Eπιχειρηματικά νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Δάνεια JEREMIE με πόρους του ΕΣΠΑ διαθέσιμα σε περισσότερες τράπεζες Τα ευνοϊκά δάνεια JEREMIE για σκοπούς γενικής επιχειρηματικότητας με πόρους του ΕΣΠΑ χορηγο Δάνεια JEREMIE με πόρους του ΕΣΠΑ διαθέσιμα σε περισσότερες τράπεζες Τα ευνοϊκά δάνεια JEREMIE για σκοπούς γενικής επιχειρηματικότητας με πόρους του ΕΣΠΑ χορηγο Rating: 0

Eπιχειρηματικά νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Epimelitirio
Δάνεια JEREMIE με πόρους του ΕΣΠΑ διαθέσιμα σε περισσότερες τράπεζες
Τα ευνοϊκά δάνεια JEREMIE για σκοπούς γενικής επιχειρηματικότητας με πόρους του ΕΣΠΑ χορηγούνται πλέον από το δίκτυο τεσσάρων τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς), που συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επενδυτικά δάνεια καθώς και κεφάλαιο κίνησης τόσο για σκοπούς δημιουργίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας ή την επέκταση υφιστάμενης δραστηριότητας, όσο και για σκοπούς ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.
Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν δάνειο JEREMIE θα καταβάλουν επιτόκιο μόνο για το 50% του δανείου που συνεισφέρεται με ίδιους πόρους της τράπεζας, καθώς το υπόλοιπο 50% του δανείου που συνεισφέρεται μέσα από την πρωτοβουλία JEREMIE είναι άτοκο.
Το πρόγραμμα, που θα υλοποιείται μέχρι το τέλος του 2015, είναι αναρτημένο στο espa.gr ενώ για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στις τράπεζες.
Στο μεταξύ γνωστοποιείται με ανάρτηση, επίσης στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, ότι τα προγράμματα “Επιχειρηματική Ευκαιρία” και “Επιχειρούμε Δυναμικά”, για τα οποία έγιναν προδημοσιεύσεις πριν από την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, εντάσσονται στο πλέγμα των ανωτέρω δράσεων κρατικών ενισχύσεων και θα οριστικοποιηθούν με τη δημοσίευση των οδηγών εφαρμογής τους.
Αυτή η ανακοίνωση αναρτήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠ ΕΠΑνΕΚ) στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, καθώς σε συνέχεια της έγκρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την εξειδίκευση των δράσεων του ΕΠ ΕΠΑνΕΚ.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής δέσμης προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων και ακολούθως η έκδοση προσκλήσεων για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων και τη χρηματοδότησή τους από ΕΠ ΕΠΑνΕΚ.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν την ιστοσελίδα
www.espa.grκαι την ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ www.antagonistikotita.gr .
EPIMELITIRIO2 3 10 13
Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών – Ν.4321/2015
Με τις διατάξεις του άρθρου 28 Ν.4321/2015, περί «Ρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της Οικονομίας» δίνεται νέα δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
Η νέα ρύθμιση προβλέπει:
– Εφάπαξ ή τμηματική εξόφληση με σημαντικές εκπτώσεις (έως και 100%) στα Τέλη Καθυστέρησης και το, από 1.1.2013, επιτόκιο.
– Μεγάλη διάρκεια τμηματικής καταβολής.
– Μη επιβάρυνση οφειλών έως 5.000€ με τόκο αποπληρωμής.
– Eπιβάρυνση των άνω των 5.000€ οφειλών με μειωμένο επιτόκιο αποπληρωμής (3% ετησίως).
– Δυνατότητα ετεροχρονισμένης ένταξης στη ρύθμιση ασφαλισμένων που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και έχουν μηδενικό εισόδημα κατά το οικονομικό έτος 2015.
– Αυτοδίκαιη ένταξη σε 100 δόσεις, των ασφαλισμένων που τηρούν τους όρους του προσωρινού διακανονισμού Ν.3943/2011 και το υπόλοιπο της οφειλής τους είναι άνω των 15.000€.
– Ευνοϊκούς όρους τήρησης της ρύθμισης.
Το νέο πλαίσιο ρύθμισης σε συνδυασμό με τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος επιλογής κατάταξης έως και τρεις (3) κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, καθιστούν εφικτή τη δυνατότητα ανταπόκρισης των ασφαλισμένων στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Οργανισμό.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Περιφερειακή Έκθεση «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2015»
Η Περιφερειακή Έκθεση παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας,εξοπλισμού επιχ/σεων και κατοικίας «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2015» θα διεξαχθεί 6-10 Μαϊου 2015 στον χώρο ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Ν.Κίου.
Πληρ: ΑΛΑΦ EXPO ΤΗΛ. 210-2772244.

Έκθεση «Freskon»
Στην ανάδειξη των ελληνικών ποιοτικών φρούτων και λαχανικών εντός και εκτός συνόρων, αποσκοπεί η Διεθνής Έκθεση Freskon, που θα ανοίξει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 23-25 Απριλίου.
Κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου εντός και εκτός συνόρων, από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και προμηθευτές μέχρι παραγωγούς και εταιρίες του εφοδιαστικού κλάδου, θα δώσουν δυναμικό «παρών» σε μια διοργάνωση όπου θα χτυπήσει ο «παλμός» των φρέσκων φρούτων και λαχανικών για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 180 εκθέτες θα συμμετάσχουν στην έκθεση ενώ 2.500 επιχειρηματικά ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, που θα έρθουν από 21 χώρες (Κίνα, Λίβανος, Αίγυπτος, Ρουμανία, Ρωσία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Λιθουανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νορβηγία, Κύπρος, Ιταλία, Βουλγαρία, Κουβέιτ, Ιορδανία, Δανία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Τουρκία, πΓΔΜ.

Στην Πιερία το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων
Με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών αλλά και την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας, διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την εταιρία – μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, στο Λιτόχωρο Πιερίας, στις 20 με 22 Μαΐου, το «2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων».
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210/6860210 και 210/6419038

Έκθεση Batimat 2-6 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι
H Batimat,μεγάλη διεθνής έκθεση για τεχνολογίες κατασκευής κτιρίων, θα αποτελέσει και πάλι σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου, από 2 έως 6 Νοεμβρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte Exhibition Centre του Παρισιού
Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης διαχωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες: :
> κατασκευές, > διαμόρφωση εσωτερικών χώρων > διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, > ξυλουργική,
> εξοπλισμός κι εργαλεία εργοταξίου.
> οχήματα κι εξοπλισμοί, IT , επαγγελματικές υπηρεσίες, επαγγελματικές συναντήσεις, επιδείξεις, συνέδρια και φόρουμ καινοτομίας
Πληροφορίες: Τηλ. 210 6410405, 210 6090525
Φαξ. 210 6410602, 210 6090527
www.travel4fairs.gr www.t4f.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

-Το Υπουργείο Εξωτερικών – Γραφείο Ειδικής Γραμματέως –Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων ανακοινώνει ότι οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις Προκηρύξεις Διαγωνισμών Υπηρεσιών & Προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών από τo www.aidfunding.mfa.gr

-Την Πέμπτη 25 Μαϊου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. θα διενεργηθεί δ/σμός για την εκποίηση στρατιωτικών υλικών.
Πληρ: Στρατόπεδο Παπαβασιλοπούλου τηλ. 210-8194016

-Στην ιστοσελίδα http://agora.mfa.gr/bg60 είναι αναρτημένος κατάλογος με όλες τις ζητήσεις ελληνικών προιόντων που δέχεται το γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια.

-Στην ιστοσελίδα http://agora.mfa.gr/bg60 είναι αναρτημένος κατάλογος με όλες τις προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν στη Βουλγαρία και που ανακοίνωσε το Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια.

-Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Τύνιδα ενημερώνει ότι επιχειρήσεις της Τύνιδας ενδιαφέρονται για εισαγωγή διαφόρων ελληνικών προϊόντων.
Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα www.agora.mfa.gr/tn 114, ή στο ΕΒΕΑ τηλ. 2103624341.

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!
Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:
Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση
Πληρωμή των συνδρομών σας Online
…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.

Αφήστε το σχόλιο σας