Σήμερα η Πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στο πλαίσιο του γιορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 14 Μάη και ώρα 7 μ.μ. την Πορεία Ειρήνης Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στο πλαίσιο του γιορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 14 Μάη και ώρα 7 μ.μ. την Πορεία Ειρήνης Rating: 0

Σήμερα η Πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα

POREIA EIRINIS

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στο πλαίσιο του γιορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 14 Μάη και ώρα 7 μ.μ. την Πορεία Ειρήνης με αφετηρία την πλατεία Αγίας Μονής. Για όσους επιθυμούν να μεταβούν στην Αγία Μονή θα υπάρχει έκτακτο δρομολόγιο του αστικού ΚΤΕΛ που θα αναχωρήσει από την Κεντρική Πλατεία στις 6.30 μ.μ. Οι Ειρηνοδρόμοι θα πορευτούν στους κεντρικούς δρόμους και θα τερματίσουν στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου θα γίνει και η κεντρική ομιλία. Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους Τρικαλινούς να πορευτούμε όλοι μαζί πάνω στα κεντρικά συνθήματα που θέτει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, Όχι στις ευρωατλαντικές βάσεις, Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Poreia Eirinis
Για τα 60χρονα της ΕΕΔΥΕ
Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη ίδρυση της ΕΕΕΔΥΕ: «Oλα αυτά τα χρόνια η ΕΕΔΥΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ενάντια στις επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μάλι, Ουκρανία. Αντιμετώπισε μαχητικά την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα αποκάλυψε και φώτισε τις πραγματικές αιτίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Κράτησε στάση σταθερής διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό της Κύπρου, της Παλαιστίνης, στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας και σε όλους όσοι αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Σε αντίθεση με άλλες φιλειρηνικές κινήσεις που «εμφανίστηκαν» με την πάροδο του χρόνου και άμεσα ή έμμεσα επιχείρησαν να στρέψουν την πάλη του λαού σε ανώδυνα κανάλια, η ΕΕΔΥΕ στάθηκε όχι μόνο όρθια, αλλά πλάτυνε κιόλας την παρέμβασή της γιατί η γραμμή πάλης της στρεφόταν ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο των λαών και στη μήτρα που γεννά τους πολέμους, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τα στηρίγματά του σε όλα τα επίπεδα».
Καθήλωσε το «Έλα να δεις»
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε με επιτυχία τη Δευτέρα το βράδυ στον Δημοτικό Κινηματογράφο με την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Έλα να δεις» του Έλεμ Κλίμοφ που ήταν αφιερωμένη στα 70 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Η πολυεπίπεδη εξέλιξη του φιλμ καθήλωσε τους θεατές καθώς μέσα από τα μάτια ενός δωδεκάχρονου παιδιού ο Κλίμοφ ζωντανεύει όλη τη φρίκη του πολέμου και της ναζιστικής θηριωδίας όπως στην περίπτωση του αφανισμού ενός από τα 682 χωριά που εξόντωσαν ολοκληρωτικά οι ορδές των SS στη Λευκορωσία.
Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας