"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Aπό την ΕΡΑ Τρικάλων εκπομπή αφιερωμένη στον Άρη Βελουχιώτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

ERA THESSALIAS
Την Πέμπτη 28 Μαΐου από τις 9 έως τις 11 το βράδυ
Ο δημοτικός ραδιοθάλαμος της ΕΡΑ, ανοιχτός στην κοινωνία, με πίστη στα προτάγματα του 24μηνου αγώνα εξακολουθεί να έχει ανοιχτά τα μικρόφωνα στην κοινωνία. Την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, από τις 9 έως τις 11 το βράδυ θα μεταδοθεί εκπομπή- αφιέρωμα στον Άρη Βελουχιώτη.

Εβδομήντα (70) χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, μιας από τις μεγαλύτερες και ηρωϊκότερες μορφές της Αντίστασης του λαού μας απέναντι στο φασισμό, τον ναζισμό και τον αγγλικό επεκτατισμό. Ο Άρης Βελουχιώτης ως αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ έγινε ο απόλυτος τρόμος των ξένων κατακτητών, η τιμή και η περηφάνια του μαχόμενου λαϊκού κινήματος. Το όνομά του έφτασε στις μέρες μας, τραγούδι και άνεμος, σύμβολο του ασυμβίβαστου κι ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους. 70 χρόνια μετά το θάνατό του, το πρόσωπό του αποτελεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων και σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης εποχής.
Aris
Γόνος εύπορης οικογένειας, πρωτοπόρος κομμουνιστής, άνθρωπος ειδικών αποστολών και μαζικής δράσης, αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη, φαντάρος στον Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπάκιου ως απείθαρχο στοιχείο, λοχίας στο Μέτωπο του 1940, φυλακισμένος κι εξορισμένος πολλές φορές για τη δράση του, ο άνθρωπος που έπαιξε ρόλο στην αποκάλυψη της Προσωρινής Διοίκησης του ΚΚΕ που ήταν προϊόν της ασφάλειας του Μανιαδάκη, εμπνευστής και πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, διορατικός ως προς το ρόλο των Άγγλων και αρνούμενος να δεχθεί τη συμφωνία της Βάρκιζας, ο Άρης Βελουχιώτης πότισε με το αίμα του την ελληνική γη στις 16 Ιούνη 1945, στο φαράγγι του Φάγγου, στη Μεσούντα της Άρτας.

Για τον Άρη Βελουχιώτη και την εποχή στην οποία γαλουχήθηκε, έδρασε και το τραγικό του τέλος, θα μιλήσουμε με τους ιστορικούς Γιώργο Μιχαηλίδη και Δημήτρη Κουσουρή, ενώ για το αντιφασιστικό κίνημα σήμερα και τον αγώνα τότε και τώρα θα μιλήσουμε με τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Σπύρο Μαρκέτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης