Bασικές υποδομές της πόλης παραδίδονται για ξεπούλημα  Reviewed by Momizat on .   ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ : Την επόμενη Κυριακή, μεγαλόσχημοι υπουργοί (Σπίρτζης και Γεροβασίλη), η «χορωδία» των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και   ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ : Την επόμενη Κυριακή, μεγαλόσχημοι υπουργοί (Σπίρτζης και Γεροβασίλη), η «χορωδία» των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και Rating: 0

Bασικές υποδομές της πόλης παραδίδονται για ξεπούλημα 

Bασικές υποδομές της πόλης παραδίδονται για ξεπούλημα 

 

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ : Την επόμενη Κυριακή, μεγαλόσχημοι υπουργοί (Σπίρτζης και Γεροβασίλη), η «χορωδία» των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και οι τοπάρχες της μνημονιακής εξουσίας (περιφερειάρχης και δήμαρχος) θα προσέλθουν στη συνοικία των Σαραγίων, εκεί που έχασκε για δέκα τέσσερα χρόνια ένα εργοτάξιο, για να «εγκαινιάσουν» όλοι μαζί μια υπόγεια διάβαση, που στοίχισε ασύμμετρα, αλλά για την οποία μάλλον δεν θα υπάρχει  «επόμενη ημέρα» .

TRENO

Το πιθανότερο είναι ότι μετά την πρόσφατη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η διάβαση αυτή δεν θα εξυπηρετεί ουσιαστικά σε τίποτα, αφού στη σιδηροδρομική γραμμή θα κυκλοφορούν σε λίγους μήνες μόνο αδέσποτα ζώα, καθώς μετά το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των κτιριακών υποδομών και του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ που θα επακολουθήσει και λόγω της επερχόμενης ματαίωσης του έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής «Παλαιοφάρσαλος –Τρίκαλα», η Ιταλικών συμφερόντων εταιρεία που έχει την οικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση όλου του σιδηροδρομικού κτιρίου, θα σταματήσει τη διενέργεια δρομολογίων από, και προς τα Τρίκαλα .

Αντί λοιπόν να προχωρήσει άμεσα η ηλεκτροκίνηση του τραίνου και στη δυτική Θεσσαλία για να μην οδηγηθούμε μοιραία στην πλήρη εγκατάλειψη της γραμμής,  βαδίζουμε με σταθερό βήμα στην ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού αποκλεισμού του Δήμου μας και της Π.Ε. Τρικάλων, γυρνώντας στα τέλη του 19ου αιώνα !!!

Η απόφαση της τριτομνημονιακής κυβέρνησης να ξεπουλήσει «αντί πινακίου φακής» την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επιχειρηματικά συμφέροντα και η δεδομένη διάθεσή τους να διατηρήσουν μόνο τις απόλυτα κερδοφόρες γραμμές του σιδηρόδρομου, βάζει ταφόπλακα όχι μόνο στον εκσυγχρονισμό του τοπικού σιδηροδρομικού δικτύου, που είχε επικυρώσει και στηρίξει ομόφωνα το Δημοτικό μας Συμβούλιο το 2013, αλλά και στη δυνατότητα για φθηνή και ασφαλή μετακίνηση των Τρικαλινών μέσω ενός φιλικού στο περιβάλλον μεταφορικού μέσου , όπως είναι το τραίνο.

Αλλά δεν σταματούν εδώ αυτοί, που ξεπουλάνε «ό,τι  δεν τους ανήκει».

Στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναδείξαμε τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση της κυβέρνησης να παραχωρηθούν σε ιδιώτες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ δύο πολύ σημαντικά ακίνητα για τη συνολική λειτουργία της πόλης μας με βαρύνουσα σημασία στην κοινωνική και πολιτιστική προοπτική της: Το πρώην στρατόπεδο της 7ης ΤΑΞ.ΥΠ. στις παρυφές του λόφου του Προφήτη Ηλία, αλλά και η πλατεία δίπλα στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΤΕΛ που ανήκουν στα υπουργεία εθνικής άμυνας και εσωτερικών αντίστοιχα .

Μπροστά σε αυτό το τραγικό ενδεχόμενο η πολιτική του  κ. Δημάρχου δεν φαίνεται να βοηθά, αφού τόσο το δίπλωμα του «Βοηθού του Άγιου Βασίλη» που χάρισε στον  κ. Βίτσα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Μύλου των ξωτικών, όσο και οι καθημερινές επαφές του με τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της έναρξης του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», δεν αποδίδουν σε τίποτα, μπροστά στην  βουλιμία των κυβερνητικών παραγόντων να ξεπουλήσουν ακίνητα και  υποδομές, απαραίτητα για την πόλη και τους κατοίκους της .

Απέναντι στην πειρατική επιδρομή και το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας που κλιμακώνεται, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια και με έναν κυνισμό που δεν έχει προηγούμενο και στο Δήμο μας, μέσα από φωτογραφικούς διαγωνισμούς, μοιράζοντας τα ιμάτια και τα λάφυρα της «αποικίας», η τοπική κοινωνία πρέπει να απαντήσει άμεσα με μαζική και δυναμική παρουσία στο δρόμο του αγώνα ενάντια στις ληστρικές μεταβιβάσεις , που ούτε αναγνωρίζονται, ούτε νομιμοποιούνται.

Την επόμενη Κυριακή 31 Ιουλίου , μπορεί να γίνει μια καλή αρχή.

Τρίκαλα 24 Ιουλίου 2016

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή