Hostel: Ένας νέος δρόμος τουρισμού και για τα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Κατά καιρούς ο τουρισμός βρίσκει νέους διεξόδους για να καλύψει τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Ανάλογα με την εποχή και τα ζητούμενά της, η τουριστική κίνηση και ε Κατά καιρούς ο τουρισμός βρίσκει νέους διεξόδους για να καλύψει τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Ανάλογα με την εποχή και τα ζητούμενά της, η τουριστική κίνηση και ε Rating: 0

Hostel: Ένας νέος δρόμος τουρισμού και για τα Τρίκαλα

hostel

Κατά καιρούς ο τουρισμός βρίσκει νέους διεξόδους για να καλύψει τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Ανάλογα με την εποχή και τα ζητούμενά της, η τουριστική κίνηση και ειδικά ο τρόπος διαμονής σε μία χώρα, περνά από διάφορες εναλλακτικές με ιδιαίτερη χροιά η κάθε μία. Όπως αυτή των Hostel.
Στην ουσία το Hostel είναι ένας ξενώνας στον οποίο μπορεί να νοικιάσει κανείς ένα κρεβάτι και όχι ολόκληρο δωμάτιο. Αυτό καλύπτει πολλά ζητούμενα της εποχής, ειδικά για νέους ανθρώπους. Πρώτον, έχει να κάνει με την οικονομική αδυναμία πολλών ειδικά νέων ανθρώπων να φιλοξενηθούν σε κάποιο ξενοδοχείο, μιας και το να νοικιάσεις κρεβάτι σημαίνει ότι θα διαθέσεις και λιγότερα χρήματα. Δεύτερον, ο επισκέπτης αποκτά καλύτερη επαφή με την περιοχή στην οποία φιλοξενείται. Τρίτον, υπάρχει συνεχείς κοινωνικοποίηση, δράση και ανταλλαγή ιδεών. Όλα αυτά βέβαια, με προϋπόθεση απαράβατη, ότι επικρατεί κλίμα σεβασμού και στις προσωπικές ανάγκες των κοινοβίων διακοπών.

Ένα από τα ελάχιστα Hostel που λειτουργούν σήμερα στην χώρα μας, είναι και το Hostel Meteora που θα το συναντήσει κανείς στην οδό Τιουσόν και Παπάγου στην καρδιά της πόλης. Το κλίμα που επικρατεί στο Hostel μπορεί κανείς να το διακρίνει από την πρώτη ματιά. Χαλαρή διακόσμηση που να δημιουργεί οικειότητα στους επισκέπτες και νέοι άνθρωποι να χαλαρώνουν, να διαβάζουν, να συνομιλούν, να παίζουν μουσική. Μια πραγματικά ανανεωτική ματιά στην τουριστική πρόταση της περιοχής…

Εκεί συναντούμε τον κ. Δημήτρη Παππά. Είναι ο ιδιοκτήτης, καθώς και ιδιοκτήτης ενός ακόμη Hostel της Θεσσαλονίκης, του πρώτου της συμπρωτεύουσσας. Όπως μας εξηγεί, το hostel είναι μια οικονομική πρόταση για διακοπές, την οποία πλέον προτιμούν και αρκετοί μεγαλύτεροι εκδρομείς, αλλά ταυτόχρονα είναι και φιλοσοφία διακοπών. Θα μπορούσαμε ως τάση να πούμε ότι είναι ότι ήταν το κάμπινγκ για τους νέους παλαιότερων γενιών με εσωτερικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο.

Ένας ξενώνας Hostel, διαθέτει πολλαπλές δυνατότητες και υπηρεσίες. Υπολογιστές, πρόσβαση στο διαδίκτυο, οργάνωση δράσεων, εκδρομές είναι από τα αυτονόητα των παροχών. Όλα σε μια φιλοσοφία κοινή, όπως εξάλλου ορίζει και ο σκοπός του. Από εκεί και πέρα βέβαια τα ελληνικά πρότυπα εισχώρησαν και εκεί, με τον κ. Παππά να αναφέρει ότι δύνεται και η δυνατότητα της ολοκληρωτικής χρήσης δωματίων, με ξεχωριστές εγκαταστάσεις όπως μπαλκόνι. «Μας επισκέπτονται νέα παιδιά από όλο τον κόσμο και όχι μόνο. Θα έλεγα ότι οι συνήθεις ηλικίες είναι έως 40. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργαζόμαστε συνεχώς με μαγαζιά της περιοχής, οργανώνουμε βραδιές διασκέδασης, εκδρομές κοκ με στόχο να δώσουμε μια συνολική πρόταση στους φιλοξενούμενους» τονίζει ο κ. Παππάς. Όπως διαπιστώνει βέβαια τα Τρίκαλα έχουν ακόμη πολύ τουριστικό δρόμο να διανύσουν αφού μέχρι τώρα δεν δόθηκε σχετική βάση. «Πολλοί πιστεύουν ότι τα Τρίκαλα για παράδειγμα είναι ένα χωριό δίπλα στην Καλαμπάκα! Όταν φτάνουν στην πόλη φυσικά διαπιστώνουν ότι από εδώ μπορούν να δράσουν και να προσεγγίσουν όλη την περιοχή».

εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας