Eτοιμάζεται το ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς Reviewed by Momizat on . Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, εν όψει απεργίας της Πρωτομαγιάς, η γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Σε αυτή, τονίστηκαν τα εξής: Έχουμε μπροστά μας τον ποιο μεγάλο γ Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, εν όψει απεργίας της Πρωτομαγιάς, η γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Σε αυτή, τονίστηκαν τα εξής: Έχουμε μπροστά μας τον ποιο μεγάλο γ Rating: 0

Eτοιμάζεται το ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Eτοιμάζεται το ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, εν όψει απεργίας της Πρωτομαγιάς, η γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Σε αυτή, τονίστηκαν τα εξής:

Έχουμε μπροστά μας τον ποιο μεγάλο γιορτασμό της τάξης μας ,την απεργία της πρώτης του ΜΑΗ η οποία θα γίνει σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, των ιμπεριαλιστικών του ενώσεων.

Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Ως την Πέμπτη 1η του Μάη, οι ταξικές δυνάμεις στο νομό μας συνεχίζουν τις δραστηριότητες για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας την 1η Μάη.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων, Ομοσπονδιών να συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την απεργία της 1η Μάη και το περιεχόμενο της.

Οι ταξικές δυνάμεις, στελέχη του ΠΑΜΕ από κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς συνεχίζουν την ενημέρωση στους εργαζόμενους, με πρόγραμμα συσκέψεων, με εξορμήσεις, για την ανάδειξη του ταξικού περιεχόμενου της Πρωτομαγιάς.

Σ¨αυτό τον προγραμματισμό είναι και η θεατρική παράσταση

«Η απεργία» από την θεατρική Ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που θα γίνει την Τετάρτη 30 Απρίλη και ώρα 8.30μ.μ. στο « Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και καλούμε τον κάθε εργαζόμενο μαζί με την οικογένειά του, τους νέους του νομού μας, τις γυναίκες να συμμετέχουν σ΄ αυτή την ταξική πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ.

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος.

Κάθε εργάτης, νέος, άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει και ζούμε στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, στο άγχος, χωρίς δικαιώματα. Έχει σημασία να γνωρίσουμε ολοκληρωμένα για τις αιτίες που οι συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί τσακίστηκαν, που θα εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, που οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλασιάζονται και μονιμοποιούνται, που συντάξεις και επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες.

Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση, γιατί σε αυτό το ερώτημα κυβέρνηση, ΕΕ, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, φιλόδοξοι και νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές σκορπούν σύγχυση και σκοταδισμό. Θεωρούν τη λαίλαπα που μας έπληξε αποτέλεσμα κακής κυβερνητικής διαχείρισης και προσωρινή, μιλούν για στρεβλώσεις του συστήματος.

Διαστρεβλώνουν, θέλουν να μας έχουν στο σκοτάδι! Κανένας δε βάζει στο στόμα του την πραγματική αιτία, τον έναν και μοναδικό ένοχο που μας τσακίζει τη ζωή.

Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.

Κόντρα στον νέο και τον παλιό κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό

Το ΠΑΜΕ στέλνει ενωτικό μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους. Σας καλούμε να πάρετε την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος στα δικά σας χέρια.

Να γυρίσουμε τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ της εκμετάλλευσης, σπέρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς το συντεχνιασμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Να στείλουμε στο αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον «ευρωμονόδρομο» και την «ταξική συνεργασία».

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στις γραμμές του αγώνα.

Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στα σωματεία.

Να οργανωθούμε σε αυτά, να δυναμώσει η παρέμβαση τους.

Να μην αφήσουμε την εργοδοσία να αλωνίζει στους κλάδους και στους τόπους δουλείας.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ανατραπεί η γραμμή της ταξικής υποταγής, που νεκρώνει το σώμα της εργατικής τάξης.

Τίποτα δεν έχει κριθεί! Ψηλά το κεφάλι!!

Εργαζόμενε- εργαζόμενη, νέε και νέα

Δείξε τη δύναμη σου! Βάλε φραγμό στη μόνιμη φτώχεια που θέλουν να σε καταδικάσουν. Οι νέοι, οι νέες, οι μαθητές, οι σπουδαστές, τα παιδιά της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δεν πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα μέλλον που προδιαγράφεται πολύ χειρότερο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες.

Ο δρόμος ανάπτυξης που ζούμε σήμερα έχει χρεοκοπήσει. Δε μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο ανέχεια και ζόρια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροβελτιώσεις. Κίνητρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Εμείς είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο! Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις ο κόσμος θα απονεκρωθεί.

Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Πέρα από τα φυσικά φαινόμενα, ότι κινείται στον κόσμο προέρχεται από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Χωρίς τη δική μας ενέργεια, θα σταματήσει να κινείται.

Ότι έχει παραχθεί σ’ αυτό τον τόπο και ότι θα παραχθεί στο μέλλον, είναι αποτέλεσμα εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων που δίνουν την ψυχή και το σώμα τους σε συνθήκες άγριας ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης απ’ το μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται.

Χωρίς εμάς δε μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, μιας χούφτας παρασίτων, μπορεί.

Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια. Που θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.

Είμαστε η τάξη του παρόντος και του μέλλοντος.

Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους στα άλλα λαϊκά στρώματα.

Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.

Προωθούμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολουμένους της πόλης και του χωριού, μικροπαραγωγούς όλων των κλάδων, τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας.

Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Ζήτω η 1η Μάη!

Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή