H σύγχρονη τρομοκρατία – του Κώστα Πατέρα Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. ,, Πολιτευτής Τρικάλων   Η τρομοκρατία έχει μπει για καλά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και αναστατώνει σε Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. ,, Πολιτευτής Τρικάλων   Η τρομοκρατία έχει μπει για καλά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και αναστατώνει σε Rating: 0

H σύγχρονη τρομοκρατία – του Κώστα Πατέρα

latf 3

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. ,, Πολιτευτής Τρικάλων

 

pateras

Η τρομοκρατία έχει μπει για καλά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και αναστατώνει σε καθημερινή βάση τη ζωή του και τον ρυθμό της κοινωνικής και οικονομικής του ύπαρξης. Φτάσαμε στο σημείο πολύ συχνά να υλοποιούνται τρομοκρατικές πράξεις είτε από θρησκευτικό φανατισμό, είτε από πολιτικά κίνητρα, είτε από ψυχολογικά προβλήματα και είτε, ακόμη, από τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που υπάρχουν στον κόσμο. Η περιθωριοποίηση ατόμων, η ανεργία, η ανέχεια και ο ευτελισμός της προσωπικότητας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών φαινομένων.

 

Έτσι βομβιστές αυτοκτονίας, φανατικοί Ισλαμιστές, άτομα με ψυχικά σύνδρομα, πολιτικά και κοινωνικά αποβράσματα, παράφρονες εθνικιστές, πολιτικές ανισότητες, φυλετικοί φανατισμοί… στολίζουν το …κάδρο της σύγχρονης τρομοκρατίας. Δεκάδες και χιλιάδες τα θύματα. Ανυποψίαστοι πολίτες χάνουν τη ζωή τους, οικογένειες ξεκληρίζονται , άνθρωποι με μεγάλες σωματικές αναπηρίες αναγκάζονται να περάσουν δύσκολα την υπόλοιπη ζωή τους γιατί έτσι αποφάσισαν οι τρομοκράτες. Η ομαλή κοινωνική και δημοκρατική ζωή σταματάει για λίγο ή για πολύ, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες.

gallia

Αυτή την απάνθρωπη μορφή διαμαρτυρίας της εκδίκησης την έφεραν οι άνθρωποι, οι κρατούντες σε διάφορες χώρες, ο θρησκευτικός φανατισμός και οι λαθεμένες πολιτικές των μεγάλων κρατών του κόσμου. Οι επεμβάσεις κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, προκειμένου να γίνουν νέα γεωπολιτικά κράτη και φυσική εκμετάλλευση του ντόπιου πλούτου, οδήγησαν κατ’ αρχήν στις περίφημες αεροπειρατίες και τελευταία στην απάνθρωπη σύγχρονη τρομοκρατία.

 

Τα γεγονότα στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Μόναχο, στη Τουρκία, στην Ινδία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία και σε πολλές άλλες χώρες φανερώνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο της σύγχρονης μάστιγας που λέγεται ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κάποιες χώρες, μερικοί κυβερνήτες και αρκετοί οικονομικοί δυνάστες ευθύνονται για όλα αυτά. Πληρώνουν ,όμως, οι απλοί και φιλήσυχοι πολίτες της σύγχρονης κοινωνίας τα λάθη όλων αυτών που έστησαν και ανέθρεψαν τη σύγχρονη τρομοκρατία.

 

Από την εποχή της ησυχίας και της ασφάλειας έχουμε περάσει στην εποχή του τρόμου , της ανησυχίας και της ανασφάλειας. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει και προπαντός να σταματήσει αυτή την κοινωνική κατρακύλα.. Βέβαια, ορισμένοι την εκμεταλλεύονται για να γίνουν δικτάτορες, για να περάσουν αντιλαϊκά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα., για να βάλουν στο γύψο την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία και άλλοι για να πωλούν όπλα και να αγοράζουν το φυσικό πλούτο των φτωχών και αδύναμων κρατών.

MONAXO

Όλοι του παίζουν τα πολιτικά και οικονομικά τους παιχνίδια στην πλάτη των ανήμπορων και αθώων θυμάτων της καθημερινής πλέον και σύγχρονης τρομοκρατίας και λένε πως …λυπούνται γι’αυτά ή πως συλλυπούνται τα θύματα και τις οικογένειές τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Οικουμένης καταδικάζει αυτές τις απάνθρωπες πράξεις που καμία σύγχρονη θρησκεία και δημοκρατία δεν υιοθετεί.

 

Επιτέλους οι μεγάλοι της Γης ας σταματήσουν να κάνουν λάθη και αν θέλουν «να σώσουν τα κεφάλια τους και τα κεφάλαιά τους», όπως έλεγε ο Τζον Κένεντι, ας δώσουν κάτι και για τους φτωχούς. Ας ανεβάσουν το επίπεδο της μόρφωσής τους και ας στήσουν πραγματικές δημοκρατίες με ορατή τη διάκριση των εξουσιών γιατί έτσι θα χτυπηθεί η Λερναία Ύδρα της σύγχρονης τρομοκρατίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή