Kοινή προσέγγιση της κρίσης για Ελλάδα-Ιταλία, εκδήλωση στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Μία πολύ σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι,  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείο Μία πολύ σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι,  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείο Rating: 0

Kοινή προσέγγιση της κρίσης για Ελλάδα-Ιταλία, εκδήλωση στα Τρίκαλα

Kοινή προσέγγιση της κρίσης για Ελλάδα-Ιταλία, εκδήλωση στα Τρίκαλα

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι,  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου , με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων»και με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, καθώς και με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών φορέων.
Στην εκδήλωση που θα έχει θέμα “ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΡΩΠΗ: ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, θα λάβουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες με γνώση στο αντικείμενο (Βουλευτές, Πανεπιστημιακοί,Τραπεζικοί,Αυτοδιοικητικοί, Επιχειρηματίες, Εκπαιδευτικοί κ.α.)
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1.    ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ στη σύγχρονη πολιτική σκηνή (Ευρώπη – Βαλκάνια – Μέση Ανατολή).
2.    Η παρουσία και συμβολή της Ελλάδας στην ανάπτυξη του παλαιότερου και σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού.
3.    Η Ελληνική γλώσσα και η εκπαίδευση των Ελλήνων στην Ιταλία. Συνεργασία Ελληνικών και Ιταλικών Πανεπιστημίων. Έδρες νεοελληνικών σπουδών στην Ιταλία.
4.    Οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας, αναπτυξιακή συνεργασία και προοπτική, ενεργειακή σύνδεση, οικοτουρισμός στην Ελλάδα και την Ιταλία.
5.    Μεταναστευτικό πρόβλημα.
6.    Τραπεζικό σύστημα Ελλάδας και Ιταλίας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Σε μία περίοδο που ο ρόλος της Ιταλίας αναβαθμίζεται καιο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρέντσι πραγματοποιεί ανοιχτές επιθέσεις κατά της Μέρκελ και της Γερμανίας η Ευρώπη θυμάται τον ΑλτιέροΣπινέλλι, τον «Πατέρα της Ενωμένης Ευρώπης». 
Στην εκδήλωση αυτή , θα υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Νότιο Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές εμπειρίες Ελλάδας και Ιταλίας, τα κοινά προβλήματα και την κοινή αγωνία για το Αύριο.
Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Επιχειρηματίες, Τραπεζικοί, Συνταγματολόγοι, Εκπαιδευτικοί, Πρόεδροι Επιμελητηρίων και Τραπεζών κ.α., θα δώσουν το παρόν σε μια συζήτηση, που θα έχει ως κοινό παρονομαστή τις Ελληνοϊταλικές σχέσεις, τις ομοιότητες και διαφορές.
Στις εκδηλώσεις αυτές θα λάβουν μέρος:
Ο Χρήστος Σαραντόπουλος, Πρόεδρος του ΕλληνοϊταλικούΕπιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμος Πρόξενος Ιταλίας καθώς και ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος, πρώην Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και πρώην Ευρωβουλευτής.
Θα αναφερθούν στο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ: «Ομοιότητες και διαφορές στην οικονομική κρίση» καθώς και στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ.
Επίσης θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γούλας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας κ. Όλγα Νάσση, ο κ. Σπύρος Δανέλλης, Βουλευτής, τ. Ευρωβουλευτήςκαι Δήμαρχος, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής της Φλωρεντίας, ο κ. Γιάννης Καράμπελας, τ. Βουλευτής, οικονομολόγος, απόφοιτος του Bocconiτου Μιλάνου, η Βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσαβριά, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, καθώς και άλλοι.
Επίσης έχει προσκληθεί και ο ιταλοσπουδαγμένος βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης.
Στην εκδήλωση θα προλογίσουν και θα παρέμβουν ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Τάσος Λάππας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος.
Μετά την λήξη των παρεμβάσεων θα επακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προοπτική ανάπτυξης της συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας και της σύσφιξης ακόμη περισσότερο των Ελληνοϊταλικών σχέσεων (οικονομικών, εμπορικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών).
Πάνω από 50.000 Έλληνες και Ελληνίδες έχουν σπουδάσει στην Ιταλία από τη δεκαετία του ’50 και κουβαλώντας την προηγμένη Ιταλική κουλτούρα και παιδεία, διακρίνονται σε πολλούς τομείς της Δημόσιας και Ιδιωτικής ζωής της χώρας μας.
Ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος αποτελεί πια ένα σταθερό βήμα συσπείρωσης, συνένωσης, δυναμικής και εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων Επιστημόνων στην διαμόρφωση μιας άλλης αισθητικής αντίληψης στην Ελληνική κοινωνία.
Οι Έλληνες που σπούδασαν στα Ιταλικά Πανεπιστήμια, αποτελούν ένα αξιόλογο επιστημονικό και κοινωνικό δυναμικό για την Ελλάδα καθώς και μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό.
Την εκδήλωση και τους ομιλητές θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας και τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή