H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε; Reviewed by Momizat on .   Χρησιμοποιεί ο κάθε γελοίος το πρόσωπο του μέγιστου επαναστάτη που έβγαλε ο τόπος, του Άρη Βελουχιώτη. Ραχήλ, Πολακης, Ζουραρις, και πολλοί ακομη τύποι π   Χρησιμοποιεί ο κάθε γελοίος το πρόσωπο του μέγιστου επαναστάτη που έβγαλε ο τόπος, του Άρη Βελουχιώτη. Ραχήλ, Πολακης, Ζουραρις, και πολλοί ακομη τύποι π Rating: 0

H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε;

H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε;

 

Χρησιμοποιεί ο κάθε γελοίος το πρόσωπο του μέγιστου επαναστάτη που έβγαλε ο τόπος, του Άρη Βελουχιώτη.

Ραχήλ, Πολακης, Ζουραρις, και πολλοί ακομη τύποι που σε προσωπικό επίπεδο δεν εχουν τιποτα να επιδείξουν περα απο σκυμμένο κεφάλι και εθελοδουλία. ‘

Τύποι που δεν εχουν τιποτα να επιδείξουν για το οποίο να αισθάνονται περήφανοι και εχουν την ανάγκη να ετεροκαθοριζονται και να οικειοποιούνται συμβολισμούς που τους ειναι εντελώς ξένοι.
Τύποι που “αισθάνονται σαν τον Άρη”, που κρεμάνε κάδρα στο γραφείο τους, ενώ στην πολιτική τους ζωή, δε θα τολμούσαν καν να επιδείξουν το θάρρος, την ανδρεία, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία του μέγιστου επαναστάτη της Εθνικής Αντίστασης.

Νομίζουν οτι με μια φωτογραφία στο γραφείο τους ξεχρεώνουν το οποίο αγωνιστικό χρέος θεωρούν πως τους αναλογεί,
ενω την ίδια ωρα ψηφίζουν μνημόνια με τα δυο τα χέρια
και δηλώνουν υποταγή στους θεσμούς σε κάθε ευκαιρία.
Αν ζούσε ο Άρης δε θα τους έπαιρνε ούτε για να του γεμίζουν το ποτήρι του με τσίπουρο.

ΦΥΣΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Σχόλια (4)

 • Σαραντακυματοθραύστης

  Ο Τσε να δεις τι τραβάει, ο δόλιος. Κάθε επαναστατική γκαρνταρόμπα που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει τουλάχιστον ένα t-shirt με τη φάτσα του σε στάμπα. Έχει γίνει εμπόρευμα και πουλιέται στην αγορά αποτυπωμένος σε αφίσες, μπλουζάκια, κούπες, σημειωματάρια και άλλα καταναλωτικά αγαθά.

  Απάντηση
 • Δ.Μ.

  Στάμπα…επαναστάτες!

  Απάντηση
 • Καπετάν Πλεύσης

  ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΑΡΗΣ Σοφός και Πατριώτης. Εναντίων ΦΙΛΗ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

  Εναντιώνεται στις απόψεις Φίλη αποκαλώντας τον Μαμμωνά του Χρήματος. Άθρησκο και ότι πιστεύει στο Θεό του Χρήματος.
  Ο Άρης λέει ξεκάθαρα στην ομιλία της Λαμίας ότι κακός ασχολήθηκε ο Φίλης με το θέμα της θρησκείας.
  Με την παρακάτω απόδειξη ξεφτιλίζει αποφάσεις πολιτικών του σήμερα.
  Ας μην ξαναπιάσουν το όνομα του Άρη στο στόμα τους ορισμένοι.

  Ποιος χτυπά τη θρησκεία;

  Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη. Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.

  Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων! Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.

  Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος…

  Απάντηση
 • Σπιουνος

  Αν ήξερε ο Αρης ,Καπετάν Πλευση ,ότι θα χρησιμοποιουνταν αποσπάσματα του λόγου του στη Λαμία, για δεκανικια του ελληνικού Ιερατιου, θα έπεφτε από το μπαλκόνι!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή