"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

H δολοφονική επίθεση στον Δ. Κουσουρή ήταν προσχεδιασμένη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα δημοσιεύματα που αφορούν την δολοφονική επίθεση της “Χρυσής Αυγής” ενάντια στους τρεις αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος, Δημήτρη Κουσουρή, Γιάννη Καραμπατσώλη και Ηλία Φωτιάδη την περίοδο των μεγάλων πανεκπαιδευτικών αγώνων ενάντια στον Νόμο Αρσένη το 1998,επιβεβαιώνουν το σχεδιασμένο, από φασίστες και «βαθύ κράτος», χαρακτήρα του κτυπήματος. Σε τηλεφωνικές συνομιλίες του Α. Ανδρουτσόπουλου (Περίανδρου), πρώην ηγετικού στελέχους της ναζιστικής “Χρυσής Αυγής” και επίδοξου δολοφόνου του Δ. Κουσουρή, τις οποίες υπέκλεψε η Ασφάλεια και «διέρρευσαν» στη δημοσιότητα, γίνεται αναφορά σεάμεση εμπλοκή του Ν. Μιχαλολιάκου και του Η. Παναγιώταρου, ενισχύοντας τις καταγγελίες του φοιτητικού – εκπαιδευτικού κινήματος και του ΝΑΡ ότι η επίθεση και η απόπειρα δολοφονίας ήταν ένα σχεδιασμένο χτύπημα της “Χρυσής Αυγής” και των παρακρατικών μηχανισμών ενάντια στους μεγαλειώδεις αγώνες της περιόδου.
Δείχνει καθαρά ότι η φασιστική συμμορία αποτελούσε πάντα μακρύ χέρι του συστήματος και του κράτους ενάντια στον λαό, τη νεολαία και τους αγώνες τους.
Η υπόθεση αυτή δεν θα κλείσει για το κίνημα και την αντικαπιταλιστική αριστερά, μέχρι να αποκαλυφθούν πλήρως όλοι οι μηχανισμοί που έδρασαν για την οργάνωση και εκτέλεση της δολοφονικής απόπειρας την περίοδο εκείνη. Πρέπει να βγει στο φως, όχι μόνο η εμπλοκή της ηγεσίας της ΧΑ, αλλά και ο ρόλος και η ανοχή των δυνάμεων καταστολής που βρίσκονταν στην περιοχή και άφησαν να εξελιχθεί η επίθεση, όπως ακριβώς και στην δολοφονία του Π. Φύσσα.
Απαιτούμε πλήρη αποκάλυψη όλων των φυσικών και ηθικών φασιστικών, παρακρατικών και κρατικών υπευθύνων της επίθεσης και της δολοφονικής απόπειρας. Για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της ΧΑ για όλα τους τα εγκλήματα. Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στον φασισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό για τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης