"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.7 C
Trikala

GPO: Στις ευρωεκλογές οι πολίτες θα πάνε να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Oργισμένοι με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι πολίτες, οι οποίοι προτίθενται να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στις επικείμενες ευρωεκλογές σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Οι ερωτηθέντες, όταν καλούνται να δηλώσουν με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν τον Ιούνιο, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18,8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Επίσης, το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και μόλις 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

Επίσης, το 40,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, με αναγωγή του αποτελέσματος της δημοσκόπησης στα έγκυρα, στις ευρωεκλογές η  Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,8%, έναντι 14,3% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 13,9% του ΠΑΣΟΚ. Το συγκεντρώνει ΚΚΕ 9,5%, η Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Χωρίς αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 28,8% (-0,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ΣΥΡΙΖΑ 11,7% (+0,8%), ΠΑΣΟΚ 11,4% (+0,3%), ΚΚΕ 7,8% (+0,3%), Ελληνική Λύση 6,5% (+1,1%). Ακολουθούν: Νίκη 2,8%, Νέα Αριστερά 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Δημοκράτες – Α.Λοβέρδος 2,1%, Μέρα 25 1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.

«Αποδυναμώθηκε ο Κασσελάκης»

Ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ειδικά μετά το συνέδριο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 61,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε. Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Επίσης, όσον αφορά τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στο συνέδριο όσο και μετά, το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη, άποψη την οποία συμμερίζεται και το 46,2% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης