"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.2 C
Trikala

AKEΘ – «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για την Ενδυνάμωση της Κοινότητας»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του έργου με τίτλο «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για την Ενδυνάμωση της Κοινότητας» με κωδικό έργου 2020-1-UK01-KA204-078880 μέσω Zoom στις 9 Φεβρουαρίου 2021.

Συντονιστής του έργου είναι η APRICOT TRAINING MANAGEMENT LTD από την Αγγλία. Το έργο έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του Erasmus + στη βασική δράση 2 – Στρατηγικές εταιρικές σχέσεις για την εκπαίδευση ενηλίκων. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι δραστηριότητες του έργου και τα πνευματικά αποτελέσματα του έργου.

Στόχος του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους ενήλικες για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, να προωθήσει τις έννοιες της αυτοαπασχόλησης και να προσφέρει στους Εκπαιδευτές Ενηλίκων νέες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη ικανοτήτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τα πνευματικά αποτελέσματα του έργου είναι τα κάποιοι πρακτικοί πόροι που θα βοηθήσουν να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, όπως: εγχειρίδιο εκπαίδευσης, MOOC, ψηφιακά εργαλεία και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι,
που εστιάζει στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση μιας επιχειρηματικής νοοτροπίας.


Το έργο έχει 3 πνευματικά αποτελέσματα. Το πρώτο είναι το Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς (εκπαιδευτικούς, εμπειρογνώμονες, εκπαιδευτές, μέντορες και προπονητές) που συνεργάζονται με κοινωνικούς επιχειρηματίες.

Το δεύτερο πνευματικό αποτέλεσμα είναι το MOOC για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και το τρίτο είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι SECE
το οποίο μάλιστα θα εμπεριέχει επαυξημένη πραγματικότητα. Στο τέλος της συνάντησης, οι εταίροι του έργου συζήτησαν την πρόοδο του έργου και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης