H πώληση της «Μικρή ΔΕΗ;».. Η νέα μεγάλη «μπάζα» Reviewed by Momizat on . Λίγο πριν το οριστικό τέλος αυτής της Συγκυβέρνησης έρχεται να εκπληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της χώρας και της κοινωνίας Μετά την πώληση τ Λίγο πριν το οριστικό τέλος αυτής της Συγκυβέρνησης έρχεται να εκπληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της χώρας και της κοινωνίας Μετά την πώληση τ Rating: 0

H πώληση της «Μικρή ΔΕΗ;».. Η νέα μεγάλη «μπάζα»

H πώληση της «Μικρή ΔΕΗ;».. Η νέα μεγάλη «μπάζα»

Λίγο πριν το οριστικό τέλος αυτής της Συγκυβέρνησης έρχεται να εκπληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της χώρας και της κοινωνίας

Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ , μιας εθνικής υποδομής νευραλγικής σημασίας και ανεκτίμητης αξίας περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ. Την παραχώρηση σε τρίτους της διαχείρισης νευραλγικών τομέων για την εθνική ασφάλεια της χώρας όπως τα δίκτυα μεταφοράς  ενέργειας και κέντρα έλεγχου υπερύψηλης και υψηλής τάσης, έρχεται τώρα να ολοκληρώσει το έγκλημα τεμαχίζοντας την Επιχείρηση, παραχωρώντας την σε ημέτερους

Έρχεται στο θερινό τμήμα (συνήθης τακτική για σημαντικά νομοσχέδια) να παραδώσει ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η επιχείρηση σε μονάδες παράγωγης ενέργειας, ουσιαστικά να βάλει λουκέτο στη ΔΕΗ!

Παραδίδει  λιγνιτωρυχεία – σταθμούς παραγωγής, αλλά και …έτοιμους πελάτες! Δηλαδή την εμπορία, με το 30% περίπου του πελατολογίου περίπου  1.500.000 πελάτες!

Με πλούσια προίκα λοιπόν και χωρίς κανένα απολύτως επιχειρηματικό ρίσκο «επενδυτές». Το  παρασιτικό κρατικοδίαιτο κεφάλαιο που χρησιμοποιεί διαχρονικά τον όρο επιχειρηματικότητα αλλά στην ουσία  παίρνει «δουλειές» αποκλειστικά του δημοσίου!

Ας μην γελιόμαστε λοιπόν! Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή σ αυτή τη χώρα ότι ένα και μόνο στόχο έχουν, Την πρόσβαση των ιδιωτών (με ότι αυτό σημαίνει) στα νερά και τους λιγνίτες  χωρίς κόστος και χωρίς καμία επένδυση!!

Αυτοί που λειτουργούσαν στο παρελθόν ως βαμπίρ του ελληνικού λαού έρχονται τώρα να παίξουν τα ρέστα τους και να διαμοιράσουν τα ιμάτια της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης στη χώρα !

Επίσημη δικαιολογία αυτήν την άνευ προηγούμενου διάλυση της επιχείρησης;

Ο ανταγωνισμός με στόχο την μείωση της τιμής της κιλοβατώρας!

Μόνο ο κλαυσίγελος έρχεται σε όσους έστω και στοιχειωδώς παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις πρακτικές των τελευταίων ετών στο χώρο της ενέργειας.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν όσοι που κόπτονται για φτηνή ενέργεια ποιοι είναι αυτοί που με τις αποφάσεις τους εξώθησαν την τιμή της κιλοβατώρας στα ύψη από την απελευθέρωση της Η.Ε. και σήμερα!

Τι φταίει  που από φτηνότερη χώρα σε ηλ. Ενέργεια τείνουμε αυτή τη στιγμή να έχουμε την ακριβότερη κιλοβατώρα;

Ποιοι επιμένουν έως σήμερα σε μίγματα καυσίμου πανάκριβα και εισαγόμενα παραγκωνίζοντας τα εγχώρια και φτηνά; Ποιοι «κρατούν» σβηστές μονάδες της επιχείρησης με φτηνό καύσιμο προκειμένου να κερδίζουν οι ιδιώτες με Φ.Α.;

Ποιοι είναι αυτοί που εδώ και μια δεκαετία με τις αλχημιστικές τους μεθόδους (ΟΤΣ) (ΜΚΠ) και από μια σειρά ρυθμίσεων μέσω της Ρ.Α.Ε. φτάσαμε στο σημείο να «μπαίνουν» στο σύστημα κατά προτεραιότητα οι μονάδες με ακριβό καύσιμο;

Ποιος επιδοτεί ακόμη και σήμερα τους προμηθευτές και μεσάζοντες στην Α.Η.Ε;

 

Ποιοι είναι αυτοί που επένδυσαν στη αλματώδη διείσδυση των ΑΠΕ αποκλειστικά από ιδιώτες με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν οι τιμές;

Ερωτήματα που για να απαντηθούν θα πρέπει πρώτα και πάνω απ όλα να έχεις σχέδιο και προσανατολισμό για την αναπτυξιακή πορεία αυτής της χώρας, θα πρέπει να πεις ξεκάθαρα με ποιους είσαι, ποιους  προστατεύεις, ποιους υπηρετείς!

Δυστυχώς όσο αυτή η «συγκυβέρνηση φρανγκεσταιν» θα παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία ένα μόνο μέλημα  έχει: να αποτελειώσει τα συμβόλαια που υπέγραψε και υπογράφει συνεχώς με το ντόπιο κεφάλαιο συνεπικουρουμένη από τρόικα και δανειστές!

Να επιτελέσει το έργο της καταστροφής και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας είτε αυτή λέγεται ενέργεια, αιγιαλός, νερά, λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, δημόσιες εκτάσεις!!!

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει…. αλλά όχι τώρα …χθες!!!!!

 

Δημήτρης Καπέλλας

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ

Συνδ.ΔΕΗ

Μέλος τμ.ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή