"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.4 C
Trikala

H Oμοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών για την απεργία πείνας των κρατουμένων

lafarm

Σχετικά άρθρα

fylakes
Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορούμαστε όσα συμβαίνουν σ την αντιμετώπιση των κρατουμένων απεργών πείνας . Ο προβληματισμός μας έγινε μεγαλύτερος μετά τη δημοσιοποίηση των απόψεων τεσσάρων γιατρών που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ως προσωπικοί γιατροί την υγεία των κρατουμένων και εκτιμούν « ότι τις προσεχείς ημέρες, θα εμφανίσουν γενική απορρύθμιση του οργανισμού τους, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαταραχών, απορρύθμιση που ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική τους υγεία, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή».
Ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας επιβάλλει την αντιμετώπιση των κρατουμένων ως ασθενών ισότιμων προς κάθε άλλο ασθενή, χωρίς ανοχή σε εξευτελιστικές διαδικασίες στη εξέταση και τη νοσηλευτική θεραπεία τους. Απεναντίας πληροφορούμαστε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι απεργοί πείνας υποβλήθηκαν σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο με χειροπέδες , οι οποίες δεν αφαιρέθηκαν από τους δεσμοφύλακες με ανοχή ορισμένων γιατρών, ενώ η άρνηση απεργών πείνας να λάβουν υγρά ενδοφλεβίως ερμηνεύθηκε ως άρνηση νοσηλείας και φροντίδας, με αποτέλεσμα την επιστροφή τους στην φυλακή, πράγμα που θέτει σε μείζονα κίνδυνο την υγεία τους.
Μετά από τα παραπάνω:
Καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν με προσήλωση των Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.
Καλούμε τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία των κρατουμένων απεργών πείνας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης