"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Act4v: Μία αξιόλογη εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στην πόλη των Τρικάλων… και όχι μόνο!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

H Act4v είναι μια εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στην πόλη των Τρικάλων από το 2014. Δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσφέρει. Η εθελοντική ομάδα «ACT4V» είναι επί της ουσίας η συνέχεια της Εθελοντικής Ομάδας Νέων που είχε συσταθεί πριν χρόνια από μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας.

Στην ομάδα συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και όποιος άλλος επιθυμεί να συνδράμει με τον τρόπο του, στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Απώτερος στόχος της όλης πρωτοβουλίας είναι η προσφορά και η στήριξη σε όσους χρειάζονται βοήθεια.

Ποια είναι τωρινή της δράση

Η δράση της σχετίζεται με την συλλογή φαρμάκων αλλά και υγειονομικού υλικού για την Κιβωτό του Κόσμου καθώς και για το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης.

Η δράση της αφορά μόνο τις μέρες των εορτών ή γίνεται και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους;

Η Act4v δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων αλλά όχι μόνο… «Θέλουμε να χτίσουμε κάτι που να είμαστε περήφανοι για αυτό. Θέλουμε μέσω της ομάδας να συνδυάσουμε τις γνώσεις του καθενός με τη διάθεση του να προσφέρει σε όποιον έχει ανάγκη, διότι το σημαντικότερο είναι να είσαι ενεργός πολίτης, να διεκδικείς για το σύνολο και όχι για τον εαυτό σου» είναι το μήνυμα των μελών της «ACT4V».

Τι είναι για την Act4v ο εθελοντισμός;

Ο ορισμός του εθελοντισμού έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει από πολλά κύματα. Συχνά συνδέεται με ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικά οφέλη. Για την Act4v ο εθελοντισμός είναι μια μη αμειβόμενη δραστηριότητα χωρίς επαγγελματικές βλέψεις. Εθελοντισμός είναι η δραστηριοποίηση σε συλλογικές ενέργειες με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι ελεημοσύνη ούτε και οίκτος. Είναι η πηγαία έκφραση για προσφορά στον συνάνθρωπο. Ας έχουμε στο μυαλό μας τη ρίζα της λέξης…voluntas που σημαίνει θέληση.

Γιατί να θέλει να γίνει κάποιος εθελοντής;

Ο εθελοντισμός σε φέρνει μπροστά στον ίδιο σου τον εαυτό. Μόνο αν κάποιος αντικρίσει την φτώχεια, την ανάγκη για επιβίωση και την έλλειψη ανθρωπιάς θα μπορέσει να κατανοήσει την αναγκαιότατα του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός δημιουργεί όμως και δυνατές φιλίες με κοινούς παρονομαστές την αγάπη, την ανάγκη για προσφορά και κοινωνικό έργο.

Στην Act4V γνωρίζουμε καλά πως μεγάλες αλλαγές στην ζωή μας έρχονται από μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης, βοήθειας και αλληλεγγύης. Το ισχυρό μας θέλω και η ομαδική προσπάθεια είναι τα βασικά κίνητρά μας. Αν κι εσύ ονειρεύεσαι έναν καλύτερο κόσμο και θέλεις να γίνεις ενεργό μέλος, έλα στην ομάδα των εθελοντών μας! ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης