"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.9 C
Trikala

Eurogroup: Η Ελλάδα ξεπουλάει ΔΕΗ, ΔΑΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, Εγνατία, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Λιμάνια Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ηγ/τσας, Κέρκυρας…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με βάση την απόφαση του Eurogroup, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν βγάζει τσιμουδιά επί των συγκεκριμένων, η Ελλάδα δεσμεύεται, ερήμην του λαού ακόμα και της Βουλής, να ξεπουλήσει όποια στρατηγική επιχείρηση έχει απομείνει δημόσια.

Η Ελλάδα έτσι εκποιείται και παραδίδεται ως αποικία σε πολυεθνικά συμφέροντα, χωρίς οι διάφοροι «εθνικόφρονες» να κάνουν το παραμικρό συλλαλητήριο. Ούτε καν μια λέξη δεν ψελλίζουν.

Συγκεκριμένα, η νεοαποικιακή απόφαση του Eurogroup περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων, συχνά σε ξένα συμφέροντα και ως επί το πλείστον σε πολυεθνικές εταιρείες: του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), του ΔΕΣΦΑ, των ΕΛΠΕ, της ΜαρίναςΑλίμου, της Εγνατίας, του ΔΕΠΑ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και τα περιφερειακά λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται η πρόταση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τις εκποιήσεις που αφορούν την πώληση ή άλλου είδους εκμετάλλευση (monetisation) μετοχών της ΔEH, του Δικτύου της ΔΕΠΑ, των περιφερειακών λιμανιών ΗγουμενίτσαςΚέρκυρας αλλά και έτερων λιμανιών, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ και με βάση τις διαδικασίες που θα συμφωνηθούν μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των αρμόδιων αρχών (μέσα 2022). Η μεταφορά του ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο και η αναδιάρθρωση της ΕΤΑΔ θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018 και η αναθεώρηση/αντικατάσταση όλων των συμβουλίων SOE στα μέσα του 2019.

Με δυο λόγια, η Ελλάδα μετατρέπεται, ελέω ενός άτυπου ευρωπαϊκού οργάνου υπό τον έλεγχο της Γερμανίας, σε οικονομική αποικία της πιο άθλιας και υπαλληλικής μορφής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης