ANTAΡΣΥΑ : Μόνη εναλλακτική ο ανυποχώρητος αγώνας για να σώσουμε τα σπίτια μας Reviewed by Momizat on . Από τα τέλη του Σεπτέμβρη εξαπλώνεται σ' όλη τη χώρα ένα μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Τ Από τα τέλη του Σεπτέμβρη εξαπλώνεται σ' όλη τη χώρα ένα μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Τ Rating: 0

ANTAΡΣΥΑ : Μόνη εναλλακτική ο ανυποχώρητος αγώνας για να σώσουμε τα σπίτια μας

ANTAΡΣΥΑ : Μόνη εναλλακτική ο ανυποχώρητος αγώνας για να σώσουμε τα σπίτια μας

Από τα τέλη του Σεπτέμβρη εξαπλώνεται σ’ όλη τη χώρα ένα μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Το επιτυχημένο μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών μέσα από την μαζική κινητοποίηση συλλογικοτήτων γειτονιάς, εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων δείχνει πως η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφαλαίου δεν είναι άτρωτη.


Πανικόβλητη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς καταφεύγει σε non-paper γεμάτα ψέματα με διαβεβαιώσεις για δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας. Προσπαθεί ανεπιτυχώς όπως φαίνεται να υπερασπιστεί την κοινωνική βαρβαρότητα που η ίδια έχει συνυπογράψει μαζί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με το 3ο μνημόνιο και το “κομμένο και ραμμένο” στα μέτρα των τραπεζών και των διεθνών funds θεσμικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.


Ρίχνει λάσπη σ’ αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην κλοπή της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες, την εφορία και όλα τα αρπακτικά, υποστηρίζοντας ότι στόχος της πολιτικής της είναι οι πλούσιοι και οι μεγαλοοφειλέτες με τις βίλες τους. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των πλειστηριασμών αφορά σπίτια των 40, 60 κι 80 τ.μ. στις λαϊκές και εργατικές γειτονιές, μικρά μαγαζιά, οικόπεδα και χωράφια, αφήνοντας για άλλη μια φορά ανέγγιχτη την τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία που έχει συσσωρεύσει το μεγάλο κεφάλαιο με τα θαλασσοδάνεια και την υπερεκμετάλλευση της δουλειάς των εργαζόμενων.


Υποστηρίζει ότι με την πολιτική της υπερασπίζεται την πρώτη κατοικία, με ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα «κόκκινα δάνεια» και ότι “είναι ισοπεδωτικός όποιος δεν θέλει κανένα πλειστηριασμό”.

Αποκρύπτει βέβαια το γεγονός ότι με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο ακόμη και για επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πλειστηριασμό, πρώτα ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των τραπεζών και αν και ό,τι περισσέψει πηγαίνει στους απλήρωτους. Παραπλανά ταυτόχρονα μιλώντας για προστασία αφού αυτή αφορά (υπό όρους) μόνο ένα μικρό μέρος της κοινωνίας. Όσοι κερδίζουν περισσότερα από 681 ευρώ το μήνα θεωρούνται ικανοί και είναι υποχρεωμένοι για να μη χάσουν το σπίτι τους και τη δόση του δανείου να πληρώνουν και να “ζουν” με τα υπόλοιπα.


«Δεν θα γίνουμε Ισπανία», φωνάζει η κυβέρνηση, όπου τα ΜΑΤ εκτελούν εξώσεις, πετώντας με τη βία ανθρώπους στο δρόμο. Βέβαια τη βία των ΜΑΤ τη γνωρίζουν κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία οι διαδηλωτές ενάντια στους πλειστηριασμούς. Αλλά και τις βίαιες εξώσεις στοχεύουν πολύ σύντομα να εφαρμόσουν, προωθώντας (κατ’ απαίτηση των τραπεζών και με τη συμβολή Ε.Ε. και «θεσμών») τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ξεπερνώντας έτσι, όπως πιστεύουν, τα εμπόδια που το λαϊκό κίνημα βάζει στην πολιτική τους.
Την ίδια στιγμή ο άλλος πόλος αυτής της πολιτικής σπεύδει να προσποριστεί τη λαϊκή αγανάκτηση για τους πλειστηριασμούς.

