Eπιχειρηματικά νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . ΝΕΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η πορεία των εξαγωγών Μείωση της συνολικής αξίας των εξαγωγών κατά 12,8% σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2015 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγ ΝΕΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η πορεία των εξαγωγών Μείωση της συνολικής αξίας των εξαγωγών κατά 12,8% σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2015 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγ Rating: 0

Eπιχειρηματικά νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων

EpimelitirioΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η πορεία των εξαγωγών
Μείωση της συνολικής αξίας των εξαγωγών κατά 12,8% σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2015 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους ωστόσο, αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή προκύπτει σημαντική αύξηση τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές που συνέχισαν το ανοδικό σερί των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή
Μείωση 2,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) τον Φεβρουάριο του 2015, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, έναντι μείωσης 1,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

Το ισοζύγιο θέσεων εργασίας
Ανακόπηκε ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στο πρώτο δίμηνο του 2015 σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη που κατέγραψαν μεν θετικό ισοζύγιο μεταξύ των προσλήψεων και των απολύσεων, αλλά με λιγότερες κατά 25.246 θέσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων
Σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων («εις χείρας» τραπεζών) οφειλετών που χρωστούν μεγάλα ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία, θα προχωρήσει από τις 6 Απριλίου το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Το ΚΕΑΟ προβλέπει να εισπράξει το 2015 – μέσω των ρυθμίσεων, της λήψης αναγκαστικών μέτρων και του συμψηφισμού επιστροφών ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος με οφειλές – συνολικά 500 εκατ. ευρώ (έναντι 358,45 εκατ. ευρώ φέτος).

Αύξηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ
Μείωση κατά 4,70% των «συνεπών» στις πληρωμές ελεύθερων επαγγελματιών και αύξηση κατά 63% των οφειλών άνω των 20.000 ευρώ καταγράφηκε σε διάστημα 22 μηνών (Δεκέμβριος ’12 – Οκτώβριος ’14) στον ΟΑΕΕ, όπου τα χρέη από απλήρωτες εισφορές ξεπέρασαν τα 11 δισ. ευρώ (8,36 δισ. ευρώ από «ενεργούς» και άλλα 3 δισ. ευρώ από «διακόψαντες»), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Αυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στον Φεβρουάριο σύμφωνα με το ΙΟΒΕ
Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εξαετίας, κάνοντας ένα άλμα περίπου 20 μονάδων, ανέβηκε τον Φεβρουάριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη, οδηγώντας σε βελτίωση του οικονομικού κλίματος , παρότι οι επιχειρηματικές προσδοκίες σε άλλους κλάδους έμειναν στάσιμες και σε άλλους υποχώρησαν, σύμφωνα με την έρευνα Οικονομική Συγκυρία του ΙΟΒΕ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Διεθνής Έκθεση Palma – World Private Label
H GREAT – Trade Exhibitions & Exports σας προσκαλεί στην Δ.Ε. PLMA- World of Private Label που θα λάβει χώρα στο Άμστερνταμ στις 19-20 Μαΐου 2015.
Η PLMA θεωρείται η σημαντικότερη παγκοσμίως έκθεση στον τομέα της ιδιωτικής ετικέτας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2015»
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2015» θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 24 Μαΐου 2015 σε νέο εκθεσιακό χώρο στο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και του ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η «2η ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ- ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ».
ΤΗΛ. 26510-37114 , FAX. 26510-37119
ΚΙΝ. 6944107862
Εmail :kyklosek@otenet.gr
www.kyklos-ektheseis.gr

Μεσογειακή Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου «Ελαιοτεχνία 2015»
Στις 15 με 17 Μαΐου 2015 στην αίθουσα ξιφασκίας του πρώην Δυτικού αεροδρομίου Ελληνικού, θα πραγματοποιηθεί η Μεσογειακή Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου «Ελαιοτεχνία 2015».
Στόχοι της εν λόγω έκθεσης είναι η πληρέστερη ενημέρωση οποιουδήποτε ανά τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τον κλάδο της παραγωγής και επεξεργασίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, η ανάδειξη νέων προϊόντων, η διαμόρφωση νέων επιχειρηματικών σχέσεων, η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος από αγοραστές και αντιπροσώπους, η επίτευξη αποδοτικών συμφωνιών εντός και εκτός Ελλάδας, η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επιχειρήσεων και εμπόρων αλλά και η τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κανονισμό του διαγωνισμού αλλά και τις αιτήσεις συμμετοχής, μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της έκθεσης: http://eleotechnia.com/el/h-ekthesi/

6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς
Το 6ο Agro Quality Festival διοργανώνονται στις 8 , 9 & 10 Μαΐου 2015 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Στο πλαίσιο του 6ου Agro Quality Festival πραγµατοποιείται «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας».
Παράλληλα διοργανώνεται και η «Έκθεση Ελαιόλαδου και Ελιάς», ένας µεγάλος σηµαντικός θεσµός που περιλαµβάνει τον 4ο ∆ιαγωνισµός Έξτρα Παρθένων Ελαιολάδων, Επιστηµονικές Ηµερίδες µε εξαγωγικό ενδιαφέρον και το επισκέπτονται χιλιάδες φίλοι του ελληνικού ελαιολάδου καθώς και εµπορικό κοινό.
Η διοργάνωση έχει κατεύθυνση τις εξαγωγές. Κατά την διάρκειά της, θα πραγµατοποιηθούν µια σειρά από επιστηµονικές ηµερίδες και εµπορικές συναντήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και τη συµµετοχή σας στο φεστιβάλ µπορείτε να επικοινωνήσετε µε την υπεύθυνη της διοργάνωσης, κα Ειρήνη Ψαχούλια στα τηλέφωνα 2103610265 και 6974305957 ή µέσω e-mail στο info@edpa.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ –ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός Πολεμικού Ναυτικού για είδη παντοπωλείου
Διακήρυξη Ανοικτού Επαναληπτικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Ανάδειξη Προμηθευτών του Προμηθευτικού Οργανισμού Ναυτικού (Π.Ο.Ν.) σε Είδη Παντοπωλείου (Γενικά Είδη Εμπορίου- Κονσερβοειδή- Dressing – Μπαχαρικά ), για κάλυψη αναγκών των Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών περιοχών Σαλαμίνας, Αττικής και Πόρου, για δύο (2) έτη με δικαίωμα παράτασης μέχρι τρεις (3) μήνες Εκτιμώμενου Π/Υ 500.000,00€ (χωρίς ΦΠΑ).
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τετάρτη 01-04-15 και ώρα 09:00 πμ ενώπιον της Ανώτατης Επιτροπής Προμηθειών (ΑΕΠ), η οποία εδρεύει στο κτίριο της ΔΔΜΝ, Παπαρηγοπούλου 2, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με έγγραφες ενσφράγιστες προσφορές.
Πληροφορίες στο τηλ.: 210 3484259.

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!
Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:
Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση
Πληρωμή των συνδρομών σας Online
…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

Αφήστε το σχόλιο σας