"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

5.9 C
Trikala

«Απειλές» Τραμπ για στρατιωτικά μέσα σε Γροιλανδία και Παναμά – Ο Κόλπος του Μεξικού θα… βαφτιστεί «Κόλπος της Αμερικής»!

lafarm

Σχετικά άρθρα

O εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε σήμερα να αποκλείσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη βία για να προσαρτήσει τη Διώρυγα του Παναμά και τη Γροιλανδία, δηλώνοντας ότι και οι δύο περιοχές είναι «πολύ σημαντικές για την οικονομική ασφάλεια των ΗΠΑ».

«Δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω για καμία από τις δύο» (σ.σ περιπτώσεις) απάντησε όταν ρωτήθηκε σήμερα αν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτικό ή οικονομικό εξαναγκασμό στην προσπάθειά του να θέσει υπό τον έλεγχό του τη Γροιλανδία και τη Διώρυγα του Παναμά. «Δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω, μιλάτε για τον Παναμά και τη Γροιλανδία. Όχι, δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω για καμία από τις δύο. Αλλά μπορώ να σας πω αυτό, τις χρειαζόμαστε για οικονομική ασφάλεια». Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει δασμούς στη Δανία για το θέμα της Γροιλανδίας.

Όσον αφορά τον Καναδά και το Μεξικό, είπε ότι θα επιβάλει «πολύ σοβαρούς δασμούς» και στις δύο χώρες, ενώ θα αλλάξει την ονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής». «Ακούγεται ωραία και καλύπτει πολλά εδάφη. Κόλπος της Αμερικής, τι ωραίο όνομα», είπε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο Μεξικό που «πρέπει να σταματήσει να αφήνει εκατομμύρια ανθρώπους να ξεχύνονται στη χώρα μας». Ο Τραμπ προανήγγειλε επίσης ότι θα απονείμει «σημαντικές χάρες» σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για την επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης