"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

BBC News : Φοίβος , η τίγρη που “πέταξε” για μια καλύτερη ζωή

lafarm

Σχετικά άρθρα

000

Από τον Andrew Bomford BBC News : Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου Φοίβος ​​είναι ένα ευγενές πλάσμα. Κάθισα μαζί του την ημέρα πριν από το ταξίδι του, και ήταν ήσυχα, το περιεχόμενο και την παθητική.

«Αντιδρά πολύ καλά για να απαλά μιλήσει. Ακούει όταν του μιλάω. Αυτός twitches αυτιά του, και αγαπάει το κεφάλι του τρίβεται,” λέει ο David Barnes, πρώην επιθεωρητής RSPCA.

Barnes έχει δαπανηθεί το παρελθόν έτος οργάνωση για τη διάσωση Φοίβος ​​από ένα μικρό ζωολογικό κήπο στα Τρίκαλα, στην κεντρική Ελλάδα, το οποίο έχει παλέψει για να δούμε μετά τα εξωτικά ζώα του στο πρόσωπο των περικοπών που έχουν πλήξει κάθε πτυχή της ελληνικής ζωής.

“. Αλλά είναι μια τίγρη που έχω δει να γυρίσει – έκανε τις προάλλες -. Όταν βλέπει κάποιος που δεν αρέσει ότι μου λέει αμέσως, κάτι κακό συνέβη εκεί είναι πολύ, πολύ, έξυπνος.»

00

τίγρης γνωρίζει και αναγνωρίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων και αντιδρά θετικά σε ανθρώπους που εμπιστεύεται.

Ο ζωολογικός κήπος χρησιμοποιείται για να έχουν έναν κτηνίατρο που διαμένουν, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να την απασχολούν. Είναι ακόμα η γνώμη κατά καιρούς, αλλά δεν υπάρχει πλέον σταθερή κτηνιατρική φροντίδα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, Μπαρνς ήταν επίσης ανησυχούν ότι ορισμένα ζώα δεν είχαν πάρει το σωστό φαγητό. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο, το άλλο τίγρη στα Τρίκαλα, η Αθηνά, πέθανε από επιπλοκές που προήλθε από ένα άσχημα μολυνθεί πόδι.

«Ήταν αμέλεια», λέει ο Μπαρνς. “Καθαρό και απλό. Αν αυτό είχε συμβεί στη Βρετανία θα υπήρχαν διώξεις χωρίς μια σκιά μιας αμφιβολίας. Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες μόνο και μόνο για να πάρει την άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για να την αναισθητοποιήσει. Αυτό είναι τρελό.”

Μέχρι την αναχώρησή του από την Ελλάδα, Φοίβος ​​- που αποτελεί μέρος τίγρη της Βεγγάλης και μέρος της Σιβηρίας – στην πραγματικότητα ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση.

0000

Το νέο σπίτι για Φοίβος ​​είναι τα λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες στο Ιερό των Άλπεων, Καλιφόρνια. Αυτός θα είναι με άλλα τίγρεις εκεί, και θα πάρει την κτηνιατρική προσοχή που χρειάζεται για δυσπλασία του ισχίου – ένα εκ γενετής πρόβλημα που προκαλεί πόνο όταν περπατά.

Κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την διασταύρωση του τσίρκου, όπου άρχισε τη ζωή του. Barnes τον έσωσε από το τσίρκο πριν από 13 χρόνια και έτσι αυτή είναι η δεύτερη φορά που παρενέβη για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Για Barnes, το κύριο εμπόδιο στην όλη διαδικασία έχει λιγότερο να κάνει με τα πρακτικά προβλήματα της ναυτιλίας μια μεγάλη τίγρη, και περισσότερο για την εξεύρεση μιας διαδρομής μέσα στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας.

“Γύρω από κάθε γωνιά υπήρχε κάτι το κλείδωμα το δρόμο», λέει. «Χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να λύσουμε τα χαρτιά. Έχω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γραπτών μηνυμάτων, και τηλεφωνία. Έχουν υπάρξει φορές που έχω σκεφτεί ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Αλλά μόλις είχα αποφασίσει ήμουν έτοιμος να το κάνω , θα έπρεπε να το κάνω. Θα έπρεπε να το φέρει σε πέρας. ”

Χρειάστηκαν εκτενείς διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές και τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, καθώς και οι τοπικές αρχές στα Τρίκαλα. Ειδικές άδειες έπρεπε να λαμβάνονται στο πλαίσιο της CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών), επειδή υπάρχουν μόνο περίπου 3.000 τίγρεις αριστερά στην άγρια ​​φύση.

Ένα τελευταίο λεπτό αναποδιά προέκυψε μια-δυο ώρες πριν από την αναχώρηση, όταν μια νέα ζήτηση προήλθε από ναυτιλιακούς πράκτορες ότι υπό την ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών) οι κανονισμοί κάθε τρύπα αέρα στο κλουβί Φοίβος ​​έπρεπε να είναι 5 εκατοστά πλάτος. Ένας ξυλουργός ήταν έσπευσε στο ζωολογικό κήπο, οπότε κάποιες τρύπες θα μπορούσε να διευρυνθεί.

0000

“Τότε θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα τελωνεία και τις κτηνιατρικές αρχές για τα υγειονομικά πιστοποιητικά – ότι είναι ήδη εμβολιαστεί, μικρο-αποκρούσεις, και αυτός είναι στο αίμα δοκιμαστεί Αλλά η μεγαλύτερη αναμονή δεν ήταν η Ελλάδα ήταν από τις αμερικανικές αρχές για την άδεια εισαγωγής,.. “λέει ο Μπαρνς.

«Από ό, τι καταλαβαίνω, οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνει ενεργά την εισαγωγή μεγάλες γάτες επειδή νομίζουν ότι έχεις αρκετά στις ΗΠΑ. Το ιερό που πρόκειται να ουδέποτε άσκησε ζώων από το εξωτερικό της χώρας πριν.”

Στη συνέχεια, να πάρει Φοίβος ​​στο κλουβί ήταν μια άλλη πρόκληση. Ακόμη και η θέα του το αγαπημένο του φαγητό – ένα κοτόπουλο (τρώει 35 την εβδομάδα) – παρέλειψε να τον δελεάσει Τελικά μετά από 30 λεπτά δεν καλόπιασμα, ένας κτηνίατρος τον tranquilized και ο ίδιος σύρθηκε από τους σκοινιά στο πόδια του, μετά την οποία. είχε ξυπνήσει ξανά.

Πριν από την αυγή την Τετάρτη, το κλουβί υψώθηκε στον αέρα με γερανό και εναποτίθενται σε ένα φορτηγό που τον πήρε από τα Τρίκαλα στην Αθήνα. Barnes και εγώ ακολούθησα στο αυτοκίνητό μας, όπως ο ήλιος ανέτειλε πάνω από τα βουνά της κεντρικής Ελλάδα – Φοίβος, που σημαίνει Ήλιος Θεός, έκανε τον τρόπο του προς το αεροδρόμιο και μια νέα ζωή.

Στα Τρίκαλα υπάρχουν πολύπλοκα συναισθήματα για να χάσει Φοίβος.

“Είμαστε παράξενη αίσθηση σήμερα», λέει ο Οδυσσέας Ράπτης που τρέχει η e-Trikala, μέρος της δημοτικής κυβέρνησης, η οποία κατέχει το ζωολογικό κήπο.

“Δεν ξέρω αν είμαστε χαρούμενοι ή είμαστε λυπημένοι. Πρώτα απ ‘όλα είμαστε ευτυχείς που Φοίβος ​​πηγαίνει σε μια καλύτερη θέση για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής του στην ειρήνη και καλύτερες συνθήκες.

“Αλλά από την άλλη πλευρά, είμαστε λυπημένοι γιατί έχουμε συνηθίσει να έχουν τίγρεις εδώ στα Τρίκαλα. Ειλικρινά μιλώντας, η συνολική αισθανόμαστε λυπημένοι», λέει.

Παραδέχεται ότι τα ζώα στο ζωολογικό κήπο θα πρέπει να έχουν φρόντιζαν καλύτερα.

“Υπήρξε έλλειψη χρημάτων για χρόνια και δεν είχαμε αρκετά εξειδικευμένες γνώσεις για το πώς να αντιμετωπίζουν αυτά τα εξωτικά ζώα. Φυσικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι ότι τα ζώα έχουν υποστεί εδώ, αλλά έχουμε πάντα ήθελε το καλύτερο για αυτούς. Αυτό είναι Γι ‘αυτό είναι να τον στείλει στις ΗΠΑ. ”

Από τα Τρίκαλα προς Σαν Ντιέγκο
Συνολική απόσταση: 7.000 μίλια
Διάρκεια: 45 ώρες
Το κλουβί μέτρα 1.7mx 1.2mx 900 εκατοστά
Έχει ένα μεταλλικό σκελετό, πλευρές συρματόπλεγμα και καλύπτεται από κόντρα πλακέ
Υπάρχουν 180 τρύπες αέρα.
Το κόστος μεταφοράς £ 13.000 το οποίο τέθηκε από φιλανθρωπικό ίδρυμα που χρηματοδοτεί
Φοίβος ​​είχε μια σταθερή παροχή νερού και τροφής που προβλέπονται στο Λονδίνο
Η τίγρη παρέμεινε συνειδητή διάρκεια όλου του ταξιδιού
γραμμή
Και φαίνεται Φοίβος ​​δεν μπορεί να είναι η μόνη σε κίνηση – Barnes λέει ο επόμενος στόχος του είναι να πάρει μερικά από τα άλλα ζώα στο ζωολογικό κήπο εταστεγάζονταν.

Στη λίστα επιθυμιών του περιλαμβάνει ένα θηλυκό Coati Mundi – ένα μέλος της οικογένειας ρακούν από τη Νότια Αμερική, ένα αρσενικό wallaby, ένα αρσενικό πόνυ Σκύρου και κάποια μικρογραφία zebu. Σχεδόν όλα αυτά τα ζώα είναι μόνοι, επειδή οι σύντροφοί τους έχουν πεθάνει.

Μετά από μια κίνηση έξι ωρών φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, και λέξη πήγε γρήγορα γύρω μεταξύ του προσωπικού του φορτίου που είχαν μια ασυνήθιστη ταξιδιώτη ανάμεσά τους. Τα πλήθη των φορτωτές – άνθρωποι συνηθίσει να αγαθών ναυτιλίας σε όλο τον κόσμο – λευκασμένο γύρω από το κλουβί τη λήψη φωτογραφιών και ανταλλαγής κίνησης μέσα από τις οπές εξαερισμού. Μέσα στο κλουβί Φοίβος ​​φάνηκε να unfazed, παρά το θόρυβο, τον ενθουσιασμό, και σε κινούμενα οχήματα από μια κουραστική εξέδρα φόρτωσης.

Προσωπικό σταθερό επιπλέον ετικέτες με το κιβώτιο που λέει «Προσοχή. Το ζώο αυτό Bites”.

Λίγες ώρες αργότερα Φοίβος ​​φορτώθηκε σε Boeing 767, σε ένα πεπιεσμένο τμήμα στο μπροστινό μέρος του αμπαριού του αεροσκάφους, για το πρώτο σκέλος της πτήσης – προς Λονδίνο Χίθροου.

Η καινοτομία παράγοντας ήταν επίσης εμφανής όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο. Λόγος πήγε γύρος μεταξύ των επιβατών ότι υπήρχε μια τίγρη επί του σκάφους. Ένας από τους αγωνοδίκες μου είπαν ότι είχα όλοι παρακολούθησαν το κλουβί που φορτώνεται. “Ποτέ δεν έχω πετάξει με μια τίγρη πριν,” είπε ένας από αυτούς. «Είναι πραγματικά συναρπαστικό.”

Αφού πέρασε τη νύχτα σε καραντίνα στο Heathrow, Φοίβος ​​συνέχισε το ταξίδι του την Πέμπτη στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια.

Barnes ήταν εκεί σε κάθε βήμα του τρόπου. “Έχω διασώζονται πολλά ζώα πριν … αλλά αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ μόνος μου. Είμαι περήφανος για ό, τι έχω επιτύχει», λέει. “Έχω κάνει πολλούς φίλους στα Τρίκαλα και στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πραγματικά ευγνώμων για το ότι ο καθένας έχει τόσο χρήσιμη.

“Αυτός που πηγαίνει σε μια καλύτερη ζωή – αυτό είναι ό, τι είναι όλα αυτά.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης