«Επανειλημμένα έχει “μαλλιάσει η γλώσσα μας” σαν Εργατικό Κέντρο Τρικάλων να επισημαίνουμε τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την υγιεινή και ασφάλεια συνολικότερα στις επιχειρήσεις και στα εργοστάσια της περιοχής μας», τόνισε ο Δημήτρης Αρμάγος, πρόεδρος του ΕΚ Τρικάλων μετά την μεγάλη έκρηξη και πυρκαγιά που έγινε τα ξημερώματα στο εργοστάσιο μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, όπου ήδη έχουν βρεθεί τέσσερις νεκρές εργάτριες και αγνοούνται ακόμα δύο.
«Κάτω από το ποιες συνθήκες δούλευε η βιομηχανία είναι ένα ζήτημα το οποίο κι εμείς το εξετάζουμε και στην επαφή μας με την επιθεώρηση εργασίας και με την Πυροσβεστική να δούμε τις συνθήκες. Είχαμε τεράστια έκρηξη. Για να έγινε τεράστια έκρηξη προφανώς κάποιο εύφλεκτο υλικό υπήρχε, κάτι που δημιούργησε τις συνθήκες γιατί η πυρκαγιά, από την ενημέρωση που έχουμε, προκλήθηκε μετά την έκρηξη. Προηγήθηκε ισχυρότατη έκρηξη και μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, κ. Αρμάγος προσθέτοντας ότι η εικόνα στο εργοστάσιο είναι «λες κι έχει πέσει πύραυλος».
Ανέφερε ότι στο σημείο βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι των εργαζόμενων που βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο καθώς «και συγγενείς των θυμάτων που είναι αλλόφρονες, καταλαβαίνετε είναι μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη» και πρόσθεσε ότι το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων όλους τους προηγούμενους μήνες με μια σειρά δράσεων είχε αναδείξει «ως πρώτο θέμα» το θέμα των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς «στο παρελθόν είχαμε κι άλλα ατυχήματα και πριν από τρία χρόνια είχαμε θανατηφόρο σε άλλο εργοστάσιο της περιοχής».
«Είχαμε επιχειρήσει πρόσβαση και δεν μας επιτράπηκε»
Μάλιστα τόνισε ότι κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου είχε επισκεφτεί το περασμένο καλοκαίρι και στο συγκεκριμένο εργοστάσιο για να κάνει παρέμβαση για το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων.
«Τώρα τις συνθήκες της δουλειάς στο εργοστάσιο μέσα δεν τις ξέρουμε επειδή δεν είχαμε και την καλύτερη πρόσβαση στους χώρους μέσα. Όσες φορές επιχειρούσαμε επαφή με τους εργαζομένους ως Εργατικό Κέντρο αυτή σταματούσε στην πύλη του εργοστασίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρμάγος και πρόσθεσε σε εκείνη την επίσκεψη του κλιμακίου «είχαν γίνει παρατηρήσεις για το θέμα της ασφάλειας και της υγιεινής των εργαζομένων».
«Ήταν δύσκολη η πρόσβαση να μπούμε ως Εργατικό Κέντρο στην επιχείρηση και να μιλήσουμε στους εργαζόμενους» ανέφερε.
Τέλος ανέφερε ότι το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων θα προχωρήσει σε κάθε κινητοποίηση προκειμένου να έρθουν στο φως τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς που στέρησαν τη ζωή στις εργαζόμενες του εργοστασίου.
Επισημαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΕΚ Τρικάλων βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς και στο νοσοκομείο Τρικάλων, στο πλευρό των τραυματιών εργαζομένων.




Δε μας χ@ζεις ρε Νταλάρα; Και όσοι ακόμη Νταλάρηδες θα ακολουθήσουν…
Ζούμε μία τραγωδία στα Τρίκαλα, όλα τα μάτια είναι βουρκωμένα. Νέες γυναίκες, μητέρες, που αντί να απολαμβάνουν τον γαλήνιο ύπνο στο ζεστό κρεβάτι τους, βρίσκονταν για δουλειά στις 4 τα ξημερώματα, για 25-30 ευρώ. Όποιος το έκανε στη ζωή του, με αντιλαμβάνεται. Όποιος όχι, ας θυμηθεί που έτρωγε κλωτσιά από τον θαλαμοφύλακα, για να φυλάξει το τίποτα μέσα στο κρύο, στο νούμερο 4-6. Και αυτές οι ηρωίδες, κάηκαν ζωντανές.
Πρόταση: Μέχρι να τις «ξεπροβοδίσουμε» με τιμή, διότι τους το χρωστάμε ως κοινωνία, ΚΑΝΕΝΑΣ έξυπνος να μη γράψει το παραμικρό. Ας το κρατήσει για τον ξερόλα εαυτό του.
Υπάρχει από τους αρχαίους χρόνους, η έννοια του ΣΕΒΑΣΜΟΥ. Πράξτε το.
Ευχαρίστως σε χ@ζω πατόκορφα!!!
Όλο το Δ.Σ. του Εργατικού κέντρου Τρικάλων εργάζεται στις μεγάλες εταιρείες του νομού. Επομένως γνωρίζουν απ’ τα μέσα , πολύ καλύτερα από σένα και το νυχτοκάματο και τα 13ωρα και την εκμετάλλευση και το χαμηλό μεροκάματο και την τρομοκρατία!
Άθλιο σχόλιο και μεγάλη έλλειψη σεβασμού εκ μέρους σου!
Ωραία, χ@σε εμένα πατόκορφα, αλλά βούλωσε το, έξυπνε ξερόλα.Όταν εγώ δούλευα για μία μπουγάτσα (από τον Ρουμάνο) την ημέρα, το 1965, ο πατέρας σου φορούσε κοντά παντελόνια.
Και εμβάθυνε κάποτε, στην κατανόηση των κειμένων των άλλων. Θα μου πεις, έτοιμα στα δίνουν άνωθεν τα τσιτάτα, γιατί να κοπιάσεις; Απλώς τα παπαγαλίζεις.
Και η παλαιά σας πρόεδρος τα γνωρίζει τα νυχτοκάματα; Ξεφτίλες, που την Πρωτομαγιά φωτογραφίζεστε μπροστά από το Ε.Κ. και είστε λιγότεροι από τον Α.Ο. Τρίκαλα, διότι σας συμπαθούν οι εργαζόμενοι. Και φτάσατε να σας κόψουν και το ρεύμα, δεν είχατε από 10 ευρώ έκαστος να βάλετε για την τιμή σας.
Ποιος απέδωσε σεβασμό στις καμένες, άταφες εργάτριες ρε ΓΚΑΦΑΛΙ; Εγώ ή εσύ;
ΥΓ. Σιγά μη σέβεστε το Ε.Κ. απλώς να προεδρεύετε θέλετε. Μη με προκαλέσεις ξανά, σας γνωρίζω όλους εκεί μέσα, από μικρά παιδιά. Οι περισσότεροι γεννηθήκατε μετά την απώλεια του Λεονίντ. Δεν ορρωδώ, θα αρχίσω από τα … βερνικωμένα κέρατα που φάγατε έκαστος. Θυμίζω δε, ότι ο κερατάς το μανθάνει τελευταίος.
Είσαι εντελώς ανενημέρωτος περί των τεκταινομένων στο Εργατικό κέντρο Τρικάλων!
Ή μπορεί και να ψεύδεσαι συνειδητά για προφανείς λόγους!
Αναφέρεσαι στο παλαιό καθεστώς του Εργατικού κέντρου που παίζαν μπάλα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Δεν λειτουργούσε γιατί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στις καρέκλες. Αυτές οι δύο παρατάξεις άφησαν τους εργαζόμενους στην μοίρα τους και το ρεύμα απλήρωτο επίσης…
Όλη αυτή τη σαπίλα ήρθε το ΠΑΜΕ και με δημοκρατικές διαδικασίες την ανέτρεψε, αφού διέγραψε δεκάδες σωματεία σφραγίδες και εκατοντάδες αντιπροσώπους μαϊμού!
Πέρνα μια βόλτα τώρα να το δείς αν έχεις τσίπα!!
Να σου πω εγώ ποιός θα ξεφτιλιστεί.
ΥΓ. Ο πατέρας μου πέθανε το 1997 πλήρης ημερών.
Που σημαίνει ότι εγώ έχω ξεπεράσει τα εξήντα..
Και τιμώ τη μνήμη του για τα ιδανικά και τις αξίες με τις οποίες με γαλούχησε..
Σε ξαναχ@ζω λοιπόν πατόκορφα γιατί είσαι κοινός ψεύτης και θλιβερός.
Πρόσεχε να μην σε πιάσει κατουρλιό, επαναστάτη του όλου. Έφαγα στη μάπα τους ομοίους σου στο Πολυτεχνείο του ’73, που μας έλεγαν να τα μαζέψουμε, κατόπιν της άνωθεν εντολής τους, που προσδοκούσε στις εκλογές του Παπαδόπουλου.
Δε μου λες ρε ξερόλα αγωνιστή, που διαφέρεις εσύ από το Μητσοτάκη, που έβγαλε πόρισμα την άλλη ημέρα των Τεμπών, ότι πρόκειται περί ανθρώπινου λάθους;
Και δε μου λες, θεωρείς αυτό απάντηση σε αυτά που σου έγραψα; Θα μου πεις, κατάλαβα τι έγραψες στην αρχή;
ΥΓ. Έτσι για να ξυπνήσεις, πράγμα δύσκολο εκεί που έμπλεξες, εγώ ήμουν δίπλα σου όταν έβγαζες λόγο την Δευτέρα το απόγευμα, εγώ ήμουν πάλι δίπλα σου όταν σε άκουγα σήμερα. Φυσικά και δε συμφωνούσα με τις πομφόλυγες που έκραζες, αλλά έκανα αυτό που η συνείδηση μου, επέβαλλε. Τιμούσα νεκρές αγωνίστριες της βιοπάλης με τη σιωπή μου. Μάλιστα παρέστην μαζί με τους εργαζόμενους μου, πράγμα αδιανόητο για την κουλτούρα (;) της παράταξής σου. Καλό δρόμο. Στοπ.
Νταλάρα, πάγωσε η τσιμινιέρα, απλώς δεν το πήρες χαμπάρι και μπαμπαλίζεις τα ίδια και τα ίδια, μισό αιώνα τώρα. Δεν ξέρω εάν στο χωριό σου λένε το «άλλα λέει η θειά μ’ και άλλα ακούν τα αυτιά μ’».
Λαέ με τα ίδια μονότονα και γελοία επιχειρήματα απαντάς και συ πενήντα χρόνια τώρα!
Μπορεί τα εργοστάσια να μην έχουν τσιμινιερες πλέον
αλλά ένα που ξέρω, χθές έκαψε πέντε εργάτριες.
Έχεις κάτι να προσθέσεις;
Ναι, έχω.
Εσύ (και η κλίκα σου) είσαι η αιτία που υποφέρω. Γι΄αυτό δεν πατάω το πόδι μου στο κέντρο ΣΟΥ και πάτε οι 10 γνωστοί στην πλατεία Εργάτη κάθε χρόνο.
Λαός. Που ποτέ δεν τον είχατε μαζί σας. Ενώ θα έπρεπε.
Νταλάρα Πρόεδρε, μην το παίρνεις προσωπικά το θέμα, δε φταις εσύ για την τραγωδία. Εσύ το καθήκον σου το έκανες, μην εκτίθεσαι άλλο. Φύγε να βρεις τη μοίρα σου, αρρώστια μας, καημέ μας και πληγή μας, φύγε να βρεις τη μοίρα σου, την ξέρουμε τη δική μας.
Κύριε Νικ. Κούκο ,
με όλο το σεβασμό στην ηλικία σου,
θα έλεγα ότι
Τα έχεις μπερδέψει
Ή εκτός αν σε βάζουν κάποιοι και τα λες όλα αυτά…
κρίμας..είσαι και μεγάλος άνθρωπος…και πολυπράγμων..απ’ ότι λες…
..και συμπεράσματα δεν έβγαλες…
κρίμας…πολύ κρίμα..μ
γιατί σ ακούνε και νεότεροι..
και τους κάνεις το μυαλό κουρκούτι
Κύριε Αριστοτέλη, υπάρχει ένα πρόβλημα με την καθοδήγηση μου από άλλους. Πέθαναν όλοι από γηρατειά. Εάν δεν σου κάνει κάποιος το μυαλό κουρκούτι, γεννιέσαι και πεθαίνεις με τα ίδια ”μυαλά”. Και λες συνεχώς τα ίδια. Παραδείγματα τρανά:
1.Χριστόφορος Κολόμβος. Πέθανε και αυτός και ο υιός του, μπορεί και ο εγγονός του, πιστεύοντας ακράδαντα όλοι, ότι βρήκαν τις Δυτικές Ινδίες. Βέβαια, τους μπέρδεψε λίγο το χρώμα των εκεί κατοίκων, που τους ονόμασαν Ίντιανς, δηλαδή Ινδούς. Θα συνέχιζαν και οι επόμενοι, αλλά έσκασε μύτη εκείνος ο περίεργος με τη μεζούρα στο χέρι, ονόματι Αμέριγκο Βεσπούτσι, χαλώντας τους το αφήγημα. Τους είπε, κείσθε μακράν.
2. Ιερά Εξέταση και Πάπες. Μέχρι το 1992, πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη, καίγοντας μερικούς αντιρρησίες. Μετά το παραδέχτηκαν, αλλά όχι με σταράτα λόγια. ”Απόγονοί” τους υπάρχουν έως σήμερα, τους απολαμβάνουμε συχνά.
Δεν έβγαλα ακόμη συμπεράσματα, μελετώ εμβριθώς τις ανακοινώσεις του ΕΚΤ και των υπόλοιπων 10.372.335 (-1 η δική μου) γνωμών, για το πως έγινε η έκρηξη. Καλού-κακού όμως, δεν επιτρέπω το κοσκίνισμα αλευριού στο σπίτι.
ΥΓ. Ελπίζω εσύ να κατάλαβες το τι έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο, αν και κρίνοντας από το περίεργο …σχήμα του δικού σου, αμφιβάλλω.
Τον Συνταγματάρχη Παπαδόπουλο, τι τον είχατε κ. Αριστοτέλη;