papastergiou1

Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να κλείσουν παιδικοί σταθμοί και να απολυθεί προσωπικό, εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συνομίλησε με την κ. Θεανώ Φωτίου κατά την επίσκεψή της το Σάββατο 9 Ιουλίου  στα Τρίκαλα στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων). Εθεσε επί τάπητος το ζήτημα των δημοτικών παιδικών σταθμών, που, όπως είπε, με τις επιταγές κατάρτισης (voucher) που δίνονται, θα βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από τους ιδιωτικούς, ως προς τον χειρισμό των προτιμήσεων των ενδιαφερομένων.
Ετσι, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, τίθεται σοβαρό ζήτημα λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών για τη νέα σχολική χρονιά. Επομένως, είναι και υπαρκτός ο φόβος της μείωσης των παιδιών, άρα και του συνακόλουθου πιθανού «λουκέτου» και απολύσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό είχε συζητηθεί και στη πρόσφατη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και οι παρατάξεις είχαν εκφράσει επίσης την έντονη ανησυχία τους για αυτό το ενδεχόμενο.

Aνησυχία Παπαστεργίου για το προσωπικό των παιδικών σταθμών
Φοιτητική Εστία
Για το μείζον – και χρόνιο – ζήτημα τη Φοιτητικής Εστίας, διαφαίνεται νέα λύση. Ο κ. Παπαστεργίου, πριν ενάμισι χρόνο, είχε εκκινήσει τις διαδικασίες για ανέγερσή της, στο πλαίσιο οφειλών του παλιού Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Πλέον, η κ. Φωτίου, όταν ο κ. Παπαστεργίου της έθεσε το ζήτημα, έδωσε νέα προοπτική. Αντί της κατασκευής νέων κτηρίων, όπως είχε συζητηθεί, θα μπορεί να γίνει ενοικίαση διαμερισμάτων στην πόλη, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι φοιτητές. Σε αυτό το ενδεχόμενο εκφράστηκε θετικά ο Δήμαρχος Τρικκαίων.
Αυτοδιοίκηση
Ένα γενικότερο θέμα της Αυτοδιοίκησης και της συνέργειάς της με την εκάστοτε κρατική εξουσία, έθεσε ο κ. Παπαστεργίου. Με αφορμή τη άποψη της αν. υπουργού για την ανάγκη συνεργασιών Αυτοδιοίκησης – κράτους, ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε ότι οι Δήμοι καθίστανται ευκαιριακοί συνεργάτες. Εφερε ως παράδειγμα, τον ξενώνα αστέγων που λειτούργησε τον χειμώνα ο Δήμος Τρικκαίων, με μέγιστη διεύρυνση του προγράμματος «Συνεισφέρω», χωρίς ουσιαστική βοήθεια από το κράτος, αλλά με τη συνδρομή των εργαζομένων στο πρόγραμμα και στις Κοινωνικές Δομές Πρόνοιας του Δήμου.
Αυτό το παράδειγμα, αποδεικνύει ότι η σταθερότητα στη συνέργεια ΟΤΑ – κράτους, οφείλει να είναι συνεχόμενη και να στηρίζεται σε όρους ισοτιμίας.