Η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα του «Μένουμε Ευρώπη» ήταν και είναι οι συνέταιροι του Τσίπρα και της κυβέρνησής του στη μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ σε ΝΑΙ και όλοι μαζί μνημόνια και κάθε αντιλαϊκό μέτρο ψηφίζουν και εφαρμόζουν, όλοι μαζί με πολιτικά κολπάκια κι υποσχέσεις προσπαθούν να κατευνάσουν τη λαϊκή αντίδραση.


Είναι φανερό ότι τα φτωχά λαϊκά στρώματα τίποτα θετικό δεν έχουν να περιμένουν και στο θέμα της προστασίας της στέγης ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση ούτε από όποια άλλη έρθει την πολιτική των μνημονίων να εφαρμόσει.

Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από όλους αυτούς που θεωρούν κυρίαρχα ζητήματα τη σωτηρία των τραπεζών, την πληρωμή του χρέους και την πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ. Η περικοπή των δικαιωμάτων σε υγεία, παιδεία, πρόνοια κι ασφάλιση, το ξεπούλημα των πάντων, η νέα αντεργατική μεταρρύθμιση που ετοιμάζουν και η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας είναι όλα στοιχεία ενός σχεδίου που σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο καταστρώνουν και έχει στο στόχαστρο τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτό τον αγώνα. Χωρίς καμιά διάθεση ελέγχου και μικροκομματικής δόξας για τις νίκες του θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί βλέπουμε σ’ αυτόν εκείνα ακριβώς τα χαρακτηριστικά που, ως ανάγκη των καιρών, οι αγώνες πρέπει να έχουν. Να είναι συλλογικοί ως προς το σχεδιασμό και την οργάνωσή τους, αποφασιστικοί κι ανυποχώρητοι ως προς τις διεκδικήσεις τους και γι αυτό νικηφόροι.


Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους κι όλους αυτούς που η κρίση πρώτους έχει χτυπήσει και σήμερα βγαίνει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό ή τους κόβουν ρεύμα, νερό ή αέριο, να συσπειρωθούν, σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε επιτροπές αγώνα, στους Συντονισμούς Συλλογικοτήτων Αττικής και Θεσ/νίκης. Μέσα από εργατικά σωματεία, τοπικές, κοινωνικές και νεολαιίστικες συλλογικότητες να στήσουμε σε κάθε πόλη ανεξάρτητα κέντρα αγώνα. Καλούμε σε μαζική, μαχητική παρουσία κάθε Τετάρτη έξω από τα ειρηνοδικεία, για να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια ληστείας λαϊκής κατοικίας.
Διεκδικούμε:
Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια τραπεζίτη ή κράτους. Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία –Δήμους). Ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.
Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες των μακροχρόνια ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και απαλλαγή τους από το δάνειο όταν έχει εξοφληθεί ήδη το κεφάλαιο. Μείωση των δόσεων και της συνολικής οφειλής ανάλογη της μείωσης των εισοδημάτων μας στα χρόνια της κρίσης.
Επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (από τα χιλιάδες άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες. και επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Η στέγη δικαίωμα όλων!
Ενέργεια και νερό είναι κοινωνικά αγαθά για είναι για όλους. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού. Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου.
Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και λειτουργία τους με κοινωνικό-εργατικό έλεγχο και για τις λαϊκές ανάγκες.
Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας και της φοροληστείας του λαού. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομηχάνων, των τραπεζών, των κάθε λογής «επενδυτών» και μεγάλων εισοδημάτων. Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Κατάργηση του αντιλαϊκού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Κατάργηση των μνημονίων – διαγραφή του χρέους – απαλλαγή από τη “θηλειά”, ρήξη-έξοδος από την Ε.Ε. και το ευρώ.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας