλητές:
1η ΘΕΣΗ: ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ –Α΄ ΤΑΞΗ -1Ο ΓΕΛ
2η ΘΕΣΗ: ΣΤΑΥΡΕΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Β΄ ΤΑΞΗ – ΓΕΛ ΒΑΛΤΙΝΟΥ
3η ΘΕΣΗ: ΚΟΛΩΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – Β΄ ΤΑΞΗ – Ι. ΓΕΛ «ΑΘΗΝΑ»

Διττοί Λόγοι:
1η ΘΕΣΗ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ –Β΄ ΤΑΞΗ -3Ο ΓΕΛ
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ –Γ΄ ΤΑΞΗ –ΓΕΛ ΒΑΛΤΙΝΟΥ
ΠΕΤΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ –Α΄ΤΑΞΗ – Ι. ΓΕΛ «ΑΘΗΝΑ»

2η ΘΕΣΗ: ΣΤΑΥΡΕΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Β΄ ΤΑΞΗ – ΓΕΛ ΒΑΛΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ –Α΄ ΤΑΞΗ -1Ο ΓΕΛ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ –Β΄ ΤΑΞΗ –ΓΕΛ ΒΑΛΤΙΝΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή