"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

H αντίληψη τους δεν συνάδει με τα κηρύγματα του Ναζωραίου

Σχετικά άρθρα

lafarm

Για τους πρόσφυγες

Στα καφενεία, στο διαδίκτυο, στα τοπικά ΜΜΕ ακούει και διαβάζει κανείς απόψεις και διαμαρτυρίες για την προσωρινή φιλοξενία των κατατρεγμένων προσφύγων κοντά σε σχολεία, ιερούς τόπους (π.χ. Μετέωρα), τουριστικούς χώρους και ιστορικά κέντρα.

Δεν  μπορώ να κατανοήσω γιατί ενοχλούνται, υποβαθμίζονται και προσβάλλονται τέτοιοι χώροι, από ξεσπιτωμένους και ρημαγμένους, θύματα του πολέμου των ισχυρών. Γιατί άραγε κοντά σ’ ένα σχολείο εκείνα τα κακόμοιρα παιδάκια που τα ματάκια τους σου ραγίζουν την ψυχή, ενοχλούν περισσότερο απ’ τα πάσης φύσεως (ίσως και παράνομα)μαγαζάκια; Έχουν αποφανθεί περί αυτού παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι;

Γιατί προσβάλλεται το ιστορικό κέντρο της πόλης με την υποδοχή των προσφύγων στο Φρούριο; Ποιοι και πότε  διαμαρτυρήθηκαν για την εγκατάλειψη, την προσβολή και την κακοποίηση των μνημείων; Τώρα τ’ ανακάλυψαν;

Γιατί  και πως θίγεται η ιερότητα των Μετεώρων και ο τουρισμός, αν τους στεγάσουν σε γειτονικό στρατόπεδο; Επειδή είναι αλλόθρησκοι; Τα ίδια λέγανε και τη δεκαετία του ’90 με τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία. « Όχι  κοντά στα Άγια Μετέωρα» εκραύγαζαν, όταν ακούστηκε ότι θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες Σέρβοι(ομόθρησκοι)!!

Τόσο ενδιαφέρον και τέτοια αισθητική αντίληψη, που δεν ενόχλησε κανέναν η άναρχη ανοικοδόμηση τύπου Μανχάταν στην Καλαμπάκα, που προσβάλλει βάναυσα τους ιερούς βράχους και τώρα οι πονεμένες ψυχούλες τους πείραξαν!!!

Μου είναι δε ακατανόητη πέρα για πέρα η αντίδραση  των θρησκευόμενων και των ανθρώπων της ιεραρχίας. Γιατί η αντίληψη τους δεν συνάδει με τα κηρύγματα του Ναζωραίου. Το «αγαπάτε αλλήλους» δεν έχει όρια και διακρίσεις.

Τέλος, επειδή πρόκειται για τη μέγιστη αξία του ανθρώπου, μέγιστο ζήτημα πολιτισμού και  ανθρωπισμού, αν κάποιος(α) δεν έχει επιχειρήματα να μας εξηγήσει και να τεκμηριώσει την αντίδρασή του, το λέω ευθέως (και μου είναι αδιάφορο αν με παρεξηγήσει και με διαγράψει), υποκρίνεται και προσπαθεί να κρύψει έτσι τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία του. Κρίμα……..

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

 

Υ.Γ. Τί Σύνοδος κορυφής κι αυτή, της ξεφτιλισμένης πλέον και κατ’ ευφημισμόν λεγόμενης Ε.Ε.. Ούτε ένας να μην πει το αυτονόητο. Να σταματήσει ο πόλεμος, ρε γαμώτο!!!!!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης