K. Σκρέκας : μετέτρεψαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε βαθιά προβληματική εταιρεία Reviewed by Momizat on . O Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις αυξήσεις στους συν O Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις αυξήσεις στους συν Rating: 0

K. Σκρέκας : μετέτρεψαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε βαθιά προβληματική εταιρεία

K. Σκρέκας : μετέτρεψαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε βαθιά προβληματική εταιρεία

O Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις αυξήσεις στους συνεπείς καταναλωτές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ενορχηστρωτής του κινήματος “δεν πληρώνω” κ. Τσίπρας και η διορισμένη από αυτόν διοίκηση της ΔΕΗ, μετά από τέσσερα χρόνια εγκληματικών πολιτικών που μετέτρεψαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε βαθιά προβληματική εταιρεία με ζημιές πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, στέλνουν τελικά τον λογαριασμό της ανικανότητάς τους στους Έλληνες πολίτες, και μάλιστα στους συνεπείς.

Η ηγεσία της ΔΕΗ, μπροστά στον τρόμο της ολοκληρωτικής κατάρρευσης της εταιρείας από τα βαριά οικονομικά προβλήματα που έχει περιέλθει, προχωρά σε αυξήσεις 6% των λογαριασμών του ρεύματος μόνο στους συνεπείς καταναλωτές. Τιμωρεί, έτσι, τους Έλληνες που πασχίζουν να πληρώσουν με δυσκολία το λογαριασμό του ρεύματος, επιβραβεύοντας ταυτόχρονα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Αυτοί που με τις καταστροφικές επιλογές τους προκάλεσαν προβλήματα βιωσιμότητας στο βασικό πυλώνα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, θα λογοδοτήσουν σύντομα».

Σχόλια (5)

 • Είδες η ΔΕΗ

  Είναι η πώληση των μονάδων επωφελής για το Δημόσιο ή ξεπούλημα ; Πότε έγινε , στα χρονικά της ΔΕΗ , μείωση της τιμής ; Γιατί έξω, στην αγαπημένη Ευρώπη, παραμένουν κρατικές οι αντίστοιχες τηλεφωνίες και ρεύματα; Γιατί η αντιπολίτευση δεν καταγγέλλει στον εισαγγελέα διαφθοράς ή στα αρμόδια όργανα, την αναμενόμενη πώληση ή την σημερινή αλλαγή ; …. Στο σπίτι του “κρεμασμένου” δεν μιλάμε για ….σχοινί !!!

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Δικαιόπολης
  Για το θέμα της ΔΕΗ και γενικότερα για τις πωλήσεις, στην ουσία για το ξεπούλημα, των Δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Κράτους, έχω σχολιάσει και άλλες φορές το θέμα χωρίς να πάρω καμιά απάντηση από τους, υποτίθεται υπεύθυνους, πολιτικούς.
  Έτσι επαναφέρω το ερώτημα στην εμποτισμένη από τον οικονομικό Νεοφιλελευθερισμό παράταξη, τι θα κάνει με τη ΔΕΗ; Θα την ξεπουλήσει και αυτή όπως τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ κλπ ή θα προσπαθήσει να την εξυγιάνει και να την κρατήσει υπό δημόσιο έλεγχο; Έρχονται εκλογές και οι πολίτες ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις, αλλά πριν τις δώσετε, πρέπει να σκεφθείτε τα ακόλουθα ώστε να κρατήσετε έστω ένα ελάχιστο ίχνος εντιμότητας αν σας έχει απομείνει.
  -Η χώρα είναι χρεωκοπημένη και άρα εξαρτημένη και παράλληλα υποδουλωμένη στους δυνάστες δανειστές, οι οποίοι με άκρως εκβιαστικό τρόπο ζητάνε τα ασημικά. και αν δεν τους τα δώσετε δανεικά δεν έχει.
  -Η εμποτισμένη από τον οικονομικό Νεοφιλελευθερισμό παράταξη σας, η οποία και αυτή φέρνει σημαντικές ευθύνες για την πορεία της χώρας μας προς τη χρεωκοπία, πιστεύει στο λιγότερο κράτος και στους κανόνες των αγορών.
  -Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ έχουν το ακαταδίωκτο από την Ελληνική Δικαιοσύνη ενώ ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και η παρέα του έχουν αθωωθεί.

  Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας οι οποίες θα αποτελούν την ηθική σας δέσμευση.

  Δικαιόπολης

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Ευγενική υπενθύμιση
  Οι πολίτες-ψηφοφόροι-καθώς και κάθε λογικός Έλληνας, αλλά και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ περιμένουν την υπεύθυνη και έντιμη απάντηση σας. Τι θα κάνετε με τη ΔΕΗ;
  Απαντήστε με καθαρά λόγια θα την πουλήσετε ναι ή όχι, για να ξέρουν και αυτοί τι να κάνουν στις εκλογές.
  Οι δανειστές δυνάστες μας και εκβιαστές μας, παίζουν ένα ωραίο παιχνίδι. Εκβιάζουν με το να ζητούν τα ασημικά π.χ. ΔΕΗ για να μας δανείσουν, δηλαδή να κερδίσουν και από τα δανεικά που μας δίνουν. Δηλαδή μονά-ζυγά δικά τους ή «εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι» που λέει ο σοφός Λαός μας.

  Δώστε μας μια απάντηση, τόσο δύσκολο είναι; Τι φοβάστε;

  Δικαιόπολης

  Απάντηση
 • Ναός του Σωτήρος

  Κωστάκη ξεκίνα τα τάματα μπας και βγεις Υπουργός.

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Δεν χρειάζονται τάματα αλλά καθαρές εξηγήσεις.
  Προς τούτο παραθέτω δύο αποσπάσματα από το πρόγραμμα της ΝΔ για το ενεργειακό ζήτημα το οποίο ομολογουμένως δεν είναι κακό στα δε σημεία που αναφέρεστε στη χρήση ανανεώσιμων πηγών και αντιρρυπαντικών μεθόδων με βρίσουν σύμφωνο.
  1)«Αφού πρώτα εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής Δ.Ε.Η., συμφώνησε στη συνέχεια με την τρόικα να περιοριστεί η παρουσία της Δ.Ε.Η. από το 95%, περίπου της αγοράς, στο 50% μέσα σε 3 – 4 χρόνια με μηδενικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο. Με επιχείρημα ότι δήθεν προστατεύει το δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας παραχώρησε το μισό μερίδιο αγοράς της Δ.Ε.Η. χωρίς καμία παρέμβαση στη δομή της εταιρίας. Κατέληξε λοιπόν, σε ένα μοντέλο Φράνκεσταϊν, το οποίο έχει οδηγήσει τη ΔΕΗ στο παρά πέντε της κατάρρευσης.»
  2) «Συγκεκριμένα, προτείνουμε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66%, ως μέσο άντλησης κεφαλαίων τόσο για την αποκατάσταση της ρευστότητας της Δ.Ε.Η. όσο και για την πραγματοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων για το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρονικής ενέργειας.»
  Το πρώτο το επέβαλαν οι τροϊκανοί ομοϊδεάτες σας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι αγορές και ο ανταγωνισμός-μια τόσο παλαιά και βάρβαρη θεωρεία-θα λύσει όλα τα προβλήματα των κοινωνιών. Εσείς τι θα κάνετε θα ιδιωτικοποιήσετε τον ΑΔΜΗΕ για να κρατήσετε μια Δημόσια ΔΕΗ ή θα πουλήσετε και τη ΔΕΗ;
  Ειλικρινώς δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά μια σαφή εξήγηση για το θέμα αυτό είναι αναγκαία. Την περιμένω όχι μόνο εγώ αλλά ένα μεγάλο μέρος πολιτών ψηφοφόρων..
  Δικαιόπολης

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή