"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Brexit: Αισιόδοξοι οι ψηφοφόροι ότι η Μέι θα πετύχει καλή συμφωνία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι είναι όλο και περισσότερο βέβαιοι ότι η συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα εξασφαλίσει την κατάλληλη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit με τις άλλες 27 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ORB.

Οι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές προετοιμάζονται για να ξεκινήσουν τις επίσημες συνομιλίες για το Brexit μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία της 8ης Ιουνίου, σχεδόν έναν χρόνο από τότε που οι Βρετανοί ψήφισαν με 52%-48% σε δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης από το μπλοκ στο οποίο εντάχθηκαν το 1973.

«Οι Βρετανοί ψηφοφόροι δείχνουν όλο και πιο σίγουροι ότι η Μέι θα εξασφαλίσει την σωστή συμφωνία παρά την δύναμη της Ε.Ε.», εξηγεί ο Τζόνι Χέαλντ, διεθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων ORB International.

Ερωτηθέντες αν είναι βέβαιοι ότι η κ. Μέι θα εξασφαλίσει την σωστή συμφωνία για το Brexit, το 44% των Βρετανών ψηφοφόρων απάντησαν θετικά – από 41% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα μήνα – και το 34% απάντησαν αρνητικά, μια ποσοστιαία μονάδα κάτω σε σχέση με πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 55% των Βρετανών εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση χειρίζεται τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες με την Ε.Ε., ενώ το 45% τον αποδοκιμάζουν. Τα στοιχεία παραμένουν ίδια με εκείνα ανάλογης δημοσκόπησης πριν από έναν μήνα.

Στην δημοσκόπηση της ORB ρωτήθηκαν 2.000 ενήλικες κατά το διάστημα 5-7 Μαϊου.

Στην Ιρλανδία, το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι υπερβολικά σημαντικό για εκείνους να μην επιτραπεί στο Brexit να υπονομεύσει την Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998, με την οποία τερματίστηκε η πολυετής περίοδος βίας ανάμεσα στους καθολικούς εθνικιστές της Ιρλανδίας και τους προτεστάντες ενωτικούς Βρετανούς της Βόρειας Ιρλανδίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης