"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

“Aρχισαν τα όργανα” στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

panepistimiako

Το Δ.Σ. των γιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λ., επισκέφθηκε το νέο Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. Αντωνίου Νέστορα, προκειμένου να θέσει εκ νέου υπ’ όψιν του, την κατάσταση κατάρρευσης, στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο, εξ΄αιτίας της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού και των απλήρωτων εφημεριών, από τον Δεκέμβρη του 2014.

Όπως ανέφεραν η ανυπαρξία διοίκησης, λόγο της παραίτησης του διοικητή, της υποδιοικήτριας και των διορισμένων μελών του Δ.Σ., επιδεινώνει την τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου «δυσάρεστη έκπληξη, προκάλεσε η στάση του κ. Διοικητή απέναντι στο Δ.Σ., καθώς επίσης και το γεγονός, ότι δεν δόθηκε καμιά πειστική και έγκυρη απάντηση, στα ζητήματα που του τέθηκαν, αλλά και η προσπάθειά του να υπερασπισθεί, την πολιτική Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσον αφορά τη δραματική περικοπή των δαπανών για την Υγεία, που φτάνει στο 30% και τα κονδύλια των εφημεριών, που φτάνει το 12% για το Νοσοκομείο μας» και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν μας δόθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα, για το πότε θα υπάρξει νέα διοίκηση στο Νοσοκομείο, πράγμα απολύτως αναγκαίο, προκειμένου να προχωρήσουν εκατοντάδες ζητήματα που εκκρεμούν, αλλά με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ δεν ενημέρωσε αμέσως, ως όφειλε, το Υπουργείο Υγείας, για την παραίτηση του προηγούμενου Δ.Σ., παρά μόνο την ημέρα της επίσκεψης του Δ.Σ. του συλλόγου μας, στο γραφείο του, 8 ημέρες μετά.

Για το ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών, όχι μόνο δεν δόθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους, δεδομένου ότι πρέπει να εγκριθούν, από το ανύπαρκτο Δ.Σ., αλλά όταν και εάν, θα αποπληρωθούν κατά 10% κουρεμένες και μάλιστα μόνο το τακτικό κομμάτι των εφημεριών, αφού ποτέ δεν ενημερώθηκε το Υπουργείο για το έλλειμμα στο κονδύλι των εφημεριών από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Για το ζήτημα της κρίσης στη Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, ο κ. Αντωνίου, μας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η «εργασιακή ειρήνη», χωρίς πάντως να διευκρινίσει, αν την εννοεί σαν «PAX AMERICANA» της επικυριαρχίας, της επιβολής και του εργασιακού «BULLYING» ή ως ειρήνη της ισονομίας, της συνεργασίας και του δικαίου.

Μετά την επιβεβαίωση των σεναρίων της μετακίνησης της προέδρου του συλλόγου, κυρίας Σωτηράκου Σοφίας, χωρίς τη θέλησή της, το Δ.Σ. θεωρεί ότι σε κάθε περίπτωση, αντίκειται στο εργατικό και συνδικαλιστικό δίκαιο και όποια τέτοια ενέργεια θα θεωρηθεί συνδικαλιστική – πολιτική δίωξη και θα αντιμετωπισθεί αναλόγως. Στο μεταξύ, καμία προσπάθεια δεν έγινε για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής.

Μετά τα παραπάνω το Δ.Σ. και με κύρια αιτία τις απλήρωτες εφημερίες και την μηδενική προοπτική άμεσης αποπληρωμής τους, προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου τη Δευτέρα 25 Μάη και ώρα 12μ., ενώ ταυτόχρονα, καλεί τους γιατρούς, να καταθέσουν δηλώσεις επίσχεσης εργασίας, που θα ξεκινά την Πέμπτη 28/05/2015, εφ όσον, ως τότε δεν κατατεθούν τα δεδουλευμένα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια Σωματεία και τους Φορείς, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να υπερασπίσουν τη Δημόσια Υγεία.

Διεκδικούμε:

Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό, σύστημα υγείας για όλους.
Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων χωρίς κουρέματα και περικοπές.
Άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, σε μόνιμες θέσεις, για όλους τους εργαζομένους στην Υγεία».

paidis blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης