"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

AIRBnB μια αμφίβολη επένδυση για τα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολύ ο «Μύλος των Ξωτικών», πάντα τα Μετέωρα, όλο και πιο συχνά η αναφορά στον τόπο μας από εθνικής εμβέλειας, αλλά και παγκοσμίου φήμης  ΜΜΕ, blog, ταξιδιωτικών site, αναφορές γνωστών Influencer κλπ, έκαναν τα Τρίκαλα προορισμό.

Αυτό πέραν της ανάπτυξης κάποιων ξενοδοχειακών μονάδων, έφερε την άνθηση του AIRBnB στην περιοχή μας. Τι γίνεται όμως με τα στατιστικά και  πόσο καλή επένδυση είναι η αγορά μιας νεόδμητης κατοικίας ή μιας παλιάς προς ανακαίνιση  και ο εξοπλισμός της, ώστε να διατεθεί στην βραχυχρόνια μίσθωση?

Στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων διατίθενται φέτος στο AirBnB περί τα 851 καταλύματα, κάθε τύπου, από ξύλινα σπίτια έως δωμάτια σε κατοικίες, εκτός από ξενώνες και ξενοδοχεία.

Megala Kalyvia Vacation Rentals & Homes - Greece | Airbnb

Από την Ανάληψη, οικισμό μετά την Τρυγώνα προς Πεύκη και την Κουτσούφλιανη, έως τον δήμο Φαρκαδόνας, από άκρη σε άκρη του νομού δλδ. Τα περισσότερα βρίσκονται στις έδρες των δήμων Τρικάλων και Μετεώρων.

Επίσης είναι εντυπωσιακό τα νέα ακίνητα που εντάχθηκαν από τα χωριά ειδικά δεξιά και αριστερά της οδού Καλαμπάκας. Πέρυσι στην ίδια πλατφόρμα τα ακίνητα δεν ξεπερνούσαν τα 550.

Εκτός από την γνωστή πλατφόρμα AIRBnB η οποία είναι κ η πρώτη που ξεκίνησε και συγκεντρώνει το 93% των ακινήτων, ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση διατίθενται και σε άλλες πλατφόρμες όπως η Vrbo, Booking κλπ.

Τα ακίνητα που διατίθενται είναι συνήθως ολόκληρες κατοικίες σε ποσοστό 97% και σε ποσοστό 3% δωμάτιο σε κατοικία.

Διαμερίσματα Airbnb - Τρίκαλα - Tzika Design

Οι τιμές που διατίθενται  τα ακίνητα είναι από 30€ έως 1010€ την βραδιά, δεν εξετάζουμε τις κλίνες, ούτε  τις παροχές, με την μέση τιμή να είναι στα 110€ ανά διανυκτέρευση.

Οι τιμές τα τελευταία 3 χρόνια είναι ανοδικές και σε σχέση με το προηγούμενο έτος έχει αυξηθεί η μέση τιμή κατά 24% ανά διανυκτέρευση.

Τα έσοδα βέβαια σε σχέση με το προηγούμενο έτος δεν αυξήθηκαν ανάλογα, παρά μόνον 7%, και αυτό έχει σχέση με την αύξηση των διαθεσίμων και την μείωση των διανυκτερεύσεων, οι οποίες μειώθηκαν κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι πληρότητες  πέρυσι ήταν στο 67% κατά μέσο όρο. Φέτος τον μήνα Δεκέμβριο οι πληρότητες ανέρχονται στο 66% και τον μήνα Μάιο κυμάνθηκαν στο 22%.

Τιμές airbnb στα Τρίκαλα = Αισχροκέρδεια !!! - ΤΡΙΚΚΗPress - Τα νέα των Τρικάλων

Να επισημάνουμε ένα σημαντικό στοιχείο που είναι οι προκρατήσεις που αυξήθηκαν φέτος κατά 31% σε σχέση με πέρυσι, κάτι που καταδεικνύει ότι οι επισκέπτες  αναγνωρίζουν τα  Τρίκαλα ως προορισμό city-break και σπεύδουν να προγραμματίσουν.

Τα στατιστικά στοιχεία αναδεικνύουν την τάση της αγοράς στην βραχυχρόνια μίσθωση στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, που μαζί με τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και την εν γένει παροχή υπηρεσιών δίνουν τον τόνο για το τι μπορεί να περιμένουμε από τους επισκέπτες.

Δε, οι  επενδυτές,  που προσανατολίζονται προς την βραχυχρόνια μίσθωση, θα χρειαστούν μια έγκυρη ανάλυση όχι με γνώμονα τα γενικά στοιχεία, όπως κόστη επίπλωσης και συντήρησης, αλλά την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας, σε ποιο target group απευθύνονται  και κατά πόσο θα μπορέσουν να ξεφύγουν από την δαμόκλειο σπάθη του μέσου όρου, αυξάνοντας διανυκτερεύσεις και value for  money.

Υ.Γ. Όση ώρα γράφονταν το συγκεκριμένο κείμενο, ανέβηκε κι άλλο ακίνητο στην πλατφόρμα.

Η Βίκυ Μπούγλα, είναι μεσίτης ακινήτων από το 2005 και δραστηριοποιείτε στα Τρίκαλα, Ζάππα 20 & Βενιζέλου. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Είναι μέλος των συλλόγων Μεσιτών Τρικάλων, Εκτιμητών Ελλάδος, ΟΜΑΣΕ, ΕΛΙΕ, ΠΟΜΙΔΑ,  ΟΕΕ, NAR, CEPI.       Τ.: 2431772913 / Κ.: 6974760381

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η συνταγή της ”κονόμας” ήταν πάντα απλή. Όποιος το μυριστεί πρώτος και το τολμήσει. Το διδάσκει και η Ιστορία αλλά ποιος της δίνει σημασία… Παράδειγμα, οι Μεγαρείς που άφησαν τις τρεις κατσίκες* τους εδώ και ξεκίνησαν για τη ”χώρα των τυφλών” , οι Ισπανοί που χρηματοδότησαν τον τολμηρό Ιταλό να βρει άλλο δρόμο για την Ινδία, οι Αμερικανοί που ”επένδυσαν” σε ζωές και χρήμα άπειρο σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους και στην Αλάσκα, μέχρι τους ”επενδυτές” του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Το θέμα είναι ποιος θα τα αρπάξει πρώτος. Μετά παίρνουν την ”μυρωδιά” πολλοί, μέχρι και η …τρίποδη Μαρία (μη μας πάρουν σβάρνα οι ευαίσθητοι), και αρχίζει ο αχταρμάς. Όταν δε, ”εμπλακεί” στη φάση και το Υπουργείο Οικονομικών (ο μεγαλύτερος επίσημος πειρατής των αιώνων), τότε είναι η ώρα της ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ . Δηλαδή: πούλα, πούλα…
    * Η …καμπανιά (προσφιλής έκφραση της …πιπεράτης μητρός μου), για τους προνομιούχους του ΝΔ ορεινού μας όγκου. Ζουν στη χώρα που είπε το Μαντείο, ας μη ξεχνάμε το έναυσμα του Χιονοδρομικού Κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης