"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Kώστας Αγοραστός : Κοινωνική αδικία η ανεργία

Σχετικά άρθρα

lafarm

agorastos
Κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να «εκμεταλλευτούν» τη νέα προγραμματική περίοδο στην κατεύθυνση καταπολέμησης της ανεργίας ειδικά στις νεαρές ηλικίες, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη» που πραγματοποιείται την Πέμπτη στη Λάρισα.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως «κοινωνική αδικία» την ανεργία, προσθέτοντας πως τόσο η χώρα μας όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητούν διαφορετικούς τρόπους εργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αναλυτικά ο κ. Αγοραστός στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής: «είναι μεγάλο το ενδιαφέρον σήμερα για το συνέδριο, πιστεύω να είναι και μεγάλο το αποτέλεσμα. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι μία τομή.

Η Ευρώπη αλλά και η Ελλάδα προσπαθούν να βρουν διαφορετικούς τρόπους εργασίας, γιατί η ανεργία και μάλιστα στις νεαρές ηλικίες «σπάει κόκκαλα». Είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι καταγράφουν όλοι οι δείκτες. Αυτή ακριβώς είναι η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία σήμερα, η ανεργία. Γιατί η ανεργία φέρνει ανισορροπία σε αντίθεση με την εργασία.

Αισιοδοξώ να υπάρξει μία διέξοδος. Δεν είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν είμαι όμως και απαισιόδοξος ότι δε θα γίνει τίποτε.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν, όλοι όσοι εμπλέκονται, να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα. Γιατί συνήθως αυτές οι πρωτοβουλίες στη χώρα μας δεν καρποφορούν εύκολα. Γιατί; Γιατί ευθυνόμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Γιατί όλοι μας θέλουμε τις αλλαγές και την πρόοδο, χωρίς όμως εμείς οι ίδιοι να γίνουμε η αλλαγή η οποία ευαγγελιζόμαστε.

Συνεπώς, ας κάνουμε μία διαφορετική αρχή. Βλέπω το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Η Ευρώπη δίνει υπέρμετρη σημασία στο νέο ΕΣΠΑ. Ας το εκμεταλλευτούμε.

Ας δουλέψουν σκληρά όλοι. Όχι οι άνεργοι, αυτοί θέλουν να βοηθηθούν. Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία οφείλουν να εργαστούν σκληρά, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με σταθερότητα.
Εύχομαι η σημερινή συνάντηση να είναι μία αρχή και να υπάρχει μία διαδρομή που θα δώσει θετικό αποτέλεσμα.
Συγχαρητήρια σε όλους, σας ευχαριστώ πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